Turkish Airlines First Class (Boeing 777)

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Denne artikkelen omhandler Turkish Airlines First Class – et produkt som ikke lenger eksisterer. Turkish Airlines hadde nemlig First Class kun en begrenset periode, mens de leaset fly fra det indiske flyselskapet Jet Airways. Selv om ikke Turkish tilbyr denne kabinen lenger, så er det verd å merke seg at Thai har nøyaktig samme konfigurasjon på sin First Class på Boeing 777. Dette skyldes at også Thai leaser fly fra Jet Airways. Så om dere flyr med Thai eller Jet Airways First Class, vil det se temmelig likt ut som på bildene i denne artikkelen.

Istanbul – Bangkok

Når man flyr First Class er det obligatorisk å sjekke ut First Class-loungene, så det måtte jeg selvsagt gjøre i Istanbul også. Denne loungen eksisterer ikke lenger nå, men det var en veldig liten og intim lounge med avslappet atmosfære. Mat og drikke ble bestilt fra en meny.

Forretter i First Class-loungen
Forretter i First Class-loungen
Hoverdett i First Class-lounge
Hoverdett i First Class-loungen

Etter et godt måltid og noen drinker i loungen, var det på tide å komme seg til flyet. Vi ble hentet av to tyrkiske supermodeller som kjørte oss i en flyplass-buggy fra loungen og bort til gaten, hvor vi fikk prioritert ombordstigning før alle andre.

Turkish Airlines ground staff
Turkish Airlines ground staff

Vel om bord ble vi geleidet til våre seter, eller «suiter» som de velger å kalle det. Jeg fikk Suite 1A for anledningen. Bildet nedenfor er av suiten bak meg.

Mitt "hjem" de neste timene
Suite 2A
Slik ser setene ut
Slik ser setene ut

 

Champagne i hånda og klar for takeoff
Champagne i hånda og klar for takeoff

Som dere ser var TV-skjermene gigantiske, med meget bra bilde. Setene hadde også hvert sitt touch-panel hvor man kunne kontrollere lyssettingen, setevinkelen og til og med en egen massasjemeny med forskjellig hastighet og intensitet.

Setejustering
Setejustering
6415_225850345290_6278133_n
Lysmeny
Massasjemeny
Massasjemeny

 

 

 

 

 

 

Disse suitene har skyvedører som gjør at du kan lukke deg inne, og få fullstendig privatliv. Hvis du ikke vil forstyrres er det en egen «do not disturb»-knapp som du kan trykke på.

Til inflight entertainment-systemet fikk vi utdelt Bose noise cancelling hodetelefoner.

 

Bose headset og fjernkontroll
Bose headset og fjernkontroll

En morsom detalj i denne kabinen er at kabinlysene skifter farge. Dette var nok mest en gimmick de brukte før take-off, for resten av turen hold de seg til en farge. Stjernehimmelen i taket var derimot tent under hele turen.

 

Kabinbelysning

6415_225850370290_6996427_n 6415_225850390290_7825286_n 6415_225850385290_4509407_n

 

 

 

 

 

Stjernehimmel i taket, med blinkende stjerner
Stjernehimmel i taket, med blinkende stjerner

Etter takeoff var det på tide å ta en titt på menyen. Her er hva jeg bestilte:

Cæsar salat og Sevruga kaviar
Cæsar salat og Sevruga kaviar
Sort gull
Sort gull
Hovedrett (biff)
Hovedrett (biff) – Ikke lett å ta bilder i turbulens!
Dessert
Dessert

Etter et par timer med god mat og drikke, samt litt filmtitting, var det på tide å ta en skål for soldatene våre i Afghanistan.

Skål!
Skål!

Deretter var det leggetid, og jeg ba flyvertinna forberede sengen. Etter en kort tur på toalettet for å skifte til den sorte Turkish Airlines-pysjamasen, var sengen klar. Pysjamasen så ut som en kung fu-drakt, så jeg lekte litt Bruce Lee i midtgangen til flyvertinnenes store fornøyelse. Det var ordentlig god dyne og hotepute, og ved siden av hodeputen lå den en pose med lavendel som skulle gjøre det enklere å sovne.

Seng, lavendel og stjernehimmel. God natt!
Seng, lavendel og stjernehimmel. God natt!

Etter en meget god natts søvn var det på tide å få i seg litt frokost.

Frokost
Frokost

Etter landing ble vi møtt ved gaten av to damer med navneskilt og en flyplass-buggy. Vi ble kjørt direkte til immigration, hvor vi ble geleidet rett til skranken hvor vi ble ekspedert umiddelbart. Deretter fulgte damene oss til bagasjebåndet, og tok farvel da bagasjen var vel i havn.

Turkish Airlines ground staff i Bangkok
Turkish Airlines ground staff i Bangkok

Turkish Airlines First Class var et supert produkt, og det var veldig ofte ledige bonusseter der. Det er synd at de ikke har videreført First Class, men jeg er i alle fall glad for at jeg fikk oppleve det, og dele opplevelsen med dere.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *