Gadget test: Trakdot

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Jeg bestilte meg nylig en Trakdot.  Trakdot er, for de uinnvidde, en liten dings til åtti dollar man putter inne i kofferten og som gir deg posisjonsangivelse når du lander i Amsterdam og kofferten fortsatt står i Atlanta. Eller er feilsendt til Nairobi. Eller – hvis du er riktig heldig, så får du melding når du skrur på telefonen om at den har ankommet samme sted som deg. Uansett – dette er noe som reisende har lengtet etter i mange år, og spenningen var stor for å se om den levde opp til forventningene.

First impressions … Trakdot er en veldig god ide. Imidlertid er en del løsninger lite gjennomtenkt – særlig på app-fronten. De lover imidlertid total renovering av web og app i april, så da får vi håpe og tro at det blir bedre. Hopper derfor over dette, men ikke bruk appen før den er oppgradert, annet enn for bluetooth-sporing. Gå rett til nettsiden – den fungerer mye bedre og du skipper å signere inn hver gang du åpner programmet..  Registrering er såre enkelt. Etter å ha opprettet en konto og ‘betalt’ registrering (første året er inkludert i grunnprisen – deretter USD 12.95 per år), legger du til ID’en (som står inni batterirommet), setter i batteriene og vips, så er du i gang.

Når det gjelder greia selv, så sender den på to måter. Via mobilnett og via bluetooth. Sistnevnte fungerer naturlig nok kun over korte avstander, men var nyttig på cruiseskipet da jeg kunne ‘se’ at kofferten kom til bagasjerommet på utreisen. Kunne også se kofferten bak veggen på bagasjeutleveringen før den ble lagt på båndet. Bluetooth er imidlertid en skikkelig batterigris på telefonen, så jeg slo den bare på for å søke.

Både SMS (til US nummer) og emailvarsling fungerte. Imidlertid fikk jeg ikke varsling ved ankomst FLL før vi var inne i terminalen, så den våknet vel ikke opp før den ble lastet av flyet. Batterilevetiden var også dårlig og den ‘døde’ før vi tok av fra FLL på veien hjem selv om jeg skiftet batterier kvelden før når vi måtte levere kofferten på båten.  Det anbefales uansett å skifte batteri for hver tur. Batteristatus er også inkludert i notifikasjonene.

Har vært i kontakt med kundeservice, og de er veldig raske tl å svare. Da jeg nevnte dette med sen oppvåkning og dårlig batterilevetid, tilbød de seg umiddelbart å bytte ut dingsen og den er på vei allerede. Jeg sendte dem en lang mail da ‘toppsjefen’ (ifølge mailen, men det var sikkert en på kundeservice ) sendte meg en mail og ba om feedback. Begge mailene jeg sendte dem ble besvart i løpet av en time. Nesten WIAS-kvalitet over det..

De virker svært seriøse på å få opp kvaliteten, så jeg tror dette blir bra etterhvert. Skal til Europa om en ukes tid, så da får vi se om den nye dingsen gjør det bedre enn den gamle.

Trakdot kan bestilles direkte fra fabrikanten (Trakdot.com – som også har en europeisk bestillingsside), eller via f.eks. Amazon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *