InterContinental Istanbul

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når jeg måtte tilbake til Tyrkias «hovedstad» Istanbul kort tid etter forrige besøk, bestemte jeg meg for å forsøke et annet hotell enn Swissotel hvor jeg bodde sist. Valget falt på InterContinental (IC) som jeg har gode erfaringer med fra flere andre byer, men som jeg aldri hadde forsøkt i Istanbul.

IC Istanbul ligger i nesten samme område (Taksim) som Swissotel. Rett ved hotellet finner man også andre svært respektable alternativer som Ritz Carlton og Grand Hyatt, så det er gode muligheter for å bo greit i dette nabolaget!

Lobby
Lobby
Lobby
Lobby

Hotellet ligger høyt i terrenget og ruver ganske mye i «bybildet». Dette gjør også at svært mange av hotellets rom har en flott utsikt over elven Bosphorus og den asiatiske siden av Istanbul. Også rommene som ligger i andre retningen har en ganske grei utsikt over byen forøvrig.

Hotellets resepsjon og lobbyområdet er pent og luksuriøst i stilen. Det er store åpne arealer og her finner du både spise- og enkle shoppingmuligheter i tillegg til hotellets egne tjenester som concierge, service center m.m.

Konferanseområdet
Konferanseområdet

Innsjekk gikk raskt og greit. Jeg har medlemskap i IHG Rewards som er hotellgruppens eget lojalitetsprogram og i tillegg har jeg «investert» i såkalt «Ambassador«-status. Jeg fikk derfor vite at jeg var oppgradert til et Deluxe-rom fremfor det standardrommet som var bestilt. Det vanket i tillegg en voucher på øl eller vin, samt mulighet for å få rabatt på vask/rens av dress, spabehandling etc.

Rom
Rommet jeg fikk var i 10. etasje og hadde heldekkende vindu som ga utsikt over den nevnte elven som skiller byen i to. Det var et relativt stort rom med dobbeltseng, tv, sofa, skrivebord og gode garderobemuligheter i tillegg til et bad av grei størrelse. Alle tilleggsfasiliteter som man forventer å finne på et hotell av denne klassen var også tilstede.

IMG_1797 IMG_1798 IMG_1800

Mitt rom var ikke nylig oppusset, men velholdt. Litt i likhet med forrige hotell jeg bodde på i Istanbul bærer det litt preg av eldre løsninger på elektronikk, aircondition og material- og fargevalg forøvrig. Hotellet er likevel luksuriøst i stilen og alt fungerer slik det skal.

Det var inkludert 1 Mbit trådløst internett på rommene og i alle fellesområder. Man kunne i tillegg betale for raskere tilkobling om man trengte det. Internett fungerte stabilt og godt under hele oppholdet. Et klart pluss!

IMG_1805

Badet hadde stort speil med servant av skikkelig stein og kombinert dusj og badekar. Badet var ikke voldsomt stort og jeg skulle ønsket meg enda litt mer plass for å kunne henge opp håndklær etc. Amenities var InterContinentals «egne» produkter og inkluderte munnskyllevann i tillegg til de vanlige såpeproduktene. Det var badekar kombinert med dusj som fungerte godt mtp. varmtvann og trykk i dusjen. Rommet hadde to stk badekåper og tøfler med IC’s egen logo.

IMG_1794 IMG_1795 IMG_1796

Sengen var skikkelig bred, men ikke voldsomt lang. Innbydende, men overraskende hard å ligge i. Jeg sov likevel ganske godt hele natten til tross for dette og litt susing fra det litt aldrende klimaanlegget. Jeg tror likevel at jeg sov såpass tungt pga at jeg var ekstremt sliten, og tror sengen kunne vært et lite irritasjonsmoment om jeg hadde skulle bodd på hotellet for en ukes ferie.

Rommet var utstyrt med minibar som var relativt velfylt. Det var i tillegg vannkoker med te og kaffepulver tilgjengelig, samt «godteskuff» med potetgull, sjokolade etc for de som ønsket litt snacks. På et rom som er noe dyrere enn et standardrom mener jeg at man i tillegg burde ha tilgang til en kaffemaskin/nespressomaskin når kalenderen viser 2014.

IMG_1799 IMG_1803 IMG_1804

På grunn av Ambassador-statusen var det satt frem noen skåler med oppskjært ananas og tilhørende sjokoladesaus. Det var i tillegg en gratis flaske med vann og et «velkommen til oss»-kort. Frukten og sjokoladesausen var særdeles velsmakende og forsvant på rekordtid.

IMG_1801

Fasiliteter
Hotellet er et stort kompleks med svært gode muligheter for konferanser og møtevirksomhet. Det var flere arrangementer under mitt opphold og hotellet er såpass stort at dette ikke virker å bli noe problem for øvrige gjester. Konferansedelen av hotellet ligger i de nederste etasjene og inkluderer ballsaler/konferansesaler såvel som flere møterom av forskjellige størrelse.

IMG_1806

For mat og drikke finnes det flere alternativer på hotellet. To/tre restauranter i tillegg til kafé og bar (skybar i øverste etasje) bør kunne mette på en tilfredsstillende, om ikke billigst mulig måte. Jeg spiste selv litt snacks og nøt en kald øl fra hotellets skybar. Her har man nydelig utsikt og ser bort mot den Blå moské og Hagia Sophia. Begge imponerende byggverk som minner deg på at du sitter i en av de virkelig viktige byene i verdenshistorien.

Frokost ble servert i en restaurant som lå i etasjen over lobbyen og bestod av mye god mat, som seg hør og bør på et hotell i denne prisklassen. Frokost var ikke inkludert i romprisen, så her må man regne med å betale ca. 25 € pr. person for å kunne forlate mett og god på morgenkvisten.

Skybar
Skybar
Skybar
Skybar
Restaurant
Restaurant

Det er egen spa- og treningsavdeling på hotellet. Treningsrommet er gratis for hotellets gjester, mens spabehandlinger og massasjer selvsagt koster ekstra. Prisene her var ganske stive etter mitt skjønn, og en 40 minutters rygg/nakke-massasje kostet deg 800 raske riksdaler. Treningsrommet var fint og mer enn godt nok for både løping, styrke og andre former for fysisk utfoldelse. Når det er litt varmere i været kan hotellet også by på utendørs svømmebasseng før du avslutter treningen med dusj og steamrom i den tilhørende garderobeavdelingen.

IMG_1816

Club Lounge
InterContinental hadde en egen lounge på dette hotellet. Denne er åpen for personer som bor på rom i «Club Floors», altså litt dyrere rom som ligger i de øverste etasjene, sammen med suitene. Selv om jeg har høyeste medlemskap i IHG-gruppen og Ambassador-status hadde jeg ikke adgang til loungen ettersom jeg kun hadde et Deluxe room. Jeg fikk likevel lov å ta noen bilder for å vise fasilitetene. Her kunne man forsyne seg med ikke-alkoholholdige drikker, øl, vin og kaker/snacks hele døgnet, frokost på morgenen og i tillegg et noe bedre utvalg alkohol på kvelden. Det var i tillegg tilgjengelig datamaskiner for surfing eller arbeid.

Club Lounge
Club Lounge
Club Lounge
Club Lounge
Club Lounge
Club Lounge
Club Lounge
Club Lounge

Natt og utsjekk…
Selv om jeg var ute av hotellet stort sett hele kvelden opplevde jeg ikke at det ble foretatt noen «turn-down»-service, altså at rommet ble klargjort for natten. Det var egentlig litt overraskende, for de aller fleste hoteller i denne klassen bruker å være svært flinke på dette og jeg regner med at det var en forglemmelse?!? Selv om dette ikke er noen stor sak er det alltid kjekt når håndklær er byttet og sengen er klargjort for natten.

Utsjekk gikk raskt og greit og jeg avsluttet oppholdet med en god gammeldags svart kaffe i lobbykafeen. Den smakte fortreffelig og ble servert med litt konfekt på siden uten ekstra kostnad.

IMG_1821

Konklusjon
InterContinental tilbyr som alltid et gjennomført og godt produkt. Likevel er det helt tydelig at rommene begynner å trekke på årene og trenger en liten modernisering. Dette sammen med litt for dårlig komfort på sengen (søvnen er jo tross alt noe av det viktigste med et hotellopphold) og relativt stive priser på frokost/mat/spa gjør at IC Istanbul havner litt under toppkarakter. Om man moderniserer rommene noe og får tak i en skikkelig seng vil det fort kunne bli virkelig bra!
Quickfacts
Lokasjon: Taksim, Istanbul
Rompris: Fra ca. 140€  pr. natt
Bonusprogram: IHG Rewards / IHG Ambassador
Hjemmesidehttp://istanbul.intercontinental.tr

Oversikt

Fordeler

Sentralt
Gode fasiliteter
God service

Ulemper

Litt dårlig seng
Trekker litt på årene
Stive priser

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

InterContinental tilbyr som alltid et gjennomført og godt produkt. Likevel er det helt tydelig at rommene begynner å trekke på årene og trenger en liten modernisering. Dette sammen med litt for dårlig komfort på sengen (søvnen er jo tross alt noe av det viktigste med et hotellopphold) og relativt stive priser på frokost/mat/spa gjør at IC Istanbul havner litt under toppkarakter. Om man moderniserer rommene noe og får tak i en skikkelig seng vil det fort kunne bli virkelig bra!

3.6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *