Four Seasons hotell Hong Kong – Spektakulært!

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som en virkelig hard core Four Seasons fan har akkurat dette hotellet vært høyt oppe på ønskelisten. Desverre er det også svært høyt oppe på prislisten. Ikke unormalt for et hotell som stort sett alltid figurerer på de evinnelige listene over «verdens 10, 20, 30 beste hoteller».

Er man på et4-5 dagers besøk i byen er dette fullstendig utenfor rekkevidden min. Denne gangen skulle jeg imidlertid bare være her en natt. Da kan man plutselig gjøre det uten at det svir fullstendig hull i lommeboka.

Er du en foodie (matelsker) er dette midt i blinken for deg. Det er faktisk det eneste hotellet i verden der hele to av hotellrestaurantene har 3 Michelin stjerner. Slå den du.

2013-09-02 18.29.24

Lokasjonen er på Hong Kong Island. Det ligger faktisk i IFC Mall (kjøpesenteret), noe som høres ganske tacky ut. Imidlertid er det faktisk ganske så praktisk. Etter å ha landet tok jeg derfor Flytoget inn til byen. Du kjøper lett billett i en skranke til venstre rett etter tollen. Tur retur koster 180HKD. Flytoget tar deg rett til Hong Kong Central, som ligger inne i samme kjøpesenter som Four Seasons. Så fra toget er det bare noen minutter å rusle. Det er godt skiltet og du behøver aldri gå ut i regn og torden.

Om du synes det er kleint å ta toget til en slik plass har de også ankomstservice som inkluderer bil fra flyplassen. 1100HKD for Mercedes eller 2200HKD for Bentley.

Jeg tok altså toget, og sparte relativt mye på det. Ankomstservicen lover også å få deg raskere igjennom tollen, og det er faktisk et poeng i Hong Kong. Det er nemlig ingen fast track der, og det kan være relativt mye kø. Ikke i dag.

Four Seasons er et STORT hotell. Det er merket 45 etasjer, men for å få god Feng-Shui har de fjernet alle etasjer som slutter på tallet 4. Pluss selvfølgelig etasje nummer 13. Med andre ord blir det i praksis noe færre. Men digert – det er det.

2013-09-02 18.28.47

Beklager bildekvaliteten, men jeg var faktisk knapt utenfor døren.

Jeg hadde booked harbour view rom, og bedt om høy etasje. Man kan også velge rom med utsikt mot byen, men tro meg – det vil ikke. Rommet mitt ble dermed 4101 og var mildt sagt fabelaktig. Både i form av møblene og teppene og utsikten. Det er bare ingenting å utsette på denne utsikten.

2013-09-02 18.34.30

Internet access er gratis, noe som er uvant på FS hoteller. De pleier som regel ta seg rikelig betalt for det. Det meste annet vet de derimot å ta seg betalt for. Minibaren er for eksempel ikke billig. Jeg er helt tilhenger av at på et dyrt hotell så koster mat og forskjellige ting mye (og så er det også bra). Hvor høy premium man kan forsvare å ta for en Cola, det blir noe annet.

En annen ting som satt meg litt tilbake er at det virker litt løent i kantene. Alt er av høyeste kvalitet, men det begynner å bli litt slitent. Dusjdøra henger på litt halv tolv, det som er blankt er ikke jevnt blankt lenger, det er vann fra forrige gjest i kaffetrakteren… Litt sånne ting. Men nå var nok kanskje forventningene litt i høyeste laget.

Blodsukkeret var kanskje noe lavt også. Så jeg fikk meg en snack og gikk så for å bade. Da ble humøret helt på topp igjen.

2013-09-02 17.37.16

I 6 etasje har de utendørs pool og kafe. Det er et enormt Spa og fitness senter rundt det og fantastiske fasiliteter. Man ankommer med badebuksa i hånda, og får full service med håndklær, låsbare skap, badekåper og sandaler. De vasket til og med badeshortsen min for meg etterpå mens jeg dusjet.

Servicen er på et ekstremt høyt nivå, og hele tiden uten å være pretensiøs. Det er bare vennlig – Four Seasons style.

Rundt hele hoteller er det også kunst. Vakker kunst i alle mulige fasonger. Bak denne lille piruetten har man forøvrig den alternative utsikten.

2013-09-02 18.24.27

Jeg var ikke på noen av Michelin restaurantene. Jeg var ganske enkelt på The Lounge, som ligger i lobbyen. Dette var også en meget god restaurant. Jeg spiste en Thailandsk kyllingsuppe og Woket hummer. Til dette tok jeg en Gin Tonic, og hele gildet kom på 468HKD. Det er faktisk helt akseptabelt, og maten var strålende.

Konklusjon:

Litt rufs i kantene på rommet er det. Savnet også en rolig lobbybar, der man kan ta en drink og jobbe litt. Men det er nok ikke helt målgruppen. Jeg fikk bestemt ikke følelsen av at det var mange av gjestene som arbeidet særlig. Så det er greit nok.

Det som er på det rene er at hotellet totalt sett er i verdensklasse. Jeg pleier å bo på Shangri-La Kowloon, som også får mye (velfortjent, riktignok) skryt. Det får faktisk omtrent like høy score som Four Seasons på mange hotellnettsteder. Men det reflekterer bare ikke sannheten. Dette er i en helt annen liga enn Shangri-La. Boms ferdig. To streker under svaret.

Er det verd pengene? Tjah… Jo, om du har dem så er verd hver krone.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *