Reisebrev; SQ Suites new config

Tråd i 'Reisebrev' startet av roundtheworld, 07. sept 2018.

 1. roundtheworld

  roundtheworld Nytt Medlem

  Innlegg:
  15
  Likes mottatt:
  158
  Bonuspoeng:
  28
  Dette reisebrevet har blitt skrevet over litt tid, men håper det faller i smak:)

  Det hele startet tidlig onsdag morgen, jeg våknet opp med ett umiddelbart behov for å riste på reisefoten!Sittende foran macen med en kaffekopp leitet jeg frem en reise jeg har vurdert over lang tid.

  Nemlig,, SQ suites.. Jeg har lenge siklet på denne siden de første bildene og videoer ble sluppet.

  Etter å ha flydd utallige turer med SQ i Asia tidligere så er erfaringen her kun positivt, både fra eco og biz. SQ har ikke nye config på alt for mange flyvninger enda, men 2 august så åpnet SQ345 fra ZRH til SIN. Så derfor rykket jeg kjapt til da jeg så en ledig plass på denne flighten.
  Jeg satte nesen mot Gardermoen dagen etter skulle jeg derfra i 2 A på SK4841 til Zurich.

  Med SAS sine kanseleringer og forsinkelser den siste tiden, så var jeg noe redd dette skulle påvirke turen, men SAS leverte punktlig avgang kl. 08.10Turen startet som seg hør og bør, med en liten sving innom SAS lounge for en kaffe og en ørliten matbit(vil jo ikke ødelegge appetitten før krugen kommer på bordet)

  Så en fin boarding hos SASsom fraktet denne kroppen til zurich, der morroa venter!!
  Enkel servering som vanlig hos SK med tydelig rabarbra inspirert meny, frosh juice med rabarbra, youhurt med rabarbra og eple, samt en rabarbra jam. jeg holder magen lett og styrer unna brødet. Tipper det blir nok mat om kort tid:)

  Har kun 1t og 25 min før SQ tar meg videre så veldig mye lounging her tviler jeg på det blir, men skal se om man ikke rekker en liten tur innom Swiss sin First lounge.

  Dette er kun for opplevelsen av SQ sine nye produkter, med en liten lay over i Singapore på ett døgn. Forhåpentlig så finner jeg veien inn til privat room på Changi, men dette er noe usikkert da jeg kun har inbound billett i First, men det stopper meg ikke fra og prøve!:)

  Turen i sin helhet ser slik ut:

  OSL 08:10
  Oslo

  02 Aug (Thu)
  Oslo Lufthavn

  ZRH 10:25
  Zurich

  02 Aug (Thu)
  Zurich Kloten

  Scandinavian Airlines• SK 4841
  Boeing 737-800
  Business

  2. Zurich to Singapore
  SUITES (F)
  Confirmed
  Non-stop • 12hrs 10mins


  ZRH 11:45
  Zurich

  02 Aug (Thu)
  Zurich Kloten

  SIN 05:55
  Singapore

  03 Aug (Fri)
  Changi

  Singapore Airlines• SQ 345
  Airbus Industrie A380-800
  Suites

  3. Singapore to London
  BUSINESS (J)
  Confirmed
  Non-stop • 13hrs 40mins


  SIN 09:00
  Singapore

  04 Aug (Sat)
  Changi Terminal 3

  LHR 15:40
  London

  04 Aug (Sat)
  Heathrow Terminal 2

  Singapore Airlines• SQ 308
  Airbus Industrie A380-800
  Business

  4. London to Oslo
  BUSINESS (D)
  Confirmed
  Non-stop • 2hrs 10mins


  LHR 17:30
  London

  04 Aug (Sat)
  Heathrow Terminal 2

  OSL 20:40
  Oslo

  04 Aug (Sat)
  Oslo Lufthavn

  Scandinavian Airlines•
  SK 810
  Boeing 737-600

  Da jeg ankom Zurich var det bare å kaste seg rundt, for å komme seg innom Swiss sin lounge, jeg satset på Swiss first da jeg hadde First ut av Zurich, men dette viste seg bare å være for Swiss sine egne First class kunder. Ble derfor sendt videre til Swiss senator lounge. Jeg hadde ikke all verdens av tid, men rakk innom whiskey baren på ett glass, samt en kald øl ute på terrassen. Loungen var gjennomført og stilig med ikke alt for mye folk på denne tiden.

  IMG_2689.jpg IMG_2691.jpg IMG_2692.jpg


  Men det var kun en ting som stod i mine tanker nå, høydepunktet nærmet seg. Da jeg gikk mot gate E59 så jeg den største av alle kattene stå på vent! her var det linet opp for suites innsjekk, vi var 5 totalt som skulle inn, dvs en ledig plass. Ansatte ved check in var ganske ivrig og var fort framme og fortalte at det var ny config, noe jeg ante flere som stod sammen med meg viste fra før:) Det tok ikke lange tiden før vi ble guidet rett inn på øverste dekk, jeg er ikke kristen, en det her er så nærme man kommer<!:)

  Jeg tror bildene taler best for seg selv….  IMG_2696.jpg IMG_2697.jpg IMG_2698.jpg IMG_2700.jpg IMG_2702.jpg IMG_2704.jpg IMG_2706.jpg IMG_2707.jpg IMG_2709.jpg

  Vi ble sittende en time før flyet taxet ut fra gate, uten at det gjorde meg noen verdens ting, jo lengre jo bedre tenkte jeg. Ikke sikker på at de under følte det samme!:) Krugen fløyt og det gikk ned tre glass før vi i det hele tatt var i luften. Og mer skulle det bli.

  Utrolig vennlig og service instilte SQ ansatte var på hele tiden med servering, glassene ble ikke halv fulle før mer havnet i glasset. Stolen som er inne i suiten var utrolig komfortabel og kunne stilles rundt i 3 posisjoner(take off/landing-TV-vindu) Amenity kit og pysjamas fra Lalique lå også klart inne i suiten.

  Jeg hadde på forhånd bestilt Lobster Termidor via book the cook, denne levde opp til mine forventninger sammen med diverse forreter, supper og salater. Ble litt ivrig etter 2 flasker krug så glemte helt å ta bilde av alle rettene.  IMG_2721.jpg IMG_2724.jpg IMG_2726.jpg IMG_2727.jpg IMG_2729.jpg IMG_2772.jpg IMG_2773.jpg
   

  Attached Files:

  Last edited: 07. sept 2018
  kjeeli, Kristian, Are and 49 others like this.
 2. roundtheworld

  roundtheworld Nytt Medlem

  Innlegg:
  15
  Likes mottatt:
  158
  Bonuspoeng:
  28
  Så var det bare å få redd opp sengen, for å være 192 høy, så kunne jeg ligge i full strekk i behagelig dyne og myk madrass. Selve ryggen i sengen kan man justere opp og ned for å kunne ligge komfortabelt og se tv samtidig. Utvalget til Krisworld sitt program er upåklagelig, mange nye filmer og serier, så her var det bare å slå seg løs. Av de 13,5 timene jeg tilbrakte i suiten, ble det bare tid til en halv time søvn, man kan ikke sove bort tiden når man er her tenkte jeg, og kastet i meg alt av godsaker, Krug til Dom og fine viner og sprit.

  Såppas store mengder gikk ned, at det var vondt å skulle bevege seg ut av flyet da vi omsider landet i 7 tiden på Changi. Vurderte på ett tidspunkt å spørre etter rullestol ved gate;)

  Men jeg hadde enda ett mål for øye og det var The Private Room, denne var jeg mer usikker på da jeg fikk beskjed i info skranken til SIA at jeg måtte til business lounge da jeg ikke hadde First ut. Men jeg satte snuten mot First uansett, og jammen tok ikke damen i skranken meg med rett inn i det hellige:) Det holdt å vise boarding passet hvor det stod Suites og avgårde bar det:)
  IMG_2778.jpg IMG_2781.jpg IMG_2782.jpg IMG_2777.jpg IMG_2784.jpg IMG_2785.jpg IMG_2787.jpg
  På plass inne i The Private Room, ble ikke servicen til SQ akkurat dårligere. her blir man høflig møtt og blir tilbudt plass inn i restauranten. Magen min var ikke klar for mer mat på dette tidspunktet så festen fortsatte heller i dompa land.

