Oiiii 116 etasje! Finnes det enda flere etasjer Over den? Det var høyt det! Da har dere ihvertfall HKG beste utsikt. Herlig utsikt over byen
Mao. de bor på The Place To Be, nemlig Ozone bar Hmmmmm dette blir artig å følge med på, DP bobler bobler bobler... Må sjekke priser for neste utreise, hva de skal ha for noen netter i november. IHG kan ikke sammenlignes engang med RC.
Ja, er to etasjer til. Men 116’ende er etter det jeg har skjønt i realiteten ca 104 etasje eller noe deromkring, dette pga tetrafobi som skal være vanlig i området men uansett neppe mange høyereliggende hotellrom i verden (om en ikke regner Moh...) da dette skal være verdens høyeste hotellbygg
Vi rakk et par raske glass champagne på hotellet. Muligens et lite behov for å drikke oss til mot før kveldens høydepunkt. Klokken åtte møtte vi guiden vår, Melissa fra City Unscripted. Program for kvelden var test av Kowloons Street food og andre rariteter. En kjapp taxitur senere var vi smack in the middle of it. Vi testet mye moro samt fikk med oss et par yrende nattmarkeder. Her så det ut til at de hadde nærmest normal mat, vi spiste ikke noe herfra. Her fikk vi testet fiskeboller, paprika fylt med fiskemos og såkalt stinky tofu, som visstnok var fermentert og tørket tofu. Når fruen så dette var det opplagte spørsmålet, hva er det. Svaret «griseinnvoller» viste seg overraskende å lede over til «det må vi prøve» Etter litt frem og tilbake med guiden, hvor hun blant annet forklarte at det ville bli stilt spørsmål fra den som drev stedet om vi gikk for dette, ble en suppe griseinnvollnuddelsuppe bestilt. Ganske riktig medførte dette diskusjon på kinesisk hvor hoder ble ristet på og vestlige turister ble pekt på... Reklame for herligheten, at det står beef og ikke pig skyldes ifølge vår guide at noe er «lost in translation» Langtidskokt innvoller Her er herligheten servert, om jeg dissekerte retten riktig var det magesekk, lunger og lever i gryta, men muligens andre eller forskjellige «godbiter». Kraftige greier og temmelig seig konsistens, men smaken var ikke helt forferdelig. Muligens leveren som falt minst i smak.
Mellom de forskjellige smakebitene av Hong Kongs mattradisjon fikk vi også tuslet gjennom diverse nattmarkeder. Mye bling bling og dårlig skjulte fake varer. Mulberry veske kjøpt av en tannløs åttiåring i en bod på gaten i HK, fullt ut legit... Endte opp med å kjøpe en god bunke spisepinner, etter først å ha fått disse vurdert og godkjent av guiden vår. Kom også over en bod hvor de solgte flotte utbrettkort med forseggjorte 3D figurer som brettet seg ut når en åpnet kortet. Jeg kjøpte denne, kan det være en 737? Underveis tuslet vi også forbi flere provisoriske gate-karaoke steder. Høyt lydnivå og stor innlevelse blant de skrålende deltakerne, men generelt avmålt entusiasme registrert hos tilstøtende publikum.
Neste særegne «smakebit» var en spesiell helsebringende te solgt av en litt sliten eldre kar fra en liten bod på et gatehjørne. Jeg kan med sikkerhet si at her ville vi ikke stoppet opp uten guiden vår. Teen sto klar i keramikkboller på benken til herremannen, med plastlokk over. Jeg har en stor mistanke om at disse bollene ble resirkulert mellom klientellet uten altfor mye vask i mellom hver. Uansett dette skulle være helsebringende og bestå av minst 24 forskjellige urter. Når guiden vår hadde bestilt en bolle startet en besynderlig prosess av øsing fra bollen til en gryte han hadde med mer «te» og tilbake. Etter noen slurper av denne merkelige halvvarme teen, som smakte merkelig krydret og veldig annerledes enn noen annen te jeg har smakt tidligere, kunne guiden fortelle oss at den i tillegg til urter bestod av knuste tørkede insekter «and some other ingrediens you would not like to know». Så da har en prøvd det også.
På rundturen vår fikk vi også testet litt, for oss, eksotisk frukt. Rambutan, utrolig smaksrik, yum! Denne husker jeg ikke navnet på men også veldig godt. Templer trenger ikke være store. Her et kompakt lite ett med tilhørende offergaver til de høyere makter.
Kvelden ble rundet av på en lokal bule med litt lokalt øl. Jeg gikk for Kung-Fu Lager Lager induser med kinesisk te, velsmakende og godt!
Knallbra reisebrev hittil! Når begynte SAS med disse nye vinglassene? Alt for lenge siden siste tur i business merker jeg.
Mangostan (eller Mangosteen) er navnet på den frukten. Utrolig god. I Malaysia blir den kaldt dronningen av frukter (durian blir kalt kongen av frukter). Herlig reisebrev! Fortsett sånn!
Inspirert av forumet måtte jo søndags brunch (les frokost) inntas på Ozone. Vi ble ikke skuffet, nådeløs påskjenking av Dom Perignon 2008, et utbud av lekkerbiskener av en annen verden og fantastisk utsikt, for en måte å starte en søndag!
Lettere salongberuset etter ett tretimers langt glass champagne stablet vi oss tilbake for regruppering på rommer to etasjer ned. Fruen benyttet anledningen til litt beundring av utsikten. Når det kommer til selve hotellet, Ritz Carlton, innfrir dette på alle måter, nedenfor er to eksempler på det lille ekstra som gir plusspoeng i boka: Notis fra housekeeping Ved ankomst med taxi tok portieren notis av taxinummeret og ga oss denne, just in case vi hadde glemt igjen noe i bilen
Lettere omsorterte og fortsatt noenlunde akseptabelt animerte bega vi oss ut i byen. Første etappe stilte hotellet med, deres limo-service stilte opp siden vi bor på Club level, og en trivelig kar kjørte oss blide og fornøyde ned til havna. Jeg hadde egentlig vurdert å gå, fruen insisterte på taxi, så kom jeg på hva duden i resepsjonen hadde sagt om limo tjenester under innsjekk i går. Et greit kompromiss får en si. Vi hadde en fin tur over havna med Star Ferries. På Central hoppet vi inn i en taxi og bega oss opp de bratte bakkene til Victoria Peak, er man turist så må en gjøre unna turistforpliktelser også. På vei over sundet Utsikt fra Central og over på ICC med Ritz Carlton i toppetasjene.