Hainan Airlines med oppstart 15. mai for Oslo-Beijing-rute

Hainan Airlines Airbus A330

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Selv om våre norske flyselskap ikke satser på nye langruter fra Oslo Lufthavn, har vi heldigvis utenlandske konkurrenter som gjerne gjør det. 15. mai 2019 er det klart for første avgang med Hainan Airlines på den nye direkteruten mellom Oslo og Beijing.

At det skulle komme en direkterute mellom Norge og Beijing i Kina med Hainan Airlines er for så vidt ingen overraskelse. Vi hadde faktisk regnet med at den skulle åpne allerede for et år siden. Nå er imidlertid rutetabellen bekreftet og billettene er tilgjengelig for salg.

Beijing
Foto: 3dman_eu / Pixabay

Tre ukentlige avganger

Hainan Airlines nye rute vil ha tre ukentlige avganger, mandag, onsdag og fredag. Avgangen fra Beijing vil være kl. 01:30 med ankomst i Oslo kl. 05:30 lokal tid. Avgangen fra Oslo vil være kl. 13:55 på onsdager, og kl. 14:30 mandag og fredag.

Ruten skal flys med flytypen Airbus A330-300. Hainan Airlines har totalt 294 seter om bord i sine Airbus A330-300-maskiner, fordelt på 262 seter i økonomiklasse og 32 seter i business class.

Hainan Airlines Airbus A330-300 business class
Hainan Airlines Airbus A330-300 business class.

Hainan Airlines sin business class i Airbus A330-300 har en forskjøvet 1-2-1 setekonfigurasjon, ikke ulik den vi finner hos mange andre flyselskaper i dag, blant annet hos SAS. Flyselskapet er imidlertid i gang med å bygge om kabinen på sin A330-300-flåte til 24 business class-seter i omvendt fiskebein-layout.

Bra for turisme og sjømatindustri

– Dette er gode nyheter for norsk reiseliv, næringsliv og turisme. Hainan Airlines er et stort internasjonalt flyselskap, og dette betyr at enda flere kinesiske turister for å oppleve alt Norge har å by på, siter lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Oslo Lufthavn. – Norge er det nordiske landet med flest kinesiske turister. Denne trenden har hatt en positiv utvikling de siste årene. Det er derfor bare naturlig at et stort og anerkjent flyselskap som Hainan Airlines ønsker å åpne en direkte forbindelse til Oslo.

Etterspørselen etter norsk sjømat er også voksende og den nye ruten betyr at norsk fisk vil være enda ferskere når den ankommer det kinesiske markedet.

Bonuspoeng

Hainan Airlines er per i dag ikke medlem av noen av de store alliansene. Foruten å opptjene bonuspoeng til flyselskapets eget lojalitetsprogram Fortune Wings Club, er det likevel mulig å opptjene bonuspoeng til andre flyselskap som Hainan samarbeider med.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *