Thai Royal First Class Lounge – Suvarnabhumi International Airport, Bangkok

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Alle flyselskap med respekt for seg selv bør vel ha en skikkelig grom First Class lounge for sine passasjerer som reiser i First Class? Det mener nå jeg, og jeg har nå nylig hatt gleden av å besøke Thai Airways sin førsteklasse-lounge på Suvarnabhumi Internasjonale flyplass i Bangkok, det ble et minneverdig besøk.

Bonusfeber har tidligere publisert en artikkel fra en av Singapore Airlines sine Business Class Lounger i Singapore, les mer om den her.

Inngangen
Inngangen

 

En hærskare på hele 5-6 personer hadde til sammen vært involvert i å få meg trygt fram fra innsjekkingen og frem til Loungen, for en person som meg, med meget god sted- og retningssans var dette en litt klein opplevelse, men skal en teste hvordan førsteklasse passasjerene har det må en jo ofre seg.

Royal First Class Lounge ligger i Councourse D i 3 etasje og turen dit gikk med elektrisk kjøretøy.
Resepsjonen til Loungen var betjent av to personer som umiddelbart reiste seg opp og hilste meg velkommen med «Sawadee kaa». Den ene av de to viste meg retningen jeg skulle gå og fulgte meg noen få skritt på veien før en ny smilende Thai jente kom imot for å hilse meg velkommen. Hun gikk med meg inn i loungen mens hun informerte om hvilket tilbud de hadde.

Det jeg først la merke til var tilbudet om inntil 1 time med ulike SPA behandlinger, noe som jeg umiddelbart bekreftet at jeg ønsket. Jeg fant meg et passende sted å sitte mens hun skulle sjekke om det var ledig time for SPA-behandling.
I mellomtiden kom en annen smilende frøken bort å spurte om hva jeg ville ha å drikke. Jeg ba om et glass Champagne av typen Moët & Chandon Impérial, det er ikke de edleste dråper som serveres i denne loungen, men greit nok. Denne var akkurat kommet på bordet da jeg fikk beskjed om at det var ledig SPA-time til meg med det samme.
Som førsteklassereisende ba jeg om å få vente 15 minutter slik at jeg kunne nyte Champagnen først, noe som selvsagt var helt i orden.

Champagne og boarding kort
Champagne og boardingkort

 

Etter nøyaktig 15 minutter kom hun tilbake og geleidet meg mot en annen utgang av loungen, her tok min massør fra Royal Orchid Spa Lounge imot meg å fulgte meg til Spa-loungen.
Alle Thai Airways sine First Class-passasjerer inviteres til å bruke Royal Orchid Spa Lounge hvor de kan nyte Spa Suites, badstue, trimrom og yogafasiliteter. Massasjebehandlinger er også tilgjengelig, dette for å avlaste slitne muskler og det var dette jeg hadde bestilt.

Fasilitetene er meget innbydende og det formelig oste høy klasse og seriøsitet av hele opplegget.

Fantastiske SPA lokaliteter
Fantastiske SPA lokaliteter

 

Hele rommet er vakkert, blomster i form av orkideer, sittegruppe også et større badekar var det funnet plass til og det luktet deilig duft av sitron i rommet.

Badekar og kunst på veggen
Badekar og kunst på veggen

 

Omkledningsrommet var plassert bak en skyvedør, her var det bare å vrenge av seg bekledningen og få på en slik nydelig SPA-truse, dekke meg til med en solid morgenkåpe og trå ut i SPA-rommet igjen.

Omkledningsrom i SPA
Omkledningsrom i SPA

 

Her sto massøren oppstilt med munnbind og det hele. Jeg la meg på benken og behandlingen startet akkompagnert til stille behagelig musikk med innslag av fuglekvitter og sildrende vann. Oljen som ble brukt luktet en slags sitronlukt. Mot slutten av behandlingen var det en runde med hodemassasje, jeg har forsøkt dette før og vet således at dette er noe av den mest behagelig og avslappende massasje du kan få.
Den SPA-behandlingen jeg fikk i Royal Orchid Spa Lounge var høyst profesjonell og jeg må si at dette er den beste timelange SPA-opplevelsen jeg har hatt noensinne.

Når behandlingen var ferdig tok jeg en deilig dusj med påfølgende strigling før jeg var klar for å returnere til First Class-Loungen. Om jeg var klar for retur, så hadde ikke massøren tenkt å la meg slippe så raskt, hun tilbød en deilig kopp te slik at jeg kunne komme meg til hektene igjen.

Håndklær
Håndklær

 

Diverse remedier
Diverse remedier

 

På turen tilbake til Loungen var det ingen som gikk med meg, men veien var kort, det var på den andre siden av korridoren.
Vell tilbake fant jeg meg godt til rette i en stol, og straks var betjeningen på plass for å høre om jeg ville ha forfriskninger og eventuelt noe å spise.

Jeg bestilte meg ny runde med boblevann, samtidig kom også en rød iskald klut samt noe rød drikke som jeg ikke helt fikk tak i hva het.

Champagne, kald klut og noe rød punch lignende drikke
Champagne, kald klut og noe rød punch-lignende drikke

 

Menyen i Loungen er på IPAD, utvalget bærer ikke restaurantpreg men det er godt nok. Jeg startet med en suppe, mushroom Cream Soup, denne var så god at jeg måtte ha to runder med den.

Mushroom Cream Soup
Mushroom Cream Soup

 

Neste rett på programmet var også en suppe, denne het  Tom Yum Goong, den var litt syrlig på smak og var tilsatt sitrongress, dette smakte himmelsk godt.
Til suppen nippet jeg til en bedre rødvin.

Tom Yum Goong suppe
Tom Yum Goong suppe

 

Så var det tid for å befare Loungen. Loungen er 1400 m2 og har en kapasitet til 134 passasjerer. Når klokken nærmer seg midnatt kan det fort bli litt folksomt men dette var ikke et problem denne kvelden. Loungen er tungt men flott innredet, teppe på gulv, stilfulle men samtidig flotte og behagelige møbler som var meget gode å sitte i. Sittegruppene er satt opp som en blanding av sofa og stoler.

Herlige salonger med fargerike puter
Herlige salonger med fargerike puter
Mot barområdet
Mot barområdet
Eksklusivt innredet
Eksklusivt innredet

 

For de som ønsker egne avlukker finnes det flere av disse hvor en kan se TV, spille data eller bare slappe av i fred og ro.

Egne private avlukker
Egne private avlukker

 

Også et eget dining område er tilgjengelig, men det så ikke ut som at det var mye i bruk. Loungen har også et område hvor du på egen hånd kan forsyne deg med frukt, småretter og forfriskninger som øl og mineralvann.

Eget spiseområde
Eget spiseområde

 

Loungen har naturligvis skikkelige toalett- og dusjfasiliteter. Overalt i loungen er det pyntet med planter og friske blomster og orkideer er noe som naturligvis går igjen.

Pyntet med litt blomster
Pyntet med litt blomster

 

En trenger egentlig ikke vite hvor loungen er, for alle førsteklassepassasjerene til Thai Airways blir fulgt helt fram fra innsjekk, eller dersom du bare mellomlander, blir du hentet ved gate og transportert til loungen på en elektrisk doning.
Jeg legger uansett med et kartutsnitt som viser plasseringen. (Gul pil).

3 floor Concource D
3 floor Concource D

 

Konklusjon: Dette er den grommeste og beste loungen jeg hittil har besøkt. Følelsen av luksus kan for oss som normalt ikke opplever slikt, føles litt rart, men her i disse lune omgivelsene føler du deg enkelt og greit som hjemme, meget hyggelig og ikke minst smilende betjening samt opplevelsen på SPA gjorde dette oppholdet uforglemmelig.

 

10av10

 

[box style=’note’] Bli med og diskuter Thai Airways i vårt Forum [/box]

Kommentar

 1. Henning sier

  Knallbra rapport!
  Spa-trusa er alt annet enn nydelig, men jeg antar at det var et snev av ironi inni bildet 🙂
  For øvrig er det få (om noen) som kan måle seg med Thai ground crew når man flyr First Class. Tre tomler opp!

  • R Lygren sier

   Tusen takk for tilbakemelding. Enig med deg vedrørende Thai ground crew, men de har et forbedringspotensial i luften, i alle klasser 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *