Spare poeng på backpackingtur

Tråd i 'Bonushjelp' startet av mika, 15. okt 2016.

 1. mika

  mika Nytt Medlem

  Innlegg:
  3
  Likes mottatt:
  0
  Bonuspoeng:
  1
  Hei, dere!

  Jeg skal ut å backpacke i Asia i januar-mai. Nå tenker jeg det er på tide å begynne å bestille litt billetter, og lurer derfor på om det er noen som har gode tips til hvordan jeg kan gjøre dette på en smart måte for å samle poeng. Jeg ønsker å reise billigst mulig da budsjettet er trangt. I perioden før turen vil jeg handle for ganske store summer (blant annet nytt kamerautstyr til omlag 30-40k), og jeg vet ikke om det er noe mastercard jeg kan bruke til dette for å få inn litt poeng og som jeg vil ha nytte av i Asia?

  Landene jeg tenker meg til er (listen blir nok kortet en del ned siden det er mange land å bite over på kort tid, men her er de jeg tenker på for øyeblikket):
  • Dubai
  • India
  • Bangladesh
  • Myanmar
  • Vietnam
  • Thailand
  • Malaysia
  • Singapore
  • Kina
  • Sør-Korea
  • Japan

  Jeg er heeeelt fersk når det kommer til bonuspoeng og lignende, men jeg vet at mange drar goder av dette. Jeg har prøvd å lese litt, men sliter veldig med å forstå og sette meg inn i det. Kanskje noen av dere erfarne her inne umiddelbart har noe peil på hva jeg bør gjøre?
   
 2. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Dette er egentlig ganske enkelt: du vil reise så billig som mulig, da får du så lite bonuspoeng som det er mulig å få :p

  Det være sagt, da jeg regner med du (som de fleste nordmenn) har eurobonus og dermed ønsker å samle poeng innen star alliance. A starting point would then be å forsøke holde deg til selskaper innen star alliance når du reiser. Et annet poeng er å være veldig OBS på hvilken bookingklasse du booker, og krysssjekke dette med inntjeningstabellen til eurobonus. Noen selskaper gir deg mer poeng på billige billetter enn andre. Men igjen blir dette en vurdering du må ta, kanskje skiller det 500kr mellom et jalla billigselskap (type tiger air / air asia x) eller singapore airlines når du skal hoppe mellom to land i asia. Så får du tenke hvor mange poeng du evt får, og ikke minst om det er forskjeller i feks baggage allowance og så videre. Hvis du allerede har *A silver eller *A gold vil dette også påvirke dine valg. Da kan du ha krav på setevalg, loungetilgang, ekstra baggasje uten ekstra kostnad, etc...

  Deretter etterspør du kredittkort. Ja du kan tjene poeng på å bruke kredittkort i butikk i norge og utlandet. Noe av det bedre som er på markedet i Norge akkurat nå er vel DNBs master card som gir 15p/100kr. Ellers har du american express og sas eurobonus mastercard som stort sett gir 10p/100kr, med mindre du har en fet inntekt og kan få deg et av de eksklusive higher tier kortene til amex (gir 15p/100kr). Jeg vet ikke hvor utbredt amex er i asia, men vil tro mastercard er a safe bet. Handle alt det dyre du trenger på mastercardet før avreise, og poengene vil flomme inn i lomma di. Pass på så du ikke hører om
   
  RoadKing liker dette
 3. Fredrik81

  Fredrik81 EBG BA Sølv og HHGull

  Innlegg:
  2,584
  Likes mottatt:
  2,217
  Bonuspoeng:
  113
  Beste Amex gir 20/100kr. Vil du ha mest mulig poeng så sjekk om du kan få noe trumf ved bruk av viatrumf. Da bør du gjøre kjøpet ASAP for trumfen tar noen måneder før de er på konto(3-4). 1trumf=1kr eller 13,89eb poeng som alle her inne er enig om er det beste valget.
   
 4. Sliteren

  Sliteren Medlem

  Innlegg:
  56
  Likes mottatt:
  92
  Bonuspoeng:
  18
  Skal du på én natt på hostel, og hostellet koster under cirka 530 kroner så lønner det seg vel å bruke SAS sin hotels.com-side (600 poeng ber bestilling) kontra Viatrumf (8% av summen).
   
 5. Herlov

  Herlov BA Gold, Eurobonus Gold InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,006
  Likes mottatt:
  5,782
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg hadde gjort følgende (hvis du starter fra "scratch"):
  • Opprettet Eurobonus-konto (gratis)
  • Opprettet Trumf-konto (gratis)
  • Opprettet ViaTrumf-konto (gratis)
  • Bestilt Shell Mastercard (gratis) og knyttet det til Trumf-konto (jeg regner med at du ikke er interessert i å betale for AmEx)
  • Booket flest mulig reiser med Star Alliance-selskaper og legge inn Eurobonus-nummer i reservasjon
  • Betalt alle flybilletter med Mastercardet
  • Booket overnattinger med hotels.com og ViaTrumf (du logger inn på ViaTrumf-siden og åpner hotels.com som link derfra) og betalt med Mastercardet, med mindre summen er så lav at du heller booker via SAS (se @Sliteren sin kommentar over)
  I tillegg betaler du selvsagt alle innkjøpene du gjør før reise med Shell Mastercard. Når du betaler den månedlige fakturaen innen fristen (ca. 14 dager) tilkommer det ikke gebyrer. Etter hvert bør det da begynne å tikke inn noen poeng på din Eurobonus-konto. Pengene som tjenes opp på Trumf-konto må overføres manuelt til Eurobonus-konto. I tillegg vil du opptjene ekstranetter via hotels.com.
   
 6. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Hvorfor skql man handle til 13,56/100kr når man kan få 15/100?
   
 7. Herlov

  Herlov BA Gold, Eurobonus Gold InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,006
  Likes mottatt:
  5,782
  Bonuspoeng:
  113
  Fordi da slipper man å betale årsavgift, og jeg forsøkte å gjøre det så billig som mulig for han/henne. Men man kan jo selvsagt begynne å regne på hvor mye man må handle for før det lønner seg å betale for å få de ekstra 1,44 poengene per 100 kr.
   

Del denne siden