Hotel ICON – Hong Kong

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Et hotell som har fått fenomenale omtaler på de fleste hotellnettsteder, og som ikke koster skjorta. Kunne det stemme? Jeg bare måtte teste.

Om man søker på hoteller i Hong Kong og ranker etter brukertilfredshet er det ett som skiller seg kraftig ut, nemlig hotell ICON. Det er ikke DET beste men det er helt der oppe, og til en ganske annen pris enn de kjente luksusbrandsene. Jeg har tittet på det flere ganger på nett, men alltid gjort trygge valg. Denne gangen følte jeg meg litt som en gærning og klinte til. Jeg var nokså spent ved ankomst.

Hotel ICON har gratis shuttlebuss fra Kowloon station, så det er enkelt å komme seg fra flyplassen. Hotellet som sådan ligger midt i gryta på Tsim Sha Shuei og har gangavstand til det meste du skulle måtte ønske. 100 Meter til vannet, 200 meter til Avenue of the Stars, 200 meter til tbanen. No problem.

Servicen begynte med det samme. 3 Staute fyrer lempet ut bagasjen og formelig hoppet rundt av entusiasme. De ansatte fleipet rundt med hverandre og klarte å blande det med en følelse av profesjonalitet. Det er ikke hverdagskost. Noen gir ICON litt pepper for en ukoselig lobby. Jeg er ikke helt enig. Den er stram, men det er også en større kafe / lobbybar som virker ålreit.

Lobby sett fra check in desk
Lobby sett fra check in desk

Den hyggelige damen i check in oppgraderte meg til en hjørnesuite, hvilket jeg ikke hadde noe imot. Det skal nevnes at jeg ikke har noe fordelskort hos dem, og bookingen var gjort igjennom hotell.com i nest rimeligste kategori. Så det var nokså overraskende. Tok heisen opp til 16-ende etasje, og det er kunst overalt. Her fra da jeg kom ut av heisen.

Kunst over alt i gangene.
Kunst over alt i gangene.

Vel inne på rommet var det først et gjestebad, før man kom inn i oppholdsrommet. Det var ikke stort altså, men det var en arbeidspult og deretter en stor sofa og 42″ flatskjerm. Det er også utsikt mot Hong Kong harbour.

Oppholdsrom - rom 1601
Oppholdsrom – rom 1601

Inn til venstre kommer man så til soveværelset. Der er det også panoramavinduer mot havnen og en egen sittegruppe foran vinduet. Det kan jo hende du blir lei av å mingle med almuen ute i dagligstuen og vil trekke deg ørlitt tilbake med en sherry. Hvem vet? Kan jo også tenkes at andre c-moment har blitt utført i stolene, men for en enkel gutt i fra landet er dette en skjult verden.

Le Bed
Le Bed

Til sist var det også et hovedbaderom som var usedvanlig smukt. Alt føltes bare så nytt her. Og alt var virkelig rent. Virkelig, virkelig rent. JEg ble nesten satt ut og man lurer på om alt steames med kaustisk soda hver morgen. Det hang også lapper på alt mulig (tlf, lamper, fjernkontroll…) om at det var sterilisert samme dag. Smart å ikke være tilstede når rengjøringspersonalet kommer, altså.

Bad med enorm dusj til høyre.
Bad med enorm dusj til høyre.

Restauranter og spisesteder:

Det er jo et stort antall spisesteder rett i nærheten. Ellers har hotellet lobbybaren med en del ulike snackmat og klassisk hotellmat. Ellers har du The Market i andre etasje som både har en enorm Kinesisk buffet, men også vestlig mat på menyen. Etter to ukers rundreise i Asia fristet det lite med mer av den sorten, men jeg bestilte en burger. Medium/Well… Ekte biffkjøtt. Den var nydelig.

Om du ikke føler for å spise på restaurant kan du bestille det samme på roomservice.

Det er også Nespressomaskin på rommet og noe så spesielt som complimentary minibar!!!! Den er jo ikke stupfull men nok til at man overlever til neste påfyll.

Passe full minibar
Passe full minibar

Konklusjon:

Etter å ha bodd her skjønner jeg godt hvorfor det får så mye skryt. Det har ikke like mye schwung som de mest eksklusive hotellene, men det løser alle ønskene dine på en positivt offensiv måte. Jeg synes det var glitrende.

Terningkast 5

Quickfacts:

Lokasjon: Tsim Tsa Shuei, Kowloon
Rompris: Tilfeldig nettsøk i Oktober ca rom fra ca 1850,- NOK
Hjemmeside: www.hotel-icon.com

Fordeler: Moderne, veldig rent, god service, sentral plassering for turister.
Ulemper: Litt mindre praktisk om du skal på messe, men det redder deg vekk fra det vanlige kaoset.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *