InterContinental Doha, Qatar

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

InterContinental har to hoteller i Doha (Qatar) og denne omtalen omhandler hotellet som heter «InterContinental Doha». Hotellet ligger plassert litt utenfor sentrum like ved Westbay Beach, mens det andre hotellet ligger inne i «City Center»-området og heter «InterContinental Doha – The City». IHG-gruppen har i tillegg flere andre hoteller i byen som ikke er InterContinental (Crowne Plaza m.fl).

IMG_1877

Hotellet reklamerer selv med at strandområdet er den største privatstranden i Doha og hotellet fokuserer på flotte uteområder med basseng og bading i motsetning til hotellene inne i byen. Hele uteområdet bærer således preg av «resort» med basseng, solsenger og flotte muligheter for uteaktiviteter som volleyball, svømming, soling osv. Som man kan se av artikkelens hovedbilde er uteområdet innbydende bygd opp for både voksne og barn. Hotellet er ikke av de nyeste i byen og om man har bodd en del på hoteller i Dubai, Doha, Abu Dhabi blir man fort bortskjemt med flotte nye lokaler. IC Doha bærer derfor ørlite mer preg av bruk enn mange andre hoteller jeg har bodd på i området.

IMG_1876

Jeg bestilte Airport Pick-Up fra hotellet og ble møtt av en blid sjåfør og en Audi A6 som kjørte meg til hotellet for en forholdsvis akseptabel pris. Taxi i Doha er rimelig, så man kan også benytte disse for å komme seg rundt. Hotellet ligger som nevnt litt utenfor selve byen og i området rundt hotellet finner man egentlig svært lite av interesse, med unntak av St. Regis som er nabohotellet og Qatar Exhibition Center. Begge hotellene har egne store områder som er inngjerdet og begge byr på «privat» strand.

IMG_1872

Mottakelsen i resepsjonen var høflig og grei. Jeg har medlemskap i IHG Rewards som er hotellgruppens eget lojalitetsprogram og i tillegg har jeg «investert» i såkalt «Ambassador«-status og fikk vite at jeg derfor var oppgradert til et «Deluxe Sea View Room». Forskjellen fra et standard rom er ikke spesielt stor, men jeg fikk i det minste en flott utsikt over havet og uteområdene. Herlig å våkne opp om morgenen og nyte utsikten fra rommet. Resepsjonen var stor og åpen og her fant man også concierge for hjelp til booking, transport og alt annet du måtte ha hjelp til under oppholdet.

Rommet
En stor og svært behagelig «King Bed» ventet meg på rommet. Sengen og søvnkvaliteten er tross alt ganske viktig når man bor på hotell, så dette er noe av det viktigste. Rommet forøvrig hadde god størrelse og var elegant og relativt moderne innredet med downlights i taket som hovedbelysning. Vinduet mot havet dekket hele kortveggen. Rommet hadde, forutenom sengen, skrivebord, svært god garderobeplass, minibar, sofagruppe, stor flatskjerm og et stort bad. Badet inneholdt både badekar og dusj (separate løsninger). Internett var trådløst og fungerte meget godt under oppholdet. Om jeg skal sette fingeren på noe negativt må det være at airconditionanlegget var litt bråkete på natta, men det fungerte utover det bra.

IMG_1869 IMG_1870 IMG_1881

Rommet var utstyrt med minibar, som seg hør og bør, og innholdet var helt greit. Litt forskjellige drikkevarer, sjokolade, potetgull og både rød og hvit vin. Det var dessverre ingen kaffemaskin på rommet, kun vannkoker. Personlig foretrekker jeg kaffemaskin «by a mile» fremfor vanlig pulverkaffe.

IMG_1873 IMG_1874

Badet var flislagt og ganske stort. Det var som nevnt både badekar og eget dusjavlukke tilgjengelig. Det var litt sparsomt med amenities og badet var kanskje det på rommet som bar mest preg av å ikke være helt nytt. Litt gammeldagse elektriske løsninger, herunder hårføner og telefon. Nå bruker jeg ingen av delene mens jeg er på badet på hoteller, men likevel..

IMG_1867 IMG_1868

Det var ingen turn-down service på kvelden på hotellet. Dette er sjelden spesielt viktig eller noen omfattende sak, men jeg setter likevel pris på denne lille klargjøringen av rommet for natten.

Hotellets fasiliteter
InterContinental Doha tilbyr det aller meste du forventer å finne på et hotell av denne klassen. Hotellets fellesområder var meget pene og både restauranter, spa- og treningsavdeling var av god kvalitet. På hotellet finner man blant annet en fiskerestaurant som byr på retter fra havet. Uteområdet var meget innbydende og kanskje et av de virkelige høydepunktene for hotellet. Ettersom hotellet ligger såpass langt fra sentrum og severdigheter forøvrig, er det nok bademuligheter og strandliv som gjør at mange velger å bo her.

IMG_1871 IMG_1878 IMG_1880

Hotellet hadde også en Club Lounge, men jeg fikk dessverre ikke tatt noen bilder av denne. For å få adgang her må man bo på «Club Floors» eller bedre. Selv som Platinum Ambassador har man altså ikke adgang til loungen, men dette er likt i hele IC-kjeden.

Konklusjon
Konklusjonen min denne gang blir nesten identisk med mitt forrige besøk hos samme hotellkjede, nemlig InterContinental Istanbul. IC tilbyr (som alltid) et gjennomført og alt i alt godt produkt. Hotellet er hakket eldre enn mange andre hoteller i tilsvarende priskategori i samme by, men vil du ha muligheten til å nyte strandliv og bading i Doha er dette et godt alternativ i IHG-kjeden.

Quickfacts
Lokasjon: Westbay Beach, Doha
Rompris: Fra ca. 1550,-  pr. natt
Bonusprogram: IHG Rewards / IHG Ambassador

Oversikt

Fordeler

Gjennomført bra produkt
Flotte uteområder

Ulemper

Ikke helt nytt
Litt langt fra sentrum

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Konklusjonen min denne gang blir nesten identisk med mitt forrige besøk hos samme hotellkjede, nemlig InterContinental Istanbul. IC tilbyr (som alltid) et gjennomført og alt i alt godt produkt. Hotellet er hakket eldre enn mange andre hoteller i tilsvarende priskategori i samme by, men vil du ha muligheten til å nyte strandliv og bading i Doha er dette et godt alternativ i IHG-kjeden.

3.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *