Guide: Widerøes Norge Rundt-billett

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Sommerens vakreste eventyr er det Widerøes Flyveselskap som står for. I år, som de siste par årene, kan man reise rundt hele vårt langstrakte land med Norge Rundt-billetten.

Norge Rundt-billetten er gyldig for ubegrenset reise i Norge i 14 dager. Widerøe har delt Norge inn i tre soner, og man kan velge mellom reise i en sone, to soner eller hele Norge. Reiseperioden er fra 18. juni til og med 27. august 2015.

Rutekart-NR-2014-10-680x

Prisliste

1 sone -3 390 NOK (2 543 NOK for barn)
2 soner – 3 990 NOK (2 993 NOK for barn)
Hele Norge – 4 590 NOK (3 443 NOK for barn)
Ekstra uke – 2 000 NOK (1 500 NOK for barn)

 

Kom i gang

For å bestille Norge Rundt-billetten, må du inn på Widerøes nettsider. For å planlegge reisen og sjekke tilgjengelighet på ulike flighter, kan du bruke denne siden:

Skjermbilde 2015-04-03 kl. 09.45.56

Ved å søke opp for eksempel Bergen-Båtsfjord, vil du få opp flere forslag. Dette er en rute som ikke betjenes direkte. Et råd kan være å bestille point-to-point, for eksempel Bergen-Bodø, Bodø-Tromsø, og Tromsø-Båtsfjord. Da kan du sette sammen reisen slik at det passer best for deg.

Vær allikevel obs på at siden Norge Rundt-billetten tilbys om sommeren, så er det noe redusert ruteprogram som flys på enkelte ruter. Det kan være lurt å tenke litt strategisk, slik at du unngår å sitte fast i østre Finnmark en fredagskveld. God planlegging er derfor alfa omega.

Ikke noe galt om østre Finnmark på en fredagskveld, men hvis man ikke har tenkt å oppholde seg på samme sted i over to døgn, så kan det være verdt å ha i bakhodet.

Når du finner frem til flyavgangene som har tilgjengelig plass og har greie rutetider som passer til ditt program, vil det være nyttig å skrive dette ned, gjerne i et Excel-ark. Dette vil gjøre bestillingsprosessen litt enklere, ved at du vet hvilke flights som har tilgjengelighet

Selve registreringssiden finner du her!

Årets Norge Rundt-billett bookes i Y-, D- eller V-klasse. Dette kan være av stor betydning, særlig hvis du planlegger å fly noen av de kommersielle rutene til Widerøe som gir opptjening av poeng og segmenter i EuroBonus-programmet.

 

Betingelser

Når du har booket første segmentet ditt, så kan du ikke endre dette, da dette regnes som «startskuddet» for de to ukene du har til rådighet. Internasjonal tilslutning er tillatt som første og/eller siste flight, og gjelder kun på Widerøes egne flyvninger til/fra sone Sør-Norge. Ut over dette, kan du bestille og endre flyvninger frem til to timer før avreise.

Det er 24 timers angrefrist etter at første reise er bestilt, dersom man ønsker å avbestille hele reisen. Deretter er det ingen refusjon. Enkeltstrekninger kan kanselleres inntil to timer før avgang. Navn kan ikke endres.

 

Fly så mye du vil!

Med Norge Rundt-billetten kan du altså fly så «mye» du vil i to uker. Den eneste begrensningen er at du ikke kan fly en strekning mer enn fire ganger.
Eksempel: Bodø-Bergen-Bodø-Bergen-Bodø-Bergen-Bodø-Bergen-Bodø er det maksimale man kan fly på en Norge Rundt-billett direkte mellom Bodø og Bergen.

Men, det finnes jo andre måter å komme seg mellom Bodø og Bergen på, enn kun direkte.

Du kan for eksempel fly Bodø-Trondheim-Sandefjord-Bergen-Sandefjord-Trondheim-Bodø-Trondheim-Sandefjord-Bergen-Sandefjord-Trondheim-Bodø-Trondheim-Sandefjord-Bergen-Sandefjord-Trondheim-Bodø-Trondheim-Sandefjord-Bergen-Sandefjord-Trondheim-Bodø;

eller Bodø-Tromsø-Bergen-Tromsø-Bodø-Tromsø-Bergen-Tromsø-Bodø-Tromsø-Bergen-Tromsø-Bodø-Tromsø-Bergen-Tromsø-Bodø.

Altså hver flight kan flys maksimalt fire ganger.

EuroBonus-opptjening

Og for deg som er interessert i hvor mange EuroBonus-poeng du kan tjene på dette tilbudet:

«EuroBonus: Medlemmer opptjener 2 890 poeng for 1 sone, 3 490 poeng for 2 soner, 3 990 poeng for 3 soner og 1 890 poeng for ekstra uke.  Poengene registreres etter endt reise. Det gis ikke poeng per flystrekning.»

