Le Meridien – Brussel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det stod at hotellet lå sentralt, men særlig mer sentralt enn dette går det nesten ikke an å få det. Fra utgangen av Brussels Centraal (jernbanestasjon) kan du spytte en pinjekjerne over til Le Meridien. Så nærme er det. Er du ekstra god i steinkast kan du også kaste stein på La Grande Place.

Vil du ha korte avstander er altså dette stedet å velge. Det er også plenty av taxi utenfor. Fra flyplassen skal du imidlertid velge tog. Det koster 7,50 Euro og selv om det så vidt snirkler seg avårde er det en effektiv måte å komme seg frem på. Billetter kjøper du lett på automat i kjelleren på flyplassen.

Sett fra utgangen av jernbanestasjonen
Sett fra utgangen av jernbanestasjonen

Hotellet virker veldig fresht og rent. En nydelig lobby med kaffe og en bibliotek-aktig lounge ligger på lobby plan. Hotellets restaurant er også her. Da jeg skulle sjekke inn, kl 14:00, var ikke rommet klart men jeg fikk et gavekort på kaffe og gratis internet mens jeg ventet. Det tok knapt 20 minutter og omgivelsene gjorde venting koselig.

Inngangsparti / lobby
Inngangsparti / lobby

Jeg hadde valgt noe de kaller for et Urban rom, som var rimeligste tilgjengelige kategori. Det var nokså lite, men hadde alle tingene det trenger. En arbeidsbenk med plenty av kontakter. Det var en flatskjerm av god størrelse og med internasjonale kanaler. Til høyre for stolen var det også en fyldig minibar.

Internet var på en måte gratis. Du kunne surfe gratis med hastighet opp til 256kbps via et eget nettverk – The Hub (hotellets). Ville du ha raskere tilkobling måtte du signe opp med navn/romnummer og betale 15Euro. En tilforlatelig løsning synes jeg, selv om det er triveligst med gratis internet som hos Radisson og Peninsula.

Sett fra sengen
Sett fra sengen

Sengen var knallgod og de er flinke på å få den til å se innbydende ut. Her har mange hotell mye og lære. Det skal liksom ikke så mye til. Her får man bare såååååå lyst til å stupe oppi.

Vil ha dig i mörket hos mig...
Vil ha dig i mörket hos mig…

Ellers var det et flott bad i marmor. Badekar, dusj… Alt det skal være.

Frokost var ikke inkludert. Om man booket ved check in kostet den 20 Euro. Om man bare troppet opp var det 29 Euro. Frokostavdelingen ligger i første etasje og var helt ok. Ikke noe helt spesielt, men man får customized omelett og de vanlige varme og kalde tingene. Den var over snittet. Det skal den ha. Frokosten har åpent til kl 10:30 hver dag, men da jeg kom kl 10:00 var personalet mest opptatt av å pakke ned. Det var dårlig synes jeg.

Desverre var det også noe som gikk litt igjen. Personalet virket nokså uinteressert. Gutten som sjekket meg inn var et hederlig unntak, men servicenivået ellers hadde passet bedre på et Ibis hotell i Russland enn her. For eksempel var det feil på AC anlegget og det blåst bare glovarm luft. Når vinduer heller ikke kan åpnes var det helt sinnsykt varmt og jeg sov helt elendig. Sånt skjer, det er ok. Men jeg hadde nok normalt forventet at de ville tilbudt å gi frokosten gratis eller noe i den duren som kompensasjon. Men damen i resepsjonen svarte bare med et tomt blikk og dro kortet. Nå skal ikke det i seg selv trekke ned omtalen, men det er verd å merke seg siden det var gjennomgående.

Severdighetene er imidlertid nære unna. For å komme til torget La Grande Place må du ganske enkelt gå rundt hotellet, og museumsområdet ligger i praksis på andre siden av veien. Her er hotellet sett fra Grasmarkt.

Feiende flott eiendom
Feiende flott eiendom

Konklusjon:

Nydelig hotell med en utrolig plassering sentralt i Brussel. Alt virket så gjennomgående fresht og rent at det var en fryd å oppholde seg der. Med litt trekk for rufs i servicenivået kan jeg allikevel anbefale hotellet varmt.

Karakter 8 av 10

Quickfacts:

Lokasjon: Brussel – Midt i byen (Centraal)
Rompris: Tilfeldig nettsøk i Oktober ca rom fra ca 269 Eur (ca 2150,- NOK)
Bonuspoeng opptjent / program: Ingen, da jeg booket på hotell.com. Men fikk i praksis 10% igjennom Welcome Rewards programmet deres.
Hjemmeside:
www.lemeridienbrussels.com
Fordeler: Fresht, rent, sentralt og behagelige rom. Trivelig lobby med litt lokalt liv også. «Gratis internet»
Ulemper: Litt ymse servicenivå.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *