Veldig merkelig at man ikke åpner opp for servering innenlands i Norge, når smittesituasjonen er langt lavere i Norge. Skjønner det er FHI som legger begrensninger. Norske myndigheter har vel så langt fulgt etter danske myndigheter i håndteringen av Corona, så vi får satse på de gjør det i denne saken også.
FHI har mye å tenke på, hele denne kan ha gått under radaren lenge. Vet ikke om det noe sted en kunne spilt inn spørsmål til FHI hvor lenge de seg for seg at dette skal vare... Med mindre noen her er journalist og kan legge inn spørsmålet.
Men FHI har vel ikke noe å gjøre med at gullstua er stengt? Det er nok bare å innse at Norge befinner seg nederst i næringskjeden hos SAS.
SAS er åpne på at øvrige lounger holdes stengt pga. lavt trafikkvolum. Med en innenlandslounge som er lett tilgjengelig for alle passasjerer virker dette som et fornuftig valg.
Men inntektsmessig er vi vel ikke nederst? Er vel ikke mye revenue å hente i swedan nå om dan? Noen som vet fordelingen?
Er det matservering innenlands i Plus nå? Skal fra Haugesund til Oslo på lørdag og det står inkludert frokost på billetten.
SAS skriv på linken over at det ikkje er servering innanriks i Noreg. Dei støttar seg nok på luftfartsrettleiaren frå Folkehelseinstituttet. Pluss at det sparar dei for pengar.
Litt skuffende, men går vel ikke glipp av så mye. Om dette hadde hatt høy prioritet hos fhi, så hadde de nok lettet litt på reglene. For eksempel en prepacked rundstykke å litt juice på morgenen. Satser på servering på fly og åpning av flere lounger snart!
Kan melde om fritt valg fra trallen mellom Osl-Chp i dag. Klarte sluke det meste de kunne tilby. De her ble med til hotellet
Det er vel kun innenlands i Norge det nå ikke er servering hos SAS. Etter det jeg har forstått er servering i både Sverige og Danmark i gang, det samme mellom de skandinaviske landene og ut i Europa samt langrutene.
Overhørte i halvsøvne på dagens tur fra Oslo til Trondheim at de håpet å få tilbake servering 12 (eller var det 17) juli.
Personalet har en fast tekst de leser opp på norsk og engelsk rett etter take-off: den sier kort og godt 0 service, verken mat eller drikke pga covid. Selv koser de seg med varmmat og kaffe i galley, som lukter helt til de 4-5 første radene Ikke på korte flights, men opplevd på LYR, TOS, LHR og CPH ex OSL gjennom siste år.
Burde man ha mast litt på FHI? Dem har vel kanskje nok å gjøre om dagene. Men litt pussig at Norge som eneste ikke kan ha servering.
En av de kabinansatte på SK223 OSL-KRS i kveld visket meg i øret om at SAS starter opp med servering igjen på innenlandsflyvninger «om en ukes tid». Hurra!