Se forøvrig følgende saker vi har publisert:
Om Norge Rundt-billetten i kombinasjon med overnatting på Scandic Hotels
Harde kutt i EuroBonus-opptjening på Widerøe’s Norge Rundt billett

Opplev Norge

Når det er sagt, så får du antageligvis de beste naturopplevelsene om bord i et fly, på anbudsrutene. Hva med en lowpass over Nordkapp-platået, på vei fra Honningsvåg til Hammerfest? Eller en spektakulær innflyving til Alta, fra nordøst?

For to år siden reiste jeg på Norge Rundt-billetten, og opplevde mye fantastisk natur. Her er et par smakebiter:

2013-07-26 09.00.07 2Grense Jakobselv – «russergrensa». Widerøe-destinasjon: Kirkenes (KKN)

2013-07-26 18.24.37 14-08-42LN-WIV parkert i Honningsvåg (HVG)

2013-07-26 21.27.24 2Kveldssol over Nordkapp. Widerøe-destinasjon: Honningsvåg (HVG)

2013-07-27 08.59.23Honningsvåg

2013-07-27 18.09.10 14-08-41Fjellheisen i Tromsø

2013-07-28 17.53.56Bleik. Widerøe-destinasjon: Andenes (ANX)

2013-07-28 22.10.01Fra Bodø (BOO) til Mo i Rana (MQN)

2013-07-29 12.57.30 2Uværsskyer i Sandnessjøen (SSJ)

Da er det vel bare en ting å gjøre – book en Norge Rundt-billett og få en sommer du sent vil glemme! Husk at det er begrenset tilgjengelighet på flights, så jeg anbefaler deg å booke så snart som mulig.

Delta i Norge Rundt-diskusjonen på forumet vårt!

Kommentar

 1. Marius sier

  Kult! Må man bestille hele reiseruta når man bestiller billetten, eller er det åpent for spontanitet? Har lurt på hvordan de legger opp bestillingssystemet!

  • Cecilie Larsen sier

   Hei Marius! Nei, du må ikke bestille hele reiseruta, men når første flight er booket, er det ikke mulig å endre denne, eller refundere billetten, ut over 24 timers angrefrist. Du kan endre avganger frem til 2 timer før avgang. Norge Rundt-billetten er en fleksibel billett, som lar deg kansellere flights og booke nye underveis. 🙂

   • Theo sier

    Hei!
    Takk for ba artikkel, men spurte på chat på wideroe.no her om dagen.. , der sa de at man ikke opptjener poeng.
    Vet at man kun tjener poeng på de komersielle rutene, men operatøren svarte nei….

    • Cecilie Larsen sier

     Hei Theo!

     Jeg har vært i kontakt med Widerøe nå på morgenen, og det er bare å beklage at du har blitt feilinformert.
     Hvis du reiser på Norge Rundt-billetten, på en rute som gir rett til EuroBonus-opptjening, så tjener du både poeng og segment i EuroBonus-programmet.

     Mvh Cecilie

 2. Augustus sier

  Hei;

  Fin artikkel for oss noviser. Jeg har noen tilleggsspørsmål:
  1) Hvis man flyr to segmenter med samme rutenr, og begge er berettiget til EB, får man da 2 x EB poeng/segmenter, eller må man dele opp i punkt till punkt for å få maks uttelling?
  2) Hvis man har flere punkt til punkt på det som egentlig er en sammenhengende reise, kan man da sjekke bagasje helt frem? Og hva skjer om første flight blir forsinket og hele korthuset faller sammen uten at man rekker å kansellere innen to-timers fristen? Blir man hjuløpet videre på neste ledige avgang?

  • Cecilie Larsen sier

   Hei!

   Du har selvfølgelig helt rett. Man kan altså fly en strekning (en vei) opp til fire ganger. Eksempel: Bergen-Torp x 4.
   Jeg retter dette opp i artikkelen.

   Mvh Cecilie

 3. mark sier

  Hei. takk for bra info.
  Bestilte Norge rundt billetten idag.

  hvordan kan man se hvilke klasser man havner i?
  Kan man se dette før man bestiller?
  Var nokså stor forskjell i opptjening av poeng så hadde vært fint om du forklarte hvordan man valgte de gode billettene:)

  • Cecilie Larsen sier

   Hei! Du kan se hvilken «klasse» du blir plassert i (økonomi med restriksjoner, premium economy eller business) før du bekrefter reisen, men det er dessverre ingen måte å påvirke hvilken klasse man havner i. Det er helt vilkårlig!

   Mvh Cecilie

 4. Espen sier

  Hei! Takk for en flott artikkel, men jeg er usikker på en ting. Hvis jeg skulle booke en billett fra Oslo til Harstad som har 3 stopp, vil dette telle som 4 flyvninger på EB, eller vil det være bare 1 flyvning?

  På forhånd takk!

 5. Mats sier

  Denne guiden er «ubrukelig» pr. 23.02.2016 da Widerøe har endret vilkårene for Norge Rundt-billetten.
  Ingen opptjente bonuspoeng og ingen opptjente flyvninger/segmenter.

  • Erling sier

   Vi har nå oppdatert den. Gi oss endelig beskjed om du ser noe annet som ikke stemmer! Vi takker for hjelpen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *