UTLØPT: Kjøp miles og fly First Class til en tredjedel av prisen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

American Airlines bonusprogram AAdvantage lar deg nå kjøpe inntil 100 000 miles, og få ytterligere 60 000 miles på kjøpet. Tilbudet gjelder frem til 30. april

Du har kanskje lagt merke til at artikkelens hovedbilde er fra Etihads nye første klasse, First Apartment. Grunnen til dette skal vi komme tilbake til.

Når man kjøper miles vil bonusen øke gradvis, og gi maksimal uttelling på 100 000 miles etter denne tabellen:

AA bonus miles

Prisen for 160 000 miles blir som følger:

Prisen for miles: USD 2 950
Federal excise tax: USD 221,25
Processing charge: USD 30

Totalt: USD 3 201,25

Dette tilsvarer i skrivende stund like under 25 000 kroner.

Dette er ganske mye penger å bruke på miles, men er det verd det? Svaret er ja, hvis man vil at det skal være verd det. Her er et eksempel på fenomenal utnyttelse av 160 000 miles:

I følge AAdvantage sitt award chart, koster en enveis reise fra Europa til Midt-Østen kun 40 000 miles i første klasse. En reise tur/retur kommer da på 80 000 miles, eller 12 500 kroner. Det som gjør dette mer interessant, er at Etihad er partner med American Airlines, og følgelig kan man bruke miles med Etihad. Etihad har nemlig muligens bransjens råeste First Class på deres Airbus A380 som flyr mellom London og Abu Dhabi. Deres First Class heter faktisk First Apartment, og er avbildet i artikkelens hovedbilde.

Se flere bilder fra Etihad First Apartment her.

Et søk på vilkårlige datoer gir oss følgende pris for billigste billetter i First Class, tur/retur London-Abu Dhabi:

EY price

3 300 pund tilsvarer nå rundt 39 000 kroner. Nå begynner det å bli innlysende at det er penger å spare ved å heller kjøpe miles. Dersom man kjøper det maksimale beløpet på 160 000 miles, har man altså nok til en tur/retur-reise for to personer i Etihad First Apartment mellom London og Abu Dhabi. Billigste billetter for denne reisen ville ha kostet 78 000 kroner, men gjennom dette tilbudet betaler du kun 25 000. Det er en besparelse på hele 53 000 kroner!

Det er ikke alle flyruter som har like høy besparelse med dette tilbudet, så vi vil anbefale å studere uttakstabellen til AAdvantage og regne på om din ønskede destinasjon gir god valuta for p(o)engene.

Vær for øvrig oppmerksom på at man må ha vært AAdvantage-medlem i minst 30 dager for å få lov til å kjøpe miles gjennom denne kampanjen.

Klikk her for å kjøpe miles.

Har du tips til andre destinasjoner som gir god valuta for pengene? Bli med i diskusjonen i vårt forum, eller i kommentarfeltet nedenfor.

Kommentar

  1. Schnootie sier

    Interessant artikkel!
    Jeg ser etter et lite søk at man kan få en tur-retur first billett Oslo-Sydney (med BA til LHR og Qantas til SYD) for 160 000 miles. Det er rett og slett et røverkjøp. Faktisk er det samme pris som rimeligste businessbilett med BA. Jeg er ikke så kjent med Qantas sine firstkabiner, men hvis man uansett har lyst til å reise til Sydney og lyst til å prøve Qantas first er jeg sikker på at turen blir minst like deilig som business med BA eller Cathay.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *