Hilton London Metropole Hotel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Introduksjon
I anledning årets London Business Travel Show var det duket for en tre dagers i verdensmetropolen London. Det er ikke mangel på hoteller å velge mellom i London, men denne gangen falt valget på Hilton London Metropole. Hotellet ble et greit kompromiss da det ligger nære Paddington Station og bare 10-12 minutter med Subway fra messehallen Earls Court. Ved bruk av Heathrow Express og taxi brukte jeg ikke mer enn 30 minutter fra London Heathrow til hotellet som ligger på Edgware Road.

Ankomst
Førsteinntrykket domineres av et svært moderne inngangsparti og en stilig lobby. Hele lobby området har nylig gjennomgått en omfattende overhaling og er det første hotellet i Storbritannia som har fått Hilton’s nye lobby design konsept. Hotellet består av to deler, The Conference Wing og The Tower. I førstenevnte seksjon har samtlige 354 rom nylig blitt pusset opp for £2,3 millioner. Jeg hadde bestilt et såkalt King Hilton Deluxe rom og ble vist ut til The Tower som er den eldste delen av hotellet. For å komme til The Tower må du rusle gjennom The Conference Wing hvor jeg blant annet passerte et stilig bar og serveringsområde og hotellets egen whiskey lounge. Hotellet har et moderne uttrykk og oppholdet lovte bra så langt.

Lobby
Lobby

Rommet
Det er nå den positive opplevelsen av Hilton Metropole tar slutt. I det jeg går ut av heisen i femtende etasje er det omtrent som å komme til et helt annet hotell. Det moderne uttrykket er byttet ut med gammelt panel og slitte gulv-til-gulv tepper. Den for litt siden freshe lukten av nyoppusset hotell domineres nå av innestengt luft og sivende sigarett røyk.

King Hilton Deluxe
King Hilton Deluxe

Det var vanskelig å ikke bli skuffet da jeg åpnet døren. Både oppholdsrom og bad var i overkant smått og innfridde absolutt ikke til forventningene. Rommet, som skulle være «et moderne rom i varme oransje og brune toner«, var slettes ikke moderne og bærte heller preg av flekkete tepper, revner i tapeten og et interiør som helt klart hadde sett sine bedre dager, i tillegg luktet rommet gammelt og innestengt. Det var ingenting å si på sengens størrelse, men den var ikke spesielt god å ligge i da den var satt sammen av to mindre madrasser uten noe særlig til overmadrass. Det var og noe lytt mellom rommene og ut til korridoren, noe som ble spesielt plagsomt da jeg hadde fått rom rett ved heisen. Bedre ble det ikke av den arabiske forretningsmannen på naborommet som brukte natten til å gjøre butikk over telefonen i sin lokale tid. Rommet var rett og slett lite innbydende og stilte ikke til den standarden jeg hadde forventet av dette hotellet.

Minibar
Minibar

Minibaren hadde et greit utvalg, i tillegg var rommet utstyrt med vannkoker og diverse pulverkaffe og teposer. I garderobeskapet var det strykejern, strykebrett og safe. Det tilbys kun gratis internett på kabel, og wi-fi koster et sted mellom 12-15£ per døgn, noe som i mitt hode er ganske tullete på et fullpris hotell i år 2014. Eneste området med gratis wi-fi er i resepsjonen hvor man kan få passord til én time gratis nett per døgn. Denne tjenesten fungerte i tillegg dårlig da det var variabel dekning i lobby området og så godt som ingen dekning i restauranten.

IMG_4417
Utsikten var i det minste upåklagelig

Badet var lite og verken særlig stilig eller innbydende. Ved unntak av den nylig innsatte servanten og det vegghengte toalettet var interiøret gammelt og slitt. Det gjorde heller ikke susen da det onsdagmorgen ikke var mulig å oppdrive noe varmtvann i dusjen. Av amenities var det et standard utvalg av artikler.

Badet

IMG_4411

Amenities

Fasiliteter
Til tross for et skuffende hotellrom var det lite å utsette på hotellets fellesarealer. Nede i første etasje ligger EDG Bar & Lounge med underholdning i form av et, tro det den som kan, selvspillende piano! Rett og slett sånn passe ur-britisk. Loungen har en flott bar med enkel matservering og er perfekt for crowd watching når man er Viggo ute på tur.

EDG Bar & Lounge
EDG Bar & Lounge

Det som virkelig imponerte var hotellets utvalg av whisky i The Whisky Lounge. Loungen ligger litt på sidelinjen fra resten av lobby området og har dermed en noe roligere atmosfære og dunklere belysning. På menyen har de et særdeles godt utvalg av bruntvann fra blant annet Irland, Skotland, Japan og flere.

Whisky Lounge
The Whisky Lounge

Av bespisning har hotellet en større restaurant med A la carte, kaffebar og en sportsbar med en litt mer tilbakelent servering som burgere også videre. Frokosten serveres i første nevnte restaurant og er en helt grei hotellfrokost med egg, bacon og pølser, diverse frukt og grønt, samt et utvalg av ost og pålegg. Nå var ikke frokosten inkludert i romprisen min, men frokost kuponger fås kjøpt for 10£. Siden kupongen må kjøpes i resepsjonen var det litt av et sjakktrekk av meg å legge frokosten til sånn cirka da rushet for utsjekk startet, der ble jeg nemlig stående en stund. Av andre fasiliteter har hotellet en større konferanseavdeling, svømmebasseng, spa og treningssenter, noe som jeg dessverre ikke fikk dokumentert denne gangen.

Konklusjon
Metropole bærer i utgangspunktet et moderne og stilig uttrykk, fellesarealene og spisestedene er nylig pusset opp og ser unektelig bra ut. Dessverre er det kun et mindretall av rommene som bærer den standarden som hotellet faktisk markedsfører, kun 354 av 1054 rom. For min del er det argument nok til å styre unna dette hotellet i fremtiden. Selv om hotellet er langt i fra blant de dyreste i byen, mener jeg det ligger et godt stykke under den standarden man forventer av et Hilton hotell i denne prisklassen. I en by som London kan du få så mye mer for pengene. Hilton London Metropole får fem av ti mulige poeng.

Quickfacts
Lokasjon: 225 Edgware Road, London
Rompris: Fra 1573,- pr. natt
Bonusprogram: HHonors
Hjemmeside: Hilton London Metropole

Spørsmål eller kommentarer? Post gjerne i forumet.

Oversikt

Fordeler

God beliggenhet. Nyoppussede fellesarealer.

Ulemper

Gammelt og lite innbydende rom. Mye elde og slitasje generelt i The Tower.

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Skinnet bedrar. På tross av god lokasjon og flotte fellesarealer er det et mindretall av rommene som bærer markedsført standard. For min del er det argument nok for å styre unna dette hotellet i fremtiden.

2.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *