Norwegian sier opp alle kabinansatte i Sverige

Tråd i 'Nyheter' startet av Henning, 19. des 2013.

 1. Henning

  Henning co-founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  2,919
  Likes mottatt:
  1,821
  Bonuspoeng:
  113
  Les mer på forsiden.

  Hva tenker folk om dette? Er det en kjip julepresang, eller er det helt udramatisk?
   
 2. oddgea

  oddgea Nytt Medlem

  Innlegg:
  1
  Likes mottatt:
  1
  Bonuspoeng:
  1
  Heilt for jævlig. Synes synd på dei. Og på hvor norwegian er på vei. Kommer til og skje i norge og
   
  Flemming Poulsen liker dette
 3. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Hehe, jeg tror nå selv den mest svorne Norwegian-fan ikke synes dette er helt udramatisk? :p Umulig å ikke reagere negativt på det, og jeg gjør meg to konkrete tanker:

  Irrelevant av "Norwegian mot verden" og alle sånne holdninger, så finner jeg det symptomatisk og trist å se utviklingen av luftfarten. Dette er enda en visualisering av hva luftfarten blir (i tillegg til flere deler av arbeidslivet). Jeg håper virkelig at min egen bransje aldri lider under den trenden, og har såpass mye empati at jeg selvsagt synes det er leit for de ansatte. Det bør ikke være sånn. Jul eller ei.

  Det andre er at jeg ser det kun var ca 50 stk som var fast ansatte i "Norwegian Sverige". Jeg har min tvil på at Norwegian "bare" har ca 80-90 stk kabinansatte i sverige (?) - og gitt at de har 100 eller flere er dette ensbetydende med at allerede før denne beskjeden var mer enn 50% kontraktsansatte. Med andre ord at det er mer vanlig å ha kontraktsansatte enn faste ansatte.
   
 4. SASDC8

  SASDC8 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,329
  Likes mottatt:
  1,151
  Bonuspoeng:
  113
  Skikkelig kjip julegave for de som er berørt, og spørsmålet er vel om ikke dette bare er begynnelsen for DY sin ansatte i Skandinavia.
   
 5. TOS

  TOS Senior Medlem

  Innlegg:
  548
  Likes mottatt:
  393
  Bonuspoeng:
  63
  Så vidt jeg har forstått det er det 50 av ca 300 som blir berørt. Dvs. de andre 250 er allerede ansatt gjennom bemanningsbyrå.

  Hvorvidt dette er dramatisk eller ikke kommer vel an på vilkårene de blir tilbydt. Siden dette er virksomhetsoverdragelse så skal de vel i utgangspunktet ha samme vilkår som de hadde før overdragelsen, om jeg nå har forstått dette riktig, men hva som skjer på sikt vet jeg ikke. Neppe hyggelig for de det gjelder, men jeg synes det virker merkelig at man har hatt en liten pott med ansatte gjennom DY SE (det er dyrt å administrere og spesielt når så få er ansatt gjennom selskapet i SE). Men, jeg kjenner ikke til detaljene i organiseringen.
   
 6. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  TOS - som du sier selv: du kjenner ikke til detaljene, så hvorfor skrive så mye? Når du egentlig bare kommer med høyst spekulative synsinger som du attpåtil virkelig safer i havn med å skrive ting som "om jeg har forstått det riktig, men nå kjenner jeg ikke til detaljene, så vidt jeg har forstått" etc. If you don't know it, shut up about it -sant? ;)

  Her er faksimilen fra mailen de ansatte fikk, som du ser ligger det "små justeringer på kollektivavtalen" i avtalen. Nøyaktig hva, har vi selvfølgelig ingen ting med, men det ligger jo i sakens natur at det neppe er justeringer i positiv forstand.
  [​IMG]
   
 7. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,489
  Bonuspoeng:
  113
  Folkens...

  Tror vi alle synes at dette er kjipt for de involverte. Men jeg synes vi stopper diskusjonen der. Etikken bak det vi bruker penger på er svært viktige tema, som jeg selv også mener MYE om, men det finnes egne forum på internettet som er vesentlig bedre egnet til disse diskusjonene

  Her snakker vi om gode reiseopplevelser, bonuspoeng, og flyseter. Så må alle gå i seg selv og gjøre det de mener er rett.

  Happy flighting!

  Fnate
   
  Dash, Thomas and Jørgen like this.

Del denne siden