Så var det på an igjen: Ny champagnetur (CT) for Mr and Mrs Wolfie. Denne gangen går turen til en - for oss - ny verdensdel: Australia. Ruta går fra OSL - Paris - Bangkok - og derfra straka vegen til Sydney - med Thai all the way. Alle legs på første klasse selvsagt -vi leker ikke CT-tur Etter vår forrige - og første - CT-tur til Tokyo i Februar, har vi kjent på sporadiske F-abstinenser, så nå var det jaggu godt å komme avgårde igjen. Allerede på OSL-CDG - med SAS pluss - kjente vi et snev av godfølelse komme sigende - den musserende vinen deres er slett ikke så verst - særlig flaske nr tre mener jeg var meget velsmakende... Godt drikke. Fin boks. Ikke fin mat.
Vi hadde lagt inn en pit-stop i Paris - med overnatting på Marriott CDG. Helt OK hotell, men Champagnen deres var under enhver kritikk. Vi fikk aldri se flaska, så jeg aner ikke hva vi drakk, men godt var det ikke. Marriott CDG anbefales derfor ikke som CT-hotell. Fredag var det frokost (møkkahotellet serverte ikke champagne til frokosten heller - nok en minus i CT-boka der, altså), og deretter taxi ut til flyplassen. Vi heisa oss opp til Star-F-loungen i 11. Etasje, og denne vil jeg si innfridde. Ikke veldig stor, men lite folk - rolig, ryddig og fint - og en helt aldeles nydelig, fortryllende, fantastisk Champagne... - vi var endelig i gang på ordentlig Da første flaske var tom, var de heldigvis kjappe med å finne fram en ny - perfekt CT-service. Noen bilder fra F-loungen til Star på CDG: Helt grei start på F-turen
TG931 CDG-BKK i F: Tid for boarding nærma seg, men fram til gate var det lite som minnet om F-status... Vi måtte gå selv - vi måtte gjennom samme passkontroll og security som allmuen - men etter security tok det seg heldigvis opp: Boarding først av alle, bukking og smiling - krapp sving til venstre, og midtsetene på rad nr 1 i 380`n venta på oss. To sekunder, og første champagneglass stod på bordet. Derfra og ut var alt sånn som det skulle være på CT-tur: Smil og bukking, fantastisk, sjarmerende service - og en sammenhengende strøm av god mat og tilhørende drikke... Bilder hører med: Velkommen om bord Legg merke til at de feirer 57-års jubileum Herewegoagain, miss Wolfie Takeoff Snack Kaviar, vodka & Dom-P Gladlaks & skinke. Og Dom-P Curry. Veldig god!! Jeg valgte en Chablis til hovedretten i dag. Grand cru. Nydelig vin. Dessert a la Thai. Vakker, men uspiselig. Ok portvin. Senga venter... Frokost. Vi gikk for Champagne til frokost denne gangen... Vi trivdes svært godt i disse setene. Passe avstengt, men samtidig greit å kommunisere når man reiser to sammen Blir det dårlig stemning, kan man kjøre opp en skjerm for å stenge mellom setene. Vi testa aldri den skjermen...
Her er det bare å slutte seg til alle ovasjonene! I blåsten i Bergen er det bare å drømme seg opp over skyene til en slik behandling ... håper det blir nok champis! God tur.
Den slags praksis synes jeg er helt på sin plass. Hvorfor vente på 60/75/100 lissom? Hvert år (evt hver dag, alltid noe/n som fyller år) kan markeres med en fest! Ha en flott tur videre!
Jeg vurderer -helt seriøst faktisk - å ta med spisepinner i kabinvesken min. Min erfaring så langt er at maten er god, boksen er fin og fiffig utseendemessig, men utrolig krøkkete å spise i/fra. .... men unnskyld digresjonen i reisebrevet.
For å spore HELT av, dersom et buekorps har jubileum i Bergen på 17. mai får gå først i toget. Derfor er det alltid et korps som jubilerer, om det så er 165 års jubileum ..
Lounge i BKK + TG 471 BKK-SYD Vel framme i BKK ble vi plukka opp av en golfbil, og kjørt strake veien til - heisen. Dette var et hakk opp fra sist, for da måtte vi ta til takke med rulletrapp The Wolfies kjører golfcart til F-loungen Ved check-in i loungen spurte vi om vi hadde tid til massasje - og heldigvis - etter en kjapp champagne bar det rett over ganga og inn i spa-himmelen. En god dusj, en times nydelig massasje - og ny dusj - så var vi klar for ny champagne - og like etter - ny flight. Det var buss ut til flyet denne gangen - men vi fikk selvsagt egen F-bil.. Massasje Vi rakk akkurat et par glass før avgang... Bussgate.. - eller VAN-gate for oss i F Nå skulle vi fly en 747-400 - og denne gang med den eldste konfigen de har (10 seter). Det rista, smalt og bråka så mye under take-off at vi trodde flyet skulle falle fra hverandre.. - men vi kom av gårde. Med DomP i glasset noen minutter senere, var alt bare fryd og gammen igjen - i alle fall nesten... Dette er dårlige seter til å være F, maten var sånn passe, skjermen er mindre enn på iPhonen min, og det bråker ganske godt ombord. Man skal egentlig ikke klage når man sitter i F, men hadde jeg betalt F-pris for dette, hadde jeg nok blitt ganske skuffa... Toalettene er forresten så små at du må sitte med beina ut gjennom døra når du er på do... F-setene... Maten så flott ut, men var ikke verdens beste denne gangen... Dermed hopper vi kjapt videre, og lander med et brak (jepp!) i Sydney noen timer senere. Bagasjen kom kjapt, og utenfor står en hyggelig fyr med «Mr Wolfie» på et stort skilt. Off we go, og før vi rekker å si kake, er vi pent stappa inn i et stykk Range Rover og på vei til Langham Sydney Hotel. Privat transport til hotellet
Langham Sydney Hotellet viser seg å være helt supert - vi fikk «superior room with terrace & harbour view» - og kunne ikke hatt det bedre. Innsjekket og installert på 5 min, og klar for å utforske byen. Med gangavstand til brygga og operahuset, skled vi glad og fornøyd ut i natta - til en by som viste seg å være fullstendig overtatt av blodige sykesøstre, zombier og beinrangler... — det var Halloween i byen... Litt trøtte etter lite soving på flyet, ble det med en kort bytur. Vi rusla i stedet hjem, og satt oss på terrassen og delte en flaske champagne fra minibaren. Kos. Utsikt fra terrassen Er det CT-tur så er det CT-tur
Dette virker helt supert, til tross for gammel F med Thai. Har du forresten noen fler bilder å legge ut fra kabinen, eller var misnøyen for stor? Det ser jo ut til at det er god plass i alle fall!
Lite bilder fra cabinen, dessverre - men du har helt rett i at plassen er bra - store seter, og masse stuveplass. «Misnøyen» var nok litt på grunn av overgangen fra 380-en — seatingen der synes jeg er helt konge
Turister i Sydney: 1. Bondi Beach: Lang strand. Rescue-teams. Rescue-teams finnes forresten i alle aldersgrupper - noen av dem så ut som de hadde vært der siden tidlig 1800-tall... Ellers? Mye folk. Mye sand. Mye sjø. Nå har jeg bada på Bondi Beach - check 2. Operahuset - stilig bygg - betraktet og fotografert fra diverse vinkler. 3. Sydney Harbour Bridge. Fin bro. Åpnet i 1932. Fremdeles åpen. 4. Tid for middag The famous o-house Slik ser forresten kontorplassen ut når det skrives reisebrev...
Reisebrev - matblogg edition: Middag 1: Quay (uttales «kii») Chef: Peter Gilmore Flott restaurant plassert ytterst på piren - med utsikt rett over til Sydney Operahus og Harbour Bridge. Vi gikk for tastingmeny med vinpairing, og var særdeles godt fornøyd. Matbloggbilder: Når vinen heter «ten minutes by traktor...» ?? Peter Gilmores berømte «Snow-egg» - smakte himmelsk Helt grei utsikt
Så lenge gikk det bra denne eine dagen i løpet av fire veker der eg har sjans til å sove lenge, no er eg nøydd å stå opp og ete frokost. Strålande rapport, og takk for innsatsen så langt, eg gledar meg til resten.
Dette så jo virkelig bra ut ! Hvordan er sjansene for å få booka F med TG gjennom CT sånn generelt? Nål i høystakk?