For oss som var igjen i LA ble det besøk på Miceli’s for litt mat utpå kvelden. Stedet skilter med å være byens eldste italienske restaurant. Stedet bød på live musikk fra piaonodame og syngende servitør, disse befant seg heldigvis på andre siden av lokalet. Vi måtte trå til å synge bursdagssang for Mike, vet ikke hvor gammel han ble. Men ut fra ansiktsuttrykket hans så det ut som han minst eldet ett par år under seansen. Spiste pizza som jeg husker som god, men ut fra billeddokumentasjonen å dømme kan det tyde på at vi fikk feil type sopp på den, men tror det bare var kameraet som var litt vrient. Uansett, man kan jo ikke si nei til denne typen magisk pizza? Etter maten ble det en rusletur på Hollywood boulevard for å se om etter kjente navn. Det var iskaldt så Uber tilbake ble raskt rekvirert etter at vi hadde konstatert at minst noen av weirdoene som tilsynelatende har forsvunnet fra Venice Beach muligens hadde relokalisert hit opp i åsen.
Ja .. det var Odvar Odd Viking SE-RSC , nettet var ute. Det ble forsøkt fikset på LAX, men de gav opp
Jeg spiste ikke pizzaen med magisk sopp på k går, så jeg klarte å ta et bilde uten filter. Jeg spiste Chicken Parmigiano. Siden jeg legger ut bilder av mat, kommer også en bonus: Burger på Goldburger i går. Frokost på Canter's, som vanlig. Gikk en annen rute "hjem" enn vanlig, hyggelig nabolag, med skikkelig amerikanske smug.
Baktroppen pakker, før vi om noen timer skal ut med han her. Hadde litt problemer med å få sjekket inn i appen. Gikk i dag på nettsiden, og der sto det plutselig at flyet var kansellert, men vi hadde fått ny rute, helt lik den opprinnelige. Etter diverse feilmeldinger og rot, så fikk jeg beskjed fra appen at vi hadde fått boardingkort. Men.. Bare 3 av 4? Så kollegaen min må bli igjen på CPH i morgen. Kanskje?
Hjemreisen har smått om senn startet for undertegnede. En god del trafikk på vei til flyplassen men har god margin i no stres, leiebil levert, innsjekk superraskt på United, og hadde heldigvis fast track så det tok bare noen minutter gjennom sikkerhetskontrollen. Dagen flyvning er med United, UA1855 til EWR, har spandert på meg United Premium Plus, på Dreamliner som skal ta meg østover, håper det tilsvarer SAS plus på long haul. Kommet meg opp i United Club, har ikke Polaris tilgang, men dette er helt innafor. Stor og ikke veldig crowded med greit utvalg, ikke det at jeg er sulten enda. Fått meg et rolig hjørne med en god stol, en pils og utsikt mot rullebanen.
Denne flighten til ALF med mellomlanding i TOS er seig etter longhaul-reiser. Heldigvis hjemme om en liten time, med nye minner og leker til kidsa i bagasjen. Takk for turen, gutter!
Vi tok en sightseeing-runde i Bel Air og Beverly Hills, før vi endte opp i mitt gamle nabolag i Westwood. Der ble det litt shopping på Target og CVS, før lunsj på In-n-out. Andre gang jeg var der, selv om jeg pleide å bo her, rett over gaten.. Etter lunsj tuslet vi tilbake til bilen, innom Starbucks for kaffe på veien, før vi kjørte til Sixt, med en pit stop på Shell for å fylle bensin.
Fant billigste bensinstasjon gjennom Google maps, men måtte prøve tre kort for å få lov til å betale i pumpen. Merkelig. Ganske kjapt levert hos Sixt, selv om de prøvde å "glemme" rabatten vi hadde fått pga forsinkelsene ved utlevering av bil. Shuttlebussen gikk rett foran nesen på oss, men 2 sekunder etterpå kom det en ny, og vi var de eneste passasjerene til Tom Bradley. Kollegaen min hadde ikke fått boardingkort fra CPH til OSL, og vi tenkte det skulle være en smal sak å fikse det i innsjekk på LAX. Men de hyggelige damene i disken klødde seg i hodet, og skjønte ikke noe av hva som var problemet. Han hadde sete på begge fly, boardingkort på første fly, men ikke på andre fly. De måtte hente en supervisor, og hun måtte ringe noen for hjelp. Det endte med at de måtte reissue billetten hans, og etter 10 minutter venting fikk han ny booking referanse, og boardingkort hele veien hjem. "20 minutter" å gå til Air France loungen var amerikanske minutter. Vi brukte 9 minutter fra passert sikkerhetskontroll til lounge. Ett minutt til, og vi hadde begge en øl.
