En grønn og en rød paprika
Gul løk
Hvitløk
kyllingfilet
reker
scampi
blåskjell
Uncle bens Långkornig ris
Safran 0,5 g
kyllingbuljong
olivenolje
Sitron
Hvitløksbaguette
-Scampi kan ligge i sweet chilisaus til de tiner.
En stor jernpanne er bra til Paella. Brun kyllingfilet i biter- ta ut av panna etterpå. Legg i en bolle.
Skjær paprika i strimler, løk i tynne båter. Stekes i panna med olivenolje og hvitløk. Ta ut av panna, legg i en bolle.
Scampi stekes lett til de får rosafarge. Ta ut , i en bolle.
Damp blåskjell med smør og olivenolje+ noe krydder etter ønske
Kok en liter kyllingbuljong.
Fyll varm panne med olivenolje, "svi" en grei mengde ris i varm olje- hell på kyllingkraft. Ha i safran. Kok ris med kyllingbiter mens du rører. Etter 5-6 min, ha i paprika og løk. fortsett å røre. Ta en smak av risen underveis, du merker når den begynner å bli ferdig. Ha i rensede blåskjell og scampi. Strø pillede reker oppå. Spar noen uskrellede reker, og blåskjell til pynt.
Ha oppå sitronskiver.
Et par runder med nykvernet sort pepper oppå porsjonen er godt.
Server med hvitløksbaguett og rødvin.
Bon apetitt
Last edited: 31. mars 2021