  Selve the private room er classy og føles privat, som seg hør og bør. Jeg ble sittende noen timer inne i the private room, da klokken ikke var mer enn 7 på morgenen singapore tid. Etterhvert var det på tide med en dusj for så og finne veien ut av fly plassen.  Turen var ikke komplett før jeg lå i poolen på taket av Marina Bay Sands. Jeg booket meg en natt her mens jeg satt i SAS lounge på gardermoen. Jeg har hatt mine turer til Singapore før, så jeg har vært på taket og spist ett par ganger, men aldri bodd her så dette var på tide. Enkelt og komme seg fra Changi til byen med tog. Så var det bare å sjekke inn og legge fra seg min trofaste reise koffert (NOMATIC) før heisen tok meg til topps. Det må sies at, å ligge på toppen av dissse tre byggene føles helt greit når du super i deg en forfriskende Gin Tonic. Formen var dessverre dalende etter høyt inntak både på turen nedover og i Private Room. En liten nap måtte til, jeg våknet til utover kvelden hvor Casino stod for tur.


  IMG_3180.jpg IMG_3182.jpg


  Jeg fikk meg en god natt søvn og stod opp for en bedre frokost og ett bad, før jeg satte snuten tilbake til Changi. En layover i Singapore er bare og anbefale, om man ikke har vært her tidligere må man selvsagt ha mer tid enn ett døgn. Dette var min 7 ende gang i denne byen så det gjorde ikke så mye at jeg kun hadde ett døgn.

  Turen skulle videre til London, hvor jeg hadde en natt og forville meg på. Inne på Changi så gikk turen rett inn i Silverkris lounge. Jeg har sansen for SQ sine lounger selvom interiør og selve looken begynner og bli noe gammeldags. Det er alltid godt utvalg av mat og drikke som er med på å gjøre reisen mer komfortabel.

  Flyet jeg skulle videre med en A380 med gammel biz konfig, taxet ut av rullebanen. Jeg ga beskjed at jeg ønsket maten hurtig så jeg kunne få opp sengen, planen var å få mest mulig søvn denne veien. Jeg gikk fortsatt på halv maskin etter turen ned!

  SQ biz er ett fint produkt hvor man sitter konfy i ett bredt sete. Jeg har testet noen forskjellige configs av disse gjennom årene og kvaliteten er stort sett bra uansett. God service og bra mat går igjen på disse flightene, ikke rart de er kåret år etter år som ett av de beste produktene.
  Jeg våknet til frokost noen timer før innflyvning til LHR, det og nyte en aldeles god kafe til utsikten av london eye er ikke annet enn magisk.

  IMG_2790.jpg IMG_2797.jpg IMG_2814.jpg

  Nede på bakken bar det gjennom sikkerhets kontrollen og rett i hurtig tog inn til sentrum. Undergrunnen styrer jeg unna på denne strekningen, klamt og varmt og bruker unødvendig lang tid.

  Jeg sjekket inn på Grange St. Pauls, som ligger ett steinkast unna St.Pauls catedral. I gatene rundt var det full hollywood samling da det viste seg at Men in black ble spilt inn rett utenfor døren. Dette var jo spennende og følge med på, men også irriterende da det endte med lange omveier for å komme meg ut og inn av hotellet.

  IMG_2822.jpg IMG_2824.jpg

  London er en flott by som jeg liker og utforske, finner stadig nye steder og bydeler som er intressante:)
  Nok om london, Oslo stod på agendaen!. Det bar tilbake til LHR hvor nok ett par lounger skulle befares. Jeg dro tidlig til LHR for å kunne svinge innom ett par forskjellige, ja vi er spesielle slik vi som forholder oss inne på disse forumene:)

  Først ut var min trofaste SQ lounge gjennom disse dagene, nok en kurrant opplevelse med en fantastisk curry, og en tilhørende øl.

  Videre gikk turen til Air Canada sin lounge som ligger vegg i vegg med SQ lounge.

  IMG_2851.jpg IMG_2852.jpg

  En flott lounge med så og si ingen mennesker. Jeg vandret kun gjennom og satt turen videre til Lufthansa sin lounge, i mine øyne synes jeg Lufthansa har noen av de bedre loungene der ute. De er enkelt men godt innredet, stort sett alltid rent og ser nytt ut. Til motsetning av endel av loungene til SQ. Bra mat og drikke hjelper på:)

  SAS stod for hjemflyvningen, det som irriterte meg var at de etter å ha scannet boarding kort sa at bagasjen måtte under flyet. Min kjære Nomatic har akkurat målene for håndbagasje, men hadde nok kanskje litt mer vekt enn det så ut til. Bagasjen forsvant under flyet mens jeg satt meg til på første benk. Så var siste etappe snart unnagjort, og det samme med dette reisebrevet.

  Håper noen av dere setter pris på å lese seg igjennom og kanskje også kan bruke noe videre på sine fremtidlge reiser:)

  Antar at vi nå får se flere SQ first reiser ettersom SQ har åpnet slusene mer den siste tiden. Denne turen ble bestilt med SQ points og cash så altså ikke med EB points denne gang. Jeg sitter i skrivende stund å snekrer sammen en CT tur i first, så vi får se hvor turen går og hvilket flyselskap som skal utforskes neste gang, mulig det kommer noen hint her etterhvert:)

  Until then,

  Work less, Travel more…..
   

  Attached Files:

  Last edited: 07. sept 2018
  jgroneng, kjeeli, Kristian and 59 others like this.
 3. watchaddicted

  watchaddicted Reisende fant

  Innlegg:
  1,808
  Likes mottatt:
  3,610
  Bonuspoeng:
  113
  Herrrrrlig!! Nydelige bilder:cool::)
  Sperret opp øynene rimelig greit opp da det ble nevnt SQ Suites med ny config.:D:p

  Bildene av gammel biz i A380 ser forøvrig mistenkelig ut som ny biz i 777-300ER;)
   
 4. jordbaersylte

  jordbaersylte Medlem

  Innlegg:
  186
  Likes mottatt:
  69
  Bonuspoeng:
  28
  Finfint! Er SQ suites med ny config mulig å booke for EB-poeng nå?
   
 5. SVG_flyer

  SVG_flyer Veteran

  Innlegg:
  1,867
  Likes mottatt:
  2,557
  Bonuspoeng:
  113
  La du merke til dama som vinker til deg med 2 strake armer i bassenget på bildet, mens blondina til høyre var allerede nede og så deg med kjekt blikk ;). Not bad må jeg innrøme :).
   
  Swaggertarian liker dette
 6. TravelManBiz

  TravelManBiz Veteran

  Innlegg:
  1,573
  Likes mottatt:
  4,416
  Bonuspoeng:
  113
  Nei
   
  Jonkebassen liker dette
 7. roundtheworld

  roundtheworld Nytt Medlem

  Innlegg:
  15
  Likes mottatt:
  158
  Bonuspoeng:
  28
  Ja, det stemmer, endret i billetten mens jeg var i Singapore;) Ser teksten ble feil, men pyttsann
   
  watchaddicted liker dette
 8. Shyneno

  Shyneno Okama

  Innlegg:
  2,003
  Likes mottatt:
  1,437
  Bonuspoeng:
  113
  uklart for meg om du fikk denne reisen med poeng eller ikke?
   
