LATAM forlater Oneworld – nytt samarbeid med Delta Air Lines

LATAM Boeing 787-9 Dreamliner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Noe overraskende kunngjorde Delta Air Lines i går et omfattende samarbeid med det chilenske flyselskapet LATAM. Kort tid etterpå kom Oneworld med en kort kunngjøring om at LATAM har valgt å forlate alliansen.

Det er for så vidt ikke uvanlig at flyselskap samarbeider utenfor sine respektive allianser, og til og med på tvers av allianser. Det som derimot er uvanlig med samarbeidet mellom Skyteam-selskapet Delta Air Lines og Oneworld-selskapet LATAM er omfanget. Ifølge Delta skal de to flyselskapene samarbeide om flygninger fra Nord-Amerika og Latin-Amerika til hele 435 destinasjoner over hele verden.

– Samarbeidet med LATAM forener våre sterke internasjonale varemerker, slik at vi kan tilby best mulig service og pålitelighet til reisende til, fra og innen Amerika, sier Ed Bastian, administrerende direktør i Delt Air Lines. – Våre ansatte, kunder og våre eiere vil alle dra nytte av denne spennende plattformen for videre framtidig vekst.

Delta Air Lines Airbus A350
Foto: Delta Air Lines

LATAM forlater Oneworld

I en kort pressemelding fra Oneworld står det at de først i går ble orientert om LATAMs planer om et bredt samarbeid med et flyselskap utenfor alliansen. Videre har LATAM intensjoner om å forlate alliansen så snart det lar seg gjøre i henhold til kontraktsmessige og praktiske forhold.

Oneworld sier de er skuffet over beslutningen, men at de respekterer den. Oneworld vil sørge for at overgangen går så smertefritt som mulig for sine kunder.

Med tanke på Delta Air Lines allerede har et bredt samarbeid Air France og KLM er det ingenting som tyder på selskapet har intensjoner om å gå ut av Skyteam. Tiden vil vise om LATAM vil bli en del av Skyteam eller om de vil stå utenfor de store alliansene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *