Emirates Business Class (Airbus A380)

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Jeg skulle bestille fly fra Auckland til Sydney én vei, og hadde en del valgmuligheter. Jeg tenkte opprinnelig å betale 1768 kr for Air New Zealand Economy, og tjene bonuspoeng med Star Alliance. Så oppdaget jeg at Emirates fløy samme strekning med Airbus A380, og der kunne jeg få Business Class for 2955 kr og First Class for 5264 kr hvis jeg bestilte gjennom American Express. Jeg tenkte det hadde vært gøy  å prøve First Class og ta en dusj om bord, men jeg syntes det ikke prisen kunne rettferdiggjøre det på en så kort tur. Det viste seg at ved å bestille gjennom American Express, så skulle jeg få gratis transport fra hotellet i Auckland til flyplassen og fra flyplassen i Sydney til hotellet der. Dette ble en utløsende årsak til at jeg bestilte Business Class med Emirates.

Jeg bestilte bil fra hotellet, og rakk å drikke et glass Veuve Cliquot i Emirates-loungen før boarding. På vei til gaten så jeg to A380 ved siden av hverandre. Flyet til høyre var mitt.

Big birds
Big birds

Business-kabinen har kun fire seter i bredden, i formasjonen 1-2-1. Dette gir suveren plassfølelse og komfort, og er milevis bedre enn 2-2-2 som er vanlig hos f.eks. SAS og Lufthansa.

Business-kabinen
Business-kabinen

Jeg hadde vindussete (sete 20A). Setet var stort og flott, med stor TV-skjerm og egen minibar! Et touch-panel styrte setefunksjonene, og hadde blant annet innstillinger for massasje.

God benplass
God benplass
Minibar og touch-panel
Minibar og touch-panel

Etter et glass champagne ble maten servert.

Hovedrett (kylling)
Hovedrett (kylling)
Ost og kjeks
Ost og kjeks
Kaffe og cognac
Kaffe og cognac

TV-skjermen var som sagt stor, og underholdningssystemet hadde en interessant funksjon. Man kunne nemlig se flyet utenifra gjennom et kamera i halen.

Snart fremme
Snart fremme
Landing
Landing

En annen morsom greie med Emirates Business Class på A380 er at de har en egen bar bak i flyet. Ganske elegant!

Egen bar i Business Class
Egen bar i Business Class

Denne flyturen var alt i alt en super opplevelse. Jeg er gald for at jeg valgte Emirates Business fremfor Air New Zealand Economy, og jeg kan på det varmeste anbefale andre å gjøre det samme. Jeg er også glad for at jeg ikke betalte ekstra for First Class, for når Business Class er SÅ bra som dette, da trenger man nesten ikke First Class.

Har du fløyet med Emirates First Class? Skriv gjerne om opplevelsen i kommentarfeltet.

 

 

 

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *