Litt forsinket reisebrev, tenkte det var best å utsette hele greia til vi var hjemme med tanke på hvor slapt TG's onboard wifi er. Bakgrunnen for reisen er guttetur med Jr på 14, høstferie på skolen så passet helt greit. Innsjekk med TG Royal Silk er smertefritt, 11 minutter etter ankomst OSL satt vi på loungen med ett glass Cava. Da hadde vi også hentet litt solkrem hos Heinemanns. Helt OK start på turen, men må si matutvalget på Gullstua er relativt trist.
Reisen OSL-BKK med TG i C er vel den enkleste måten å komme seg komfertabelt til Asia på. Maskinen som skulle ta oss til BKK på knappe 11 timer: Vel ombord er det Gul Enke i det beste av glass flyverden har å by på, eller i det minste som jeg har opplevd. Ganske så grei meny, nytt ift når jeg hadde TG C sist er at de nå har Rosé Champers i tillegg til vanlig, sist var det 2 typer hvit. "Godlukt" på toan: Venter på første servering med en Champis, GT og vann(de pushet vann ganske hardt) Så var det servering, startet med skinke: Hovedretten ble fisk for min del, holdt meg til Sjampis enda. Som vanlig slo jeg til med ost, kjeks og Portvin for dessert: Frokosten var enkel og grei, men det gikk med 3 glass Rosé Champers for å få den ned.
Hadde ca 4 timer i BKK før flighten videre til DPS, la opp til en liten loungerun: Startet på EVA. Fine omgivelser og interiør, nesten helt tomt for folk. Jr fant seg frokost, pizza og nøtt: Blir fortsatt ikke helt imponert over at folk trenger hjelp til det mest elementære, foretrekker å tørke seg sålenge det lar seg gjøre: Så var det over til SIA, bare måtte prøve denne automatiserte øltapperen igjen: PS: SilverKris serverer ikke annet enn vin&øl før 10:00 så det ble ett kjapt besøk før vi hastet tilbake til EVA for en GT. Det ble en kjappkjapp dusj hos TG før vi boardet mot DPS, men da var det såpass travelt at fotograftelefonen ble liggende i lomma.
Neste flight er BKK-DPS, alltid noe spesielt med andre etasje på en 747 Maskinen som skulle ta oss til Bali: Drikke på plass i god tid før avgang, sjampisen i fri flyt. Relativt solid meny, drikken relativt lik som på flighten OSL-BKK. Til mat på denne flighten valgte jeg noe så sjelden som lakseørret. Tror kokken eller de som har skrevet menyen har har hatt vanskelig for å ombestemme seg, men smakte helt OK. Desserte, ja du gjetter nok riktig. Ost og kjeks, men holdt linjen med sjampis isf portvin:
Da var det ankomst Conrad Bali. Hadde bestilt henting og det fungerte helt fint selv om det var ett mylder av folk. Litt skuffende at rommet ikke var klart når vi ankom 15:30 ca, men etter ca 45 min var både oppgradering og rommet klart. Suite med egen hageflekk og basseng smakte bra. Badekaret falt også i smak hos Jr. (hvordan roterer man ett bilde her inne). Masse vann og fontener på hotellet: Litt hotellmat: Litt villmarksliv ble det også, både Bali Hai og litt fossefall etter en lang fjelltur Edit: må legge til at siden det var litt mer enn normalt støy fra stranda så leverte jeg en aldri så liten klage. Ble kompensert med 2 timer massage og alt at room/pool service regninger forsvant.
Det må du gjøre i bilde-appen på telefon/data på forhånd. Herlig reisebrev! Gleder meg til fortsettelsen!
Da var det endelig tid for hjemreise: Innsjekk fungerte veldig greit, ikke noe kø for C+ og *A. Må si jeg var meget skeptisk til om bagasjen skulle kommem helt til OSL siden frøkna ikke klarte å få 4 flights på 1 tag: Måtte naturlig nok gjennom imigraasjon, ikke noe fast track der ei heller på sikkerhetskontrollen men det gikk på 3-4 minutter totalt sett så ikke noe å klage på. Tror dette er svogeren til han som står hos Heinemann på OSL: Thai har ikke noen egen lounge i DPS så deler med en hel bråte selskaper. Kvaliteten er deretter. Men det var litt mat og litt drikke. Betjent bar er ikke min favoritt sålenge det ikke er F men det dugde. Det "beste" som var å hente av mat. Samme maskin som tok oss BKK-DPS skal frakte oss tilbake til BKK: Sete 2A og 2E, "First" seter med C service: Sjampis var kjapt på plass etter boarding: Menyen begynner vel å bli kjent: Tør påstå at dette er noe av det største som finnes av bord ombord i ett vanlig fly: Rødvin og sjampis falt i smak: Jeg hadde bestilt and, smakte helt OK men må inrømme at det var en skuffelse ift reklamen på Thai sine sider. Joda, dessert denne gangen også. Bare å gjette folkens:
Tusen takk for at du deler. Greit med en rolig stund på jobb, og kan planlegge drikkevalgs muligheter til min Thai C debut om 3 uker
Takk for fint reisebrev sålangt. Hva foretrakk du av 2.etasje (C-setene) og F-setene på DPS-BKK, ser du hadde begge deler? Hvordan oppfattet du Bali og Nusa Dua området? Den siste tids kritiske reisebrev (forsøpling og lite idyll på strendene) og naturkatastrofer har gjort at vi sterkt vurderer å endre destinasjon. Vi skal egentlig reise nå i November så hadde satt pris på litt flere betraktninger.
Hvordan er det å ha med Jr som reisefølge på en slik tur? Velger han fritt fra menyene, eller har de også mat som er litt mer barnevennlig?
Setter selv pris på tanker rundt 747 i 2 etasje vs F setene Skal til Bali selv i februar. Siste reisebrev har også gjort meg litt mer omtenksom men har brukt mye tid på og på å undersøke, og med litt lavere forventninger en før reisebrevet tror jeg det blir en kanon tur. Uansett hvor du reiser er du utsatt for katastrofer, terror og lignende, og tror ikke Bali er veldig mye mer utrygt en andre plasser. Historisk har det vært veldig få dødsfall på selve Bali grunnet jordskjelv og tsunami. I allefall på veldig mange tiår. Uansett, kanon mini reise brev
Hadde andre til DPS og F setene i tuppen på vei tilbake. Ville valgt F setene 10 av 10 ganger. Enkelt og greit.
Så var det endelig tid for Thai sin F lounge i BKK. Hadde blandede forhåpninger, og det ble vel litt blandede erfaringer også. Startet med å bli hentet på gate etter ankomst fra DPS. Jr håpte på Porche, ble litt skuffet med likevel førnøyd med henting: Vel inne på terminalen var det bilbytte: Longen byr på "private rooms" så vi tok lett ett av de. Jr startet med litt chips og vårruller: Jeg måtte bare prøve litt spa ,og tok til takke med 45 min massage: Måtte også prøve alacarte maten, valgte sirloin steak og det var bra kniven var såpass kvass som den var. Betjent bar hvor høydepunktet vel var Hennesey XO, muligens Chivas Royal Salute for de som foretrekker den sorten. Champisen var Möet, så jeg beynte å se fram mot Dompa ombord. Om en ville ha snacks så var det bare å forsyne seg, men her trengs det seriøs skjærpings fra TG. Serverer ikke mixed nuts og tørket banan i porsjonsposer på en F lounge:
Når det gjelder Bali og områder du skal holde deg til og ikke,vi har vært der nede 4 ganger med og uten barn. Vi var der nå sist i April-18 uten barn,vi bodde da først på Conrad hotel som ligger helt øverst på Nusa dua,denne stranden er ikke noe spesielt fin,stranden er mye finere lengre ner mot der som Grand Hyatt ligger. Men skal dere oppleve det virklige Bali,så må dere reise ut til Nusa lembongan og Nusa Penida dette er 2 små øyer som ligger rett utenfor Bali (sanur) båt tar ca 1 time,deilige små rolige øyer med flotte strender. Og Ubud må dere også oppleve og overnatte et par netter der,dette sted er det virklige Bali.Vi bodde på The Kayon Jungle resort som er en perle av et lite hotel mitt inne i junglen med fossefall rett utenfor rommet og restaurant,også en service du skal lete lenge etter..Holde dere unna Kuta beach området,ta dere en liten titt bare Også et annen sted og bo er på Jimbaran Beach,flotte hoteler med mange flotte sjømat restauranter som man kan spise på og se en flott sol nedgang.. God tur.
Da var det endelig tid for turens høydepunkt, TG's A380 i F fra BKK til LHR. Vel ombord, Dompa kom kjapt på bordet. 5 timer ut i flighten var det tomt og det gikk i Gul Enke til frokosten. Synes fortsatt det er stas med trapp i fly. Også en grei sittesalong som kunne brukes mens crew reide opp seng. Nok ett Rimowa-kit i samlingen: Enn kjapp titt på menyen selv om jeg hadde bestilt hummer: Forrett var tomatsalsa med tørket østerssopp. Overraskende bra: Tett etterfulgt av litt kaviar: Siste forrett og hovedrett var hummer. Begge smakte bra: Desserten er det vel ingen vits i å poste lengre, det ble ost. Må si TG har de kjipeste portvinglassene. Er mer som shot glass. Stjerne i boka for å ha med Pomelo. Senga var forresten helt OK. Nok plass til meg på 189 og 100+. Pysjen var også nydelig behagelig: Ble en beskjeden frokost før landing. Landingen gikk som forventet helt strøkent, men jeg brukte noen timer på denne for å se om det skjedde noe moro: Straks klart for de siste etapper
Thai First er fine greier. Det dokumenteres mange heisaturer her inne og jeg har ikke noe problem med det, men dette høres ut som vel høy champagneføring til å være en tur med barn på slep. Høres sikkert dømmende ut nå, men føler det burde sies.
Da var det klar for de siste etappene, loungebesøk på LHR og flight til OSL via CPH. Loungene på LHR er nokså godt beskrevet fra før. LH sin var pakket og siden vi hadde tid nok så ruslet vi bort til Singapore og Air Canada sine lounger for frokost. Singapore med klart best matutvalg, så ble der til det var på tide på rusle tilbake mot A-gates. Verdt å merke seg at SQ loungen fortsatt har dusjes U/S. Stakk hodet innom Air Canada sin også, ikke all verden og rett fram grinete betjening. Siden jeg ikke har vært innom der ofte skal jeg ikke si at det er en gjennganger. Ett lite glimt av SQ's matutvalg. Jr meget fornøyd med boksnudler. Air Canada har i det minste stilt ut en flyvemaskin: Flighten LHR-CPH ble operert av Atlantic Airways sin A320. Priority Boarding funkerte knall. Hyggelig crew, selv om det tok ca 40 min fra T/O til frokost ble servert. Både jeg og Jr bestilte pizza når drikken ble levert og da var det plutselig helt uaktuelt å få kuben i tillegg når den kom. Loungen i CPH er som kjent under oppussing så melder ikke noe fra den. Siste leg CPH-OSL er det minimalt å melde fra, bortsett fra absolutt stappa fly. Heldigvis fungerte prioritert boarding her også, så det ble plass til 2x Rimowa i hattehylla. Takk for følget.