Southwest

Tråd i 'Øvrige flyselskap' startet av Cecilie, 26. febr 2014.

 1. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Fnate and AndersB like this.
 2. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,420
  Likes mottatt:
  2,882
  Bonuspoeng:
  113
  Men hvis de er low cost selv om de er full service, hvilke kostnader kutter de slik at de blir low cost? Hilsen hun som lurer på sånne ting :p

  Forøvrig er Southwest enn så lenge under boikott av meg, da Southwest er en støttespiller til SeaWorld. Selv etter underskriftskampanjer og sterkt politisk trøkk har de ikke valgt å gå bort fra samarbeidet, noe som er veldig beklagelig. http://blogs.dallasobserver.com/unfairpark/2014/01/southwest_seaworld_blackfish.php
  (SeaWorld holder hvaler og delfiner i fangenskap for "underholdningens del", hvilket er ekstremt uetisk og kan sammenliknes med å putte et menneske i et barnebadebasseng og stenge de inne der resten av livet deres mens du sulter de så de motiveres til å gjøre tull og vas)
   
 3. SASDC8

  SASDC8 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,329
  Likes mottatt:
  1,150
  Bonuspoeng:
  113
  Fløy to flighter med dem tilbake i 96/97, og det var nok de to merkligste flightene jeg har har hatt noen gang.

  Dette var med dere 737-300 som hadde lounge seating flere steder i flyet, hvor vi satt 3 og 3 mot hverandre som på toget, men det var ikke det som var det mes avvikende fra en normal SAS flight. Før take off, mens vi takset ut mot RWY fortalte purser (ung mann) tre blondine vitser, og på selve Take Off run arrangerte han en konkuranse mellom en peanøtt og cashewnøtt pose. Vinneren av konkuransen var den posen som kom lengst skilende i midtgangen når vi tok av!

  Morsom opplevelse, men ikke noe som fristet til gjenntakelse, så har ikke flydd med dem siden.
   
  Last edited: 26. febr 2014
 4. ILS2

  ILS2 Senior Medlem

  Innlegg:
  792
  Likes mottatt:
  1,985
  Bonuspoeng:
  93
  Jeg har vel nesten 30 flighter med Southwest de siste årene, og det vil nok bli flere også i årene som kommer. For de av oss som flyr mye SAS, er Southwest like bra - og vel så det. 2 gratis bags, WiFi nesten over hele flåten nå (som at på til fungerer), gratis drikke (ikke alkohol) og en bitteliten snacks. Open seating som prioriteres etter bookingklasse og status, deretter når online check-in gjennomføres. Beinplassen er minst like god som andre selskaper. Mye snodig crew ute og flyr med glimt i øyet og humor, men ikke alt som er like festlig da.

  Alt i alt synes jeg Southwest sitt konsept er genialt - men så kan det jo også ha noe med å gjøre at jeg aldri betaler mer enn skatter (2.50 USD) for å fly med de - resten går på poeng.

  Når det gjelder SeaWorld, så har jeg håndmatet delfinene der, så da ryker nok også jeg på boikottlisten til Ljodmila, som i hvert fall kan trøste seg med at spekkhoggerne der biter fra seg fra tid til annen mot de stakkarne som svømmer rundt i bassenget med de. Nature bites back!!
   
  SASDC8 and Cecilie like this.
 5. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg skrev altså:
  Jeg har egentlig ikke tatt stilling til om Southwest er et low eller high cost selskap. Jeg er ingen økonom, og har ikke den nødvendige innsikten i hva som "kreves" for å bli satt i den ene eller andre kategorien. :p
  Det eneste jeg har sagt er at Southwest er et fullservice selskap, og det står jeg ved. :)
   
 6. LN-MOW

  LN-MOW Chattahoochee - eller 'Han Som Klapper Fly'

  Innlegg:
  1,439
  Likes mottatt:
  1,488
  Bonuspoeng:
  113
  Southwest er ikke i dag noe LCC. Det eneste som skiller dem fra 'røkla' er distribusjon (omtrent utelukkende egen webside) og ingen interlining. Det har imidlertid funket bra for dem, og de er i dag USA's største innenriksselskap og ikke noe 'mindre' selskap, som artikkelen antyder. ;) I oktober, 2013, som er siste måned som er offentliggjort, fraktet de over 9.7 millioner pax. Amercan og USAirways kombinert fraktet ca 11.000 færre...
  Det er nå over 10 år siden Southwest skiftet strategi og kastet seg over de større flyplassene og de er idag tungt inne på de fleste av de store.
   
