Seychellene (Hjelp)

Tråd i 'Reisemål' startet av titocosta, 11. sept 2019.

 1. titocosta

  titocosta Medlem

  Innlegg:
  142
  Likes mottatt:
  113
  Bonuspoeng:
  43
  Etter mykje om og men, og ombookinger frå Madgaskar endte vi plutseleg opp i Seychellene med CT frå 1. april til 11. april.

  Har gjort litt reserach, men trenger tilbakemelding frå røynde insideflyarar på følgjande:

  - Plass å bu (middels-prisklasse, kan ikkje betale 60 000 for 2 personar for 10 netter)
  - Ting å gjere

  På førehand takk
   
  MagnusT liker dette
 2. MagnusT

  MagnusT Medlem

  Innlegg:
  63
  Likes mottatt:
  26
  Bonuspoeng:
  18
  Henger meg på denne. Planlegger bryllupsreise neste sommer. Hvilken rute har du booket?
   
 3. mathiasfe

  mathiasfe Veteran

  Innlegg:
  2,388
  Likes mottatt:
  7,803
  Bonuspoeng:
  183
  Upsaker liker dette
 4. oddA

  oddA Aktivt Medlem

  Innlegg:
  311
  Likes mottatt:
  811
  Bonuspoeng:
  93
  Hvordan flyr dere med CT Ditt? av interesse.
   
 5. kaijoar

  kaijoar Bonusnisse

  Innlegg:
  443
  Likes mottatt:
  511
  Bonuspoeng:
  93
  Viktigste når du skal bo på Seychellene er at du sjekker havstrømmene. Halve året bør man være på sørsiden, og halve året på nordsiden, for å unngå de kraftige havstrømmene som hindrer trygg bading.
  Forøvrig må jeg bare si at å ta (minst) noen dager på La Digue er et must. Den roligste og vakreste øya, og nesten uten biler. Gjerne bo på Le Repaire, veldig flott sted!
   
  haifinn and Malmo like this.
 6. Sonictravel

  Sonictravel Senior Medlem

  Innlegg:
  734
  Likes mottatt:
  4,514
  Bonuspoeng:
  93
  Var på Seychellene i våres.

  Reisebrev linkes forhåpentligvis her,

  Bodde på Kempinski, var ca 3500 pr natt for to så ikke fullt så galt som 60000 for 10 netter. Super resort som vi trivdes godt på. Men i tillegg til å være ganske kostbart å bo tok de seg veldig godt betalt for mat og drikke, så bli litt å lukke øynene og plassere kortet i baren mens vi var der.

  Av aktiviteter sjekket vi ikke annet enn dykking, her var vi ikke helt overbevist og ville neppe anbefale Seychellene for en lengre dedikert dykketur om en har vært andre steder med mer liv under vann. Men for noen dager er det absolutt verdt å komme seg i vannet.
  36B0DA16-CEAF-47FB-B5F8-37F61108FFFC.jpeg
   
  drsyk liker dette
 7. twisaksen

  twisaksen Nytt Medlem

  Innlegg:
  15
  Likes mottatt:
  22
  Bonuspoeng:
  3
  Var på Seychellene 10 dager i påska i år. Brukte totalt ca. 32000 kr for 2 personer (uten flybilletter, som var på bonuspoeng). Vi ordnet alt selv og bodde på hoteller / gjesthus som vi fant på booking.com og agoda.com for 800 - 1400 per natt. Alt var av bra standard.

  Vi var først 2 dager på Mahe, hvor vi hadde bil og kjørte rundt øya. Deretter tok vi ferja til Praislin hvor vi var 4 dager. Her er det mest å finne på med Valle de Mai nasjonalpark, Curieuse Island med alle skilpaddene og fantastiske Anze Lazio. Vi hadde ikke bil her, men det hadde vært å foretrekke da det ble en del venting på buss og noen dyre taxiturer. Videre tok vi ferja til Le Digue hvor vi var 3 dager. Dette er den minste øya, så her er det bare å leie sykler og suse rundt. Anse Source d'Argent er høydepunktet her, og Le Digue er helt klart den koseligste av øyene. Siste dagen var vi tilbake på Mahe og utforsket hovedstaden Victoria og området rundt med bil.

  Seychellene er dyrt, spesielt restauranter. Skal du spise både lunsj og middag ute hver dag ryker tusenlappene fort. Kan derfor se at all-inclusive resort kan være et bra alternativ, men personlig er ikke det noe for meg. Leiebil er rimelig og et mye bedre alternativ enn taxi. Å kjøre selv gikk helt fint, selv om det var litt uvant med venstrekjøring først. Veiene er smale og går opp og ned og frem og tilbake, så det er knapt nok noen veistrekker med fartsgrense høyere enn 40. Ferja mellom øyene er også dyr, men når vi først skulle dit var det en no-brainer for oss å se alle 3 øyene.

  Håper dette var til noe hjelp :)
   
  haifinn, phileas, Edvard and 5 others like this.
 8. kaijoar

  kaijoar Bonusnisse

  Innlegg:
  443
  Likes mottatt:
  511
  Bonuspoeng:
  93
  Må forøvrig advare om at maten er godt under det nivået man er vant til andre steder, og det kan være vanskelig å finne rimelig og bra mat. Det finnes ingen større landdyr på øyene (kyr, sauer eller griser), så alt må importeres og koster derfor skjorta. Unntaket er kylling, så det er stort sett det som serveres.
   
 9. titocosta

  titocosta Medlem

  Innlegg:
  142
  Likes mottatt:
  113
  Bonuspoeng:
  43
  Takk for gode tips hittil, folkens!
   

Del denne siden