Tokyo-feber aka "hva søren er det vi driver med????"

Tråd i 'Bonusfeber Lounge' startet av Fnate, 25. sept 2014.

 1. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,482
  Bonuspoeng:
  113
  - "halla. Skal vi finne på noe i kveld?"
  - "Er i Tokyo, jeg"
  - "Åh..." .... "Heldiggris. Jeg tenkte bare vi skulle dratt på kino eller noe jeg"


  Jeg aner ikke hvor mange ganger en variant av dette har kommet de siste årene. Hver gang blir jeg svar skyldig. Eller... I begynnelsen så gliste jeg fra øre til øre.

  - "Jepp. I'm the international man of mystery!" - Tenkte jeg. Stolt som en hanekylling.

  En føkkings rockestjerne. Hong Kong i dag, Los Angeles i morgen. Det vil si, i begynnelsen var det Bodø i dag, Ishavshotellet imorgen. Men det var like morro. Det var litt småtøft å si det ikke sant:

  - "åh, nei, jeg er i Bodø en tur jeg. Men jeg er hjemme til middag."

  Så begynner man å jakte land. Så begynner man jakte flyselskap. Selvfølgelig skal man prøve å fly Firstness Class. Etterhvert jakter man gullkortet, og kompisene eller dama synes det er ganske fett å være på tur med deg. Du manøvrerer en flyplass like it's nobody's business. You the man!!!

  Så skal man ha en liten "GL" på BA-kortet, en fugl på SAS-kortet eller en liten "HON" på Lufthansa-kortet. Big deal. Bermen skjønner det ikke. Bare oss få invidde.

  I mens sitter de der hjemme og lager barn og sånt. De vet hva som går på TV. De har fulgt to sammenhengende episoder av en serie. De diskuterer om vaskemaskinen er billigst på Lefdal eller El-kjøp. De bygger hytte i Bjørkelangen og gleder seg til å være der.

  Selv... Jah... Selv har man en favorittkafe i kjelleren på hjørnet av Union Square, NY. Man har et glitrende triks for å få beste plassen på ferga mellom Wan Chai og Lamma. Man har Octopus Card og Oyster Card, men ikke Flexus. Hva er Flexus?

  Du har bodd så mye på Four Seasons den siste måneden at de stiller opp med personlig assistent som bærer bagasjen din, kjøper billetter og følger deg til Flytoget. Gratis.

  [​IMG]

  - "Åh... du er heldig du"

  Men er jeg heldig? JA, selvfølgelig er jeg det. Jeg har hatt fantastiske arbeidsgivere opp igjennom, som har latt meg, og fortsatt lar meg, få lov til å sette i verk helt utrolig ting. Prosjekter som får folk til å lure på om jeg er fullstendig sprø, men som allikevel lykkes. Kanskje nettopp derfor. Jeg har venner i alle verdens hjørner. Jeg får oppleve kulturer og får en forståelse av verden som ingen andre. Ting jeg ikke våget drømme om en gang, der jeg lå på gutterommet og snurret på globusen og tenkte - dit... dit skal jeg (og dit og dit og dit og dit)!

  Men ikke bare er jeg heldig - Jeg er jo en forbanna dust! Det er det jeg er.

  HON-circle? Virkelig?
  Hva er det mot å kjøre til Espa og kjøpe en pose boller med noen du er glad i?

  Firstness class? Virkelig?
  Jeg hadde fløyet til Australia i Ryanair med deg, darling... Sovet på en veranda med deg og slått ihjæl kakerlakkene med skoen min for deg, beibi.

  Så svaret på første spørsmålet er så klart

  - "Heldig? Jeg har mye mer lyst til å gå på kino med deg"
   
  Last edited: 25. sept 2014
 2. tommy777

  tommy777 founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  4,718
  Likes mottatt:
  6,324
  Bonuspoeng:
  113
  Hehe. Espa og kjøpe boller..

  Meget bra skrevet. Tror ingen av oss har klart Hotell Cæsar kjøret med 2,4 drittunger. Når man har vært hjemme og gått på kino, rocker det i reisefoten..

  Men du kunne godt ha funnet deg ei skreppe å ta med deg på tur av og til. Det hever livskvaliteten betraktelig, særlig om du er så heldig at du finner noen som er mer reisegal enn du ;)
   
  SASDC8 and Fnate like this.
 3. Henning

  Henning co-founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  2,919
  Likes mottatt:
  1,818
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg stemmer på denne som årets forum-post! :D
   
 4. EB

  EB Forum Kaptein

  Innlegg:
  753
  Likes mottatt:
  431
  Bonuspoeng:
  63
  Enig med Henning... Årets beste og ikke minst ærligste!
   
  Fnate liker dette
 5. kosvines

  kosvines Senior Medlem

  Innlegg:
  543
  Likes mottatt:
  274
  Bonuspoeng:
  63
  Du har nå elefanten da. :)
   
  Fnate liker dette
 6. KristianSk

  KristianSk Senior Medlem

  Innlegg:
  1,544
  Likes mottatt:
  1,626
  Bonuspoeng:
  113
  Fantastisk! Jeg må dog ha begge deler, etter en uke på veien vil jeg hjem, men etter en uke hjemme vil jeg ut på nye eventyr.

  Eco til Australia? Jeg tror deg ikke ;)
   
  Fnate, tommy777 and SASDC8 like this.
 7. Reidar

  Reidar Senior Medlem

  Innlegg:
  410
  Likes mottatt:
  405
  Bonuspoeng:
  63
  Fantastisk godt skrevet...:)
   
  Fnate liker dette
 8. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,420
  Likes mottatt:
  2,882
  Bonuspoeng:
  113
  Der er vi enige. En mellomting er fint.

  Man skulle bare hatt litt mer penger å rutte med hver måned, så hadde man kunnet reise mer. Fleksible jobber har vi begge to, men lønnsnivået i øst-europa er så lavt at jeg får lyst å grine. Det holder helt fint til å ha UL-kort (aka flexus bare vår variant), gå på kino, kjøpe klær som ikke er laget i Asia og spise biff altså. I et liv med bare hverdag hadde vi hatt god råd. Men man vil jo litt mer enn det, man har den lille reisefebern. Så må man spare. Og det er etterhvert noe man blir manisk på. Skrur av lys på kvelden bare for å spare strøm. Ta ut kontakter i tilfelle de trekker strøm. Handle på salg. Overvåke bensinprisene. Holde budsjett. Handle inn mat 1 gang i uka. Det blir jeg småtullete av. Ikke at man har hverdag per se, men at hverdagen er så lite romslig. Så da sitter man, jeg og @Bizflyer, og venter på den lottopremien. Sparefeber.no
   
  Fnate and SASDC8 like this.
 9. SASDC8

  SASDC8 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,329
  Likes mottatt:
  1,150
  Bonuspoeng:
  113
  Meget bra post @Fnate , men jeg må nok si meg mer enig mer enig med @Ida og @KristianSk. For meg og dama er det Ole Brum mentaliteten som gjelder :)
   
  Fnate liker dette
 10. LN-MOW

  LN-MOW Chattahoochee - eller 'Han Som Klapper Fly'

  Innlegg:
  1,439
  Likes mottatt:
  1,488
  Bonuspoeng:
  113
  Godt oppsummert. Jeg fløy (for det meste) Statene rundt, fra Alaska til Florida, i en toårsperiode så ofte at jeg var på fornavn med alle kakkerlakkene på Hartsfield. Når man når metningspunktet (og det kommer fortere enn mange tror), er det mye deiligere å kjøre opp til Dawsonville og hente en bøtte Bojangles' southern fried chicken.

  Nå for tiden er jeg fornøyd med tingenes tilstand. En Europatur sånn ca hver tredje måned er akkurat passe. Men sånn er det kanskje å bikke 50 .... :)
   
  Fnate and tommy777 like this.
 11. jcnorway

  jcnorway Nytt Medlem

  Innlegg:
  20
  Likes mottatt:
  23
  Bonuspoeng:
  3
  Veldig interessante betraktninger @Fnate :)

  Var så heldig å treffe ei som også var reiseglad så det var rimelig mye rundt-omkring i noen år. Men etter at man fikk barn så ble fokus litt annerledes. Pengene man har til disposisjon disponeres på en annen måte, ferieplaner tilpasses foreldrelivet og aktiviteter generelt er ofte på juniors premisser (på både godt og vondt).

  Har fortsatt veldig glede av å reise rundt, men noen impulsturer til andre siden av kloden eller en dagstur/MR til Boston blir det ikke rom til med det første ;) Oslo-Kiel med arbeidsgiveren til @Bizflyer til helgen så slikt lærer man seg å sette pris på.

  Støtter @tommy777 sitt forslag om at du i første omgang finner deg "ei skreppe" som også er reiseglad, så tar man det som det kommer ;) Hvem vet... en vakker dag så må kanskje Bongos Tryllereiser trylle fra en bryllupsreise ;)
   
  Kolibri93, Fnate and tommy777 like this.
 12. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Åh, får nesten en tåre i øyekroken her jeg leser. Fint skrevet!

  Som noen sier her, det å ha noen å reise sammen med er jo et alternativ selvfølgelig. Så spørs det jo hvor mange som har lyst til å loffe med rundt på reiser til fjerne himmelstrøk.
   
  Fnate and tommy777 like this.
 13. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,420
  Likes mottatt:
  2,882
  Bonuspoeng:
  113
  Er ikke vi bevis nok da :cool: :p
  (og da mener jeg sånne som godtar at man flyr 12 timers omvei for å få flydd en spesiell flytype eller kabin, eller må velge den og den ekstra mellomlandingen for bonuspoengenes skyld eller tilbudets skyld.... :D )
   
 14. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Joda, men jeg ser ikke på meg selv som et representativt eksempel på det kvinnelige kjønn i denne sammenheng :Do_O
   
  Bjørn Helge and tommy777 like this.
 15. EB

  EB Forum Kaptein

  Innlegg:
  753
  Likes mottatt:
  431
  Bonuspoeng:
  63
  Nå har vel heller ikke kjønn noe med saken å gjøre... Å savne noen, ønske å være sammen med noen er forhåpentligvis ikke kjønnsbestemt. Med 120 reisedøgn i året er jeg stolt av at jeg ennå ikke har fått en klage fra mannen min om at jeg reiser for mye. Men det krever planlegging, åpenhet og raushet - begge veier. Innlegget til @Fnate er som nevnt et av de beste og ærligste innleggene på bonusfeber. Rett og slett til å innerst inne bli glad av...
   
  SASDC8, Darkcho, tommy777 and 2 others like this.
 16. Bjørn Helge

  Bjørn Helge Senior Medlem

  Innlegg:
  824
  Likes mottatt:
  580
  Bonuspoeng:
  93
  Neida, men har du vært med på MegaDO og sett kjønnsfordelingen? :p
   
 17. EB

  EB Forum Kaptein

  Innlegg:
  753
  Likes mottatt:
  431
  Bonuspoeng:
  63
  Så MegaDO passer best for oss homofile????
   
  Fnate and tommy777 like this.
 18. Bjørn Helge

  Bjørn Helge Senior Medlem

  Innlegg:
  824
  Likes mottatt:
  580
  Bonuspoeng:
  93
  Sannsynligvis, hvis målet er å finne en like reisegal livsledsager. Det er nok flere enn @Fnate som har oppdaget at det er litt dårligere odds for det som heterofil mann (selv om Tommy har klart det). ;)

  Ellers, Fnate - veldig bra tråd. Som vanlig morsomt skrevet, men også forfriskende ærlig.
   
  tommy777 liker dette
 19. Bizflyer

  Bizflyer Senior Medlem

  Innlegg:
  3,795
  Likes mottatt:
  2,926
  Bonuspoeng:
  113
  Ville det ikke vært politisk korrekt å finne seg en fly-fille som reiseelskerinne/reiseelsker? :D:p:cool:
   
  Baldrick, Islending, SASDC8 and 2 others like this.
 20. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Jojojojo, det var ikke sånn ment assa ;)
   
  EB liker dette

Del denne siden