Etter dette var det på tide å flytte ned igjen i «stua», der vi igjen satt sammen med det svenske paret og kunne utveksle tanker og erfaringer. Men selvfølgelig ikke helt uten nye smakebiter! Små kuler med villbringebæris ble servert som godteri pakket inn i små papirkuler - de smeltet naturligvis på tungen og måtte spises så fort som mulig.
View attachment 67041
Deretter fikk vi margpudding - til forveksling lik créme brulée - flambert ved bordet og slukket med en stor klump melkeis.
View attachment 67042
View attachment 67043
Og så dukket det opp et lite snacksfat med syltede og halvtørkede rotfrukter overstrødd med sukker - den organiske versjonen av hjemmelagde seigmenn, sånn omtrent.
View attachment 67044
En litt mer overraskende dessertsnacks kom i form av en ørliten pai med bjørkesirup og tørket røkt reinsdyrkjøtt, men litt salt blant alt det søte var definitivt velkomment.
View attachment 67045
Underveis et sted i desserten fikk vi også 4 flasker med det som kanskje best kan beskrives som likør på bordet - laget på andeegg, kefir og to sorter bær. Vi skjems, men her fikk vi altså ikke med oss noe bildebevis. Likevel - vi smakte på alt! Og det var nok egg og kefir som smakte best, merkelig nok. Som luksusutgaven av eggelikør og baileys uten sjokolade…
Helt mot slutten fikk vi en skuff full av små smakebiter med ulike smaker, men nå hadde vi nesten ikke plass igjen. Dermed kan vi konstatere at vi til sammen smakte på nesten alle av tjærepastiller, mjødurtkarameller, tørket kvann, solsikkenougat, røkt knekk og tørkede solbær. Og så kom det en liten eske til, med små kandiserte frø - koriander, sennep, anis, peppermynte og muligens bringebær eller solbær - og så husker vi ikke hva det siste kan ha vært…
View attachment 67046
View attachment 67047
Dermed var altså matgildet over. For de som ville (madammen stod over, men sjefen sjøl var tøff nok) ble det også tilbudt en pris snus - eller som de sa på nabobordet: nordisk crack. Og med det tok vi kvelden…
View attachment 67048
Vis alt...