  Cecilie liker dette
 7. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Mindre var kanskje et litt dårlig valgt ord, men jeg håper folk forstår hva jeg vil frem til.

  I ukene fremover skal jeg også skrive om andre selskap som ikke er knyttet til noen allianser. Det var en litt mer generell intro. På en måte. :p
   
  Last edited: 26. febr 2014
 8. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,420
  Likes mottatt:
  2,882
  Bonuspoeng:
  113
  Okei, takk for oppklaring, jeg er rett og slett bare nysgjerrig på hva som skiller selskapene over there fra hverandre. Men hvis southwest bare står der som en egen operatør, hva klassifiserer dem? Er de stort sett billigere enn f.eks AA, UA eller VA? (Da tenker jeg type "Ryanair er stort sett alltid billigere enn Lufthansa"-type of position). De satser vel mer på fritidsreisende?
   
 9. LN-MOW

  LN-MOW Chattahoochee - eller 'Han Som Klapper Fly'

  Innlegg:
  1,439
  Likes mottatt:
  1,488
  Bonuspoeng:
  113
  Southwest har alltid satset på forretningsmarkedet - helt siden de på søttitallet delte ut gratis whiskyflasker til sine reisende for at de skulle velge Southwests noe høyere priser (AA kjørte en priskrig ned til 13 dollar).

  Men de gjør som de fleste fornuftige selskaper - de sprer satsingen etter forventet utbytte. De har en stor menighet som aldri går andre steder enn southwest.com (høres kjent ut? :p ) og selv om deres dag-til-dag-priser er sammenlignbare med andres, har de innimellom kanonsalg.

  Anbefaler denne boken - det er svært underholdende lesning.
  http://www.amazon.com/Nuts-Kevin-Fr...&qid=1393427789&sr=8-1&keywords=herb+kelleher
   
 10. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,420
  Likes mottatt:
  2,882
  Bonuspoeng:
  113
  Whew, well thank god at wideroe.no selger billetter til mer enn Widerøe..... ;) :D
   
  LN-MOW liker dette
 11. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,482
  Bonuspoeng:
  113
  Takk for kjempefin rapport, Cecilie. Jeg liker Southwest sabla godt og har fløyet dem masse her borte.
   
 12. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,420
  Likes mottatt:
  2,882
  Bonuspoeng:
  113
  De biter fordi de blir drevet til vanvidd, det vi kjenner til fra menneskeheten som det å havne i en akutt psykotisk tilstand. Tortur gjør slikt med levende individer. At dyreparkene fortsetter å utsette "trenerene" for farene ved dyreplageri av flere tonn tunge rovdyr er selvsagt også høyst kynisk. Hadde ikke hvalene vært i fangenskap hadde ikke mennesker trengt å bli drept. Anbefaler å se filmen "blackfish" som handler om nettopp seaworlds ansvarsfraskrivelse hver gang en hval tar livet av en "trener".

  Southwest faller til skam, mens andre tar ansvar. Richard Branson melder i dag på egen blogg:
  http://www.virgin.com/richard-branson/engagement-process-on-captive-cetaceans

  :)
   
 13. Finn Erik Edvardsen

  Finn Erik Edvardsen Aktivt Medlem

  Innlegg:
  237
  Likes mottatt:
  201
  Bonuspoeng:
  43
  Her i huset er det også boikott av både Southwest av samme grunner - og etter Marius løper den lille Italienerinnen i ring på gulvet, veiver med armene og kommer med Italienske Kraftutrykk mot Danmark. Etter mange år med Orcas utenfor stuevinduet vårt - ja vi gikk til og med tur langs stranden på Sandy Point med en ung Orca 25 meter ute i vannet, at noen overhode kan tenke tanken om å holde disse i fangenskap er noe vi ikke engang kan fatte.
   
  Ida liker dette

Del denne siden