Boarding skulle begynne kl 17, og da vi ankom gate kl 1701 fikk jeg beskjed om at nå måtte vi skynde oss! Så kollegaen min ble oppringt, og kom løpende. Nå sitter vi og drikker champagne, og hadde hatt tid til både det ene og det andre før boarding. Unødvendig mas.
Vet ikke om jeg helt hadde de store forhåpningene til servering ombord med United, da tidligere opplevelser har vært nitrist. Men det hjalp tydeligvis å fly wide body og ha Premium Plus sete. Når vi var oppe i cruise, rullet de ut med et helt kurant måltid, valgt «beef» og ikke «chicken». Kunne gjerne hatt litt mer info om hva valget var enn kun dyrerase det er basert på. Her er det jeg fikk: En slags ragu på pasta. Tinget også litt rødvin og fikk en boks, noe som var nytt for meg og føltes litt embalasjemessig feil: Så suste det østover i god fart. Vi hadde tailwind på ca 160 km/t som hjalp bra med farten.
Når brettene var ryddet bort ble kabinen dimmet og tiden ble benyttet på å se hvor mye rødvin en kunne få halt ut av United. Jeg kom imidlertid aldri til en konklusjon på hvor den grensen går, så får en tolke det som en vil. Halvannen time før landing dukket de sannelig opp med trallene på nytt og delte ut kveldsmat. Denne gangen var det ikke noe valg, vegetarpasta og diverse frukt var det som ble delt ut. Men til å være en ikke altfor lang flight ble man bra bevertet, ikke veldig fancy eller fantastisk på smak men helt innafor, og langt over forventning. Hadde hatt så bra fart at vi landet førti minutter før rutetid, og det selv om vi var et kvarter sene ut fra LAX.
Siden flighten kom såpass sent inn til Newark hadde jeg booket rom på Doubletree i Newark sentrum for å slippe mas med å komme seg inn på Manhattan. Hotellet har også gratis shuttle, som var et pluss. Etter litt knoting fant jeg ut av skiltingen på terminalen og at jeg måtte ta air train én stopp for å komme til shuttle holdeplassen. Tipper at jeg med det rota nok til å miste en buss, ble i alle fall stående der i evigheter, men endelig kom riktig fyr. Han var av den blide typen så ventingen ble rask glemt. Har blant annet fått insidetips på at Havanna skal gis nytt navn av amerikanske myndigheter, fra nå av er det «Trumpville» som er gjeldende Innsjekk på Doubletree by Hilton, Newark Penn Station, gikk greit og fikk utdelt den sedvanlige doubletree sjokoladecookien samt noen flasker sårt tiltrengt vann. Rommet for i natt var stort og grei, men kanskje ikke ultramoderne. I morgen er planen å legge igjen bagasjen her på hotellet for å ta en liten runde på Manhattan før kveldsflyet til CPH. Jeg har alt gjort det meste av turistgreiene jeg føler for så blir muligens bare litt vandring gatelangs og noe å spise og drikke underveis.
Vi tok av ut mot havet, og svingte mot sør. Etter en stund startet serveringen, og jeg startet (som vanlig) med champagne og Forret Spring til de varme nøttene. Jeg pleier å droppe kylling på fly (blir litt for ofte litt for tørt), men dene gangen endte jeg faktisk med kylling både til forrett og hovedrett. Begge med god smak, og ikke for tørt. (Vel, forretten var litt tørr, men innenfor godkjent) Fikk også litt ost og portvin. Etter maten stjal jeg en pute og "dyne" fra et ubrukt sete, og la meg til å sove. Det ble faktisk en del timer på øyet.