Roadtrip til Texas

Tråd i 'Reisebrev' startet av RoadKing, 21. juli 2015.

 1. RoadKing

  RoadKing Fastboende

  Innlegg:
  11,452
  Likes mottatt:
  19,948
  Bonuspoeng:
  293
  Roadtrip i Texas

  Ok, bare for å ha sagt det med en gang, det blir ikke bilder, jeg er rimelig treig på det. Dessuten så er det vel ingen nyheter i dette reisebrevet som sådan.

  Da prisene ble dumpa på SVG - IAH for andre gang, ble jeg så svett og ivrig på å lande dette, at jeg i befippelsen overså det faktum at jeg måtte starte fra OSL. Dermed ble det to billetter. Tok GO på strekningen OSL - SVG - OSL, men fikk hyggelig nok oppgradert disse med OT :).

  Vi var som snarest en tur innom kantina på OSL innenlands før vi fløy ut, det var business as usual. Helt greit. På flyet til SVG så fikk jeg prøvd Mikkeller for første gang, en trivelig bekjentskap å gjøre seg. Når vi ankom SVG med 4 timer å slå ihjel, så rusla vi bort og fikk sjekket inn bagasjen til IAH fort og greit før vi tok turen inn til Stavanger sentrum og min favoritt pub, Cardinal Pub & Bar.
  Dessverre var den stengt for oppussing :(. Men når den åpner igjen, alle som har anledning og er det minste interessert i øl og er i Stavanger, bare MÅ avlegge et besøk der. En helt usannsynlig liste av all verdens øl.

  Etterhvert dro vi ut til SVG igjen og det var en skuffelse å gå gjennom sikkerhetskontrollen på fasttrack, for der var ingen mennesker noe sted, så den fordelen kunne man se langt etter :).

  Vel gjennom, gikk vi etter loungen, og det var virkelig noe for seg. Veldig interessant konsept, men det funka veldig bra. Koselig rett og slett, og mattilbudet var etter min oppfatning bedre enn i gullstua på Gardermoen, så det så. Samtidig, så ga det et signal om hva som var å komme. For på en slik flight var det selvsagt ikke noe behov for å skille mellom kreti og pleti, da det var bare en klasse som fløy. Det var så behagelig rolig og oversiktlig at jeg for en gangs skyld var siste mann ombord :).

  En ting jeg noterte meg, var at man fikk så mye børst man kunne ta i mot. Mat og drikke, samt service var top notch og det slo meg en ting som jeg tenkte på da vi var i Shanghai ifjor, at det er en høyere standard i SAS Biz enn hva tilfellet er med BA CW som jeg brukte mye på slutten av min USA karriere. Ikke minst er det mye mat, du blir skikkelig mett. Skal legge meg på minnet å sammenligne dette når vi reiser med Luftwaffe om en ukes tid.

  Som andre sikkert har merket seg, så er det mer støy på en 737 enn de større flyene, men hva gjør vel det, når det er så få passasjerer (flighten var full) at man virkelig føler seg hensatt til en luksus knyttet til en svunnen tid.

  Det har jo også blitt diskutert i forumet det her med unger i biz, og det var faktisk veldig mange mindreårige ombord. Ingen bebiser det jeg kunne se, men kanskje var de yngste rundt 3 år. Det skal sies til barnas ære at de oppførte seg svært så eksemplarisk. Dette gjaldt begge veier. Undres om SAS innrømmer rabatter til barn i biz? Hvis ikke må jeg si at folk tar på seg spanderbuksene når man drar på ferie med ektefelle og 4 barn :)...

  Det må jeg si, de kunne spandert på seg å gjort toalettene litt større på en ren biz jet. Herre min for et trangt toalett. Jeg kan ikke minnes å ha vært borti trangere toalett på et fly. Når det er sagt, var det en interessant detalj at toalettsetet hadde demping. Det har jeg ikke opplevd på fly før.

  Ellers var jeg spent på det å ha IFE på ipad. Fikk utlevert en Ipad med 6% batteri, det var jo litt snedig... Men, jeg skulle ikke komme til å bruke den iallefall... Jeg hadde håpet at man med slikt utstyr fikk mulighet for teksting, men nei. Det syns jeg er dårlig. Jeg plages med at hørselen blir dårligere i høyden og har derfor liten glede at IFE uten teksting. Jeg hadde ventet at når man hadde individuelt utstyr så ville man få mulighet for subtitles, ikke på norsk, men det burde vært engelsk da.

  Jeg er såpass gammeldags at jeg hadde gledet meg til norske aviser på hjemturen, men de glimret med sitt fravær, mulig de var på ipad'n, men det er noe eget med en papiravis i neven. Så det ble boka på hjemturen og.

  Som sagt var det fremragende service begge veier. Dog, jeg hadde inntrykk av at det gikk litt treigere med serveringen på hjemturen, noe som i grunnen var litt dumt. Når man tar av 21:45 så er det mange som gjerne vil lukke øynene litt kjapt og det ble jo ikke så enkelt hvis man ville ha med seg full pakke.

  Loungen i Houston var som lovet, en skikkelig elegant variant med alt hva hjertet begjærte. Det var nesten litt synd at man skulle spise ombord, for det var mye godsaker å få i loungen.

  Flyet gikk ut før tiden (enda en fordel med lite antall passasjerer) og vi landet vel rundt en halv time før rutetid.

  I Stavanger gikk plutselig brannalarmen, som viste seg å være falsk. Men det kaoset som oppstod fikk meg til å tenke at det ville vært riktig så ille om det hadde vært alvor. Ansatte løp frem og tilbake som forskremte høns og ville ikke la oss gå noe sted. Hadde situasjonen vært reell kunne det fort blitt en katastrofe.

  Så, hva gjør man på en 3 dagers road trip i Texas? Vel vi kjørte rundt, lot humla suse og hadde en løselig agenda, som betød at vi stoppet der det falt oss inn og bodde der det passet. Vi dekket San Antonio, Austin, Rockport og Galveston pluss en liten stopp i Houston. Fikk sett mye og hadde det rett så trivelig. Varmen var ikke så sjenerende som først fryktet.

  En morsom detalj, er at vi opplevde to dager på rad å bli glemt av kelneren på to forskjellige restauranter roadtripen. I begge tilfeller ble vi uoppfordret kompensert med en fri runde drikke og haugevis med beklagelser. Den siste restauranten, i Rockport kom med en original unnskyldning, kelneren hadde fått heteslag. Såvidt jeg kunne bedømme var han rimelig høy på et eller annet. Men det spiller jo ingen rolle.

  For meg som er vant til det ganske turistvennlige på kysten fra San Diego til San Francisco vare det litt overraskende lite tilbud langs kysten mot Gulfen. Det var ikke før vi nærmet oss Galveston at det begynte å bli en del restauranter og hoteller. I Rockport f.eks, så var det en del moteller og hoteller, men det var langt mellom restaurantene, og å gå var nærmest en umulighet.

  Summa summarum, en herlig oval weekend, blir det nye tilbud fra SAS, så kan vi finne på å gjøre det igjen :).
   
  Scandipendler, OttoL, Herlov and 7 others like this.
 2. Jan Fredrik

  Jan Fredrik Senior Medlem

  Innlegg:
  1,494
  Likes mottatt:
  1,159
  Bonuspoeng:
  113
  Takk for flott reisebrev! Kan si meg enig i mye, og gjorde også mye av det samme på min tur 6-11. juli.

  Hvis dere skulle finne på å gjøre det igjen kan jeg anbefale:
  • Port Aransas, 25 min og en liten fergetur fra Rockport
   • Restauranten Virginia's On the Bay
   • Et bad på Port Aransas Beach
   • Padre Island National Seashore (35 min kjøring), én gang i måneden slipper de ut babyskilpadder
  • Bandera, 1 time fra San Antonio
   • OST, cowboy-restaurant
   • 11th Street Bar, cowboy-bar, ofte live-music, grill din egen BBQ på torsdager
  • Austin
   • Barton Springs Pool, et basseng hvor du kan bade i grunnvann
   • *Hamilton Pool Preserve (45 min kjøring), en utenomjordisk opplevelse med fantastisk natur, her kan du bade i et svømmehull med naturlig grunnvann
  • Nuevo Laredo, 2,5 timer fra San Antonio
   • Denne er ikke for alle. Parker bilen i Laredo, Texas, og gå over Bridge 1 inn til Mexico. Du kan parkere på kommunale plasser bare noen få kvartaler fra boen. Koster noen cents hver vei, ha med litt penger. De tar dollar begge veier. Når du har gått over broen, ikke gå mer enn 3-4 kvartaler, da begynner det å bli skummelt. For meg var det en veldig morsom og spennende opplevelse! PS: På eget ansvar!
  • San Antonio
   • Cascade Caverns (40 min kjøring), et underjordisk (levende) grotte med et fossefall innerst (var dessverre uttørket da vi var der). En spennende og interessant tur!
  Jeg burde kanskje laget mitt egen reisebrev, jeg, hehe…

  * Denne var dessverre stengt grunnet tidligere flom da jeg var der i starten av juli. Så dro ikke dit.
   
  Scandipendler, Darkcho and RoadKing like this.
 3. RoadKing

  RoadKing Fastboende

  Innlegg:
  11,452
  Likes mottatt:
  19,948
  Bonuspoeng:
  293
  Super liste! Vi var på vei til Port Aransas, men ei fergekø så langt som et vondt år og en bil full av øltørste sjeler gjorde at vi droppet det :).

  Syns absolutt du bør skrive reisebrev :)
   
 4. peterfox

  peterfox EBD-QR GOLD- HH Diamond

  Innlegg:
  2,123
  Likes mottatt:
  2,176
  Bonuspoeng:
  113
  Takk for hyggelig stemingsrapport @RoadKing,
  Jeg er svett rundt ringen, eller rett rundt svingen heter det vel :), har avreise på lørdag førstkommende som MR.
  Takker også for tilsendt meny på PM.
   
  RoadKing liker dette
 5. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,554
  Likes mottatt:
  6,521
  Bonuspoeng:
  183
  Takker for rapport. Det er nydelig skrevet.

  Det er pussig hvordan man opplever ting så ulikt. Jeg flyr nokså ofte i CW og var innerst inne såpass skuffet av oljeruta at jeg vurderte å kjøpe en CW billett hjem. Selv om jeg allerede hadde billett på SK-balja. Dog ble jeg reddet av en flyvertinne som riktignok ikke kunne rette ut setene, men forstod at jeg ikke var så fysen på 3+ timer servering. M.a.o så tar nok ikke jeg denne igjen. Med mindre det er 10k-ish mindre enn CW.

  Men vi er forskjellige og det er noe jeg digger med forumet her
   
 6. AndersB

  AndersB Reisende

  Innlegg:
  1,882
  Likes mottatt:
  1,036
  Bonuspoeng:
  113
  Det er vel omtrent ingen som har drevet med fotturisme i Texas siden Leiv Eiriksson eller deromkring :D
   
  Scandipendler and RoadKing like this.
 7. peterfox

  peterfox EBD-QR GOLD- HH Diamond

  Innlegg:
  2,123
  Likes mottatt:
  2,176
  Bonuspoeng:
  113
  Enig med ett punkt her mr. @Fnate - stolene går ikke helt ned, men har du 1D og 1F, kan du ta med sovepose, liggeunderlag og sove en brukbar natt etter 2 flasker rødvin.
   
 8. peterfox

  peterfox EBD-QR GOLD- HH Diamond

  Innlegg:
  2,123
  Likes mottatt:
  2,176
  Bonuspoeng:
  113
  Det finnes en løsning på alt;
  IMG_0603.jpg
   
  AndersB and Fnate like this.
 9. RoadKing

  RoadKing Fastboende

  Innlegg:
  11,452
  Likes mottatt:
  19,948
  Bonuspoeng:
  293
  Er enig i at setene ikke var verdens beste, men, og det var et viktig men for meg. Trass i at det ikke ble helt flatt og jeg ikke var overvettes begeistret for omtrent å ligge på gulvet, så gled jeg ikke ned, slik som på de gamle biz setene til SAS og Luftwaffe. Det var noe jeg syns var særs ubehagelig. Det er klart CW setet er veldig godt å sove i.

  Men maten da mann, den står jeg ved at var mye bedre enn BA CW. Det kan jo ha endret seg, det er vel 3 år siden jeg sist fløy med BA.
   
 10. OttoL

  OttoL Veteran

  Innlegg:
  3,551
  Likes mottatt:
  8,958
  Bonuspoeng:
  183
  Ikke ofte jeg leser en rapport uten bilder, men denne var veldig godt skrevet :)

  Var såpass skuffet over forrige møte med CW fra BA at jeg er helt uenig i det du skrever, men det er godt vi har et forum der en kan lufte forskjellige I-landsproblemer!
   
  Fnate and RoadKing like this.
 11. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,554
  Likes mottatt:
  6,521
  Bonuspoeng:
  183
  Kvaliteten på maten er nok bedre på SAS etter at de oppgraderte matkonseptet sitt. Men de bruker jo halve flyturen på å servere den. Og så blinke med lysene igjen 1,5 til 2 timer før landing... ;)
   
  RoadKing liker dette
 12. OttoL

  OttoL Veteran

  Innlegg:
  3,551
  Likes mottatt:
  8,958
  Bonuspoeng:
  183
  Tydeligvis to forskjellige opplevelser her ;) Men la oss ta den diskusjonen over en øl ved neste anledning
   
  Fnate liker dette
 13. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,554
  Likes mottatt:
  6,521
  Bonuspoeng:
  183
  RoadKing liker dette

Del denne siden