 9. agrims

  agrims Mr. Emirates

  Innlegg:
  360
  Likes mottatt:
  147
  Bonuspoeng:
  43
  For min del syns jeg ut i fra dine bilder og andre bilder jge har sett fra "The private Room" at det er lite lysinnslipp? Mulig det er bare bildene?

  En annen ting jeg registrerte, du tok med deg snus inn til Singapore, noe jeg ikke turte? :p Du ble vel ikke stoppet?

  Utover det, fint reisebrev :D
   
 10. roundtheworld

  roundtheworld Nytt Medlem

  Innlegg:
  15
  Likes mottatt:
  158
  Bonuspoeng:
  28
  billett ble bestilt med krisflyer points, samt noe cash!!
   
  Shyneno liker dette
 11. roundtheworld

  roundtheworld Nytt Medlem

  Innlegg:
  15
  Likes mottatt:
  158
  Bonuspoeng:
  28
  Jeg hadde med ett par bokser inn i singapore, dette var ett lite sjansespill. Men verste som kan skje er nok at de tar den fra deg.:rolleyes:
   
  Shyneno and agrims like this.
 12. Shyneno

  Shyneno Okama

  Innlegg:
  2,003
  Likes mottatt:
  1,437
  Bonuspoeng:
  113
  de elsker å gi bøter altså :D
   
 13. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  5,646
  Likes mottatt:
  10,117
  Bonuspoeng:
  293
  Er det? Viss man går på grønt og derfor bevisst smugler noe som er ulovlig i Singapore? Fullt mulig du har rett altså, men personlig har jeg ikke turt å utfordre skjebnen så langt altså. Men, så er jo jeg en liten pessimist også da.
   
 14. RoadKing

  RoadKing Helt hekta

  Innlegg:
  14,689
  Likes mottatt:
  29,976
  Bonuspoeng:
  293
  Tenker dette handler litt om hvordan ting skjer.
  Jeg hadde ei dåse i lomma, ergo finner de den ikke på gjennomlysning av bagasjen og om det skulle bli kroppsranssakelse (lite sannsynlig) og de fant den så vil nok en forklaring på at jeg hadde glemt den bli godtatt.
  En stokk i bagasjen som gjennomlyses er nok mer problematisk.
  L
   
 15. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  5,646
  Likes mottatt:
  10,117
  Bonuspoeng:
  293
  Ja, det kan hende du har rett i det. Når jeg reiste til NZ med @Stuttfeiten sist og vi hadde en del timer i Singapore på veien, så reiste vi inn til byen. Bevisst eller ubevisst så gjorde jeg også akkurat det du beskriver og det gikk jo greit. Men snusstokken hadde jeg heldigvis lagt igjen i bagasjen som ble oppbevart på flyplassen airside.
   
  RoadKing and Shyneno like this.
 16. Stuttfeiten

  Stuttfeiten Veteran InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  3,383
  Likes mottatt:
  17,902
  Bonuspoeng:
  183
  Ehh.. Det var bevisst, ja? Nei? :p Litt fram og tilbake, og småtripping før tollen? :D

  Det er ikkje utan grunn at @Travellingalf heiter Stålnakke til etternamn. Ein kald fisk det der.

  (Så vil eg understreke at underteikna meget bevisst ikkje risikerte dødsstraff ved å ta med noko som helst morsomt inn i Singapore, men handla dei nødvendige kistespikarane heilt lovleg på sju/elleve (attmed Brewerks) på Clarke Quay.)
   
  Travellingalf and RoadKing like this.
 17. Kristian

  Kristian 'Bittelitt' bonussamledilla

  Innlegg:
  5,749
  Likes mottatt:
  29,277
  Bonuspoeng:
  293
  Hvorfor får jeg ikke dette på SAS Plus mellom Nord- og Sør-Norge? :(o_O

  Fantastiske bilder! Sikler faktisk litt her nå...:eek:
   
  roundtheworld liker dette

Del denne siden