Le Meridien – Papeete

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Å komme til Tahiti er å komme til himmelen. Ihvertfall for meg. Det er enden av verden, slutten på maset, begynnelsen på herligheten. Det er Island time over det hele. Tidligere hadde jeg bodd på Intercontinental hotellet om jeg trengte en natt ved flyplassen for connections. Hotellet er en katastrofe, så det var tid for å teste ut Le Meridien…

Fra det sekundet jeg entret hotellet forstod jeg at dette… Dette var noe for meg. Det er så eksotisk med utendørs check-in som leder rett til en balkongbar. Jeg hadde landet sent og tatt taxi til hotellet. Fast natt-takst med taxi er 3000 XPF (omtrent passe mye NOK), og du tar ut kontanter i en av to minibanker på flyplassen. Jeg tar som regel ut ca 10000 XPF, uten egentlig å vite helt hvor mye det er. Tipse behøver du ikke. Vel, det var en digresjon.

Jeg ankom altså sent, og ville bare ha en drink før jeg la meg. Det var varmt og fuktig som i ei potetgryte og baren var nesten tom. Det satt to Briter og pratet med to lokale damer i blomsterkjoler. Ved veggen satt to hvite menn som tilsynelatende hadde drukket seg bevisstløse. De bare satt opp mot veggen, svettet og gapet. I bakgrunnen var det litt ukulelemusikk og Gin Tonic’en var på vei. Mitt første møte med Le Meridien Papeete kunne ikke startet bedre.

Rommene på Le Meridien føles nokså freshe, faktisk. Freshe på en måte man ikke er vant med i øyriket, og sengen er strålende.

Fresht rom med deilig seng
Fresht rom med deilig seng

Badet var enda mer imponerende. Med tanke på at dette hotellet ikke er forferdelig kostbart, skal jeg innrømme at forventningene ikke var spesielt høye. Men bdet var strålende. Rent, stort og med alt du ønsker.

Stort og fint baderom
Stort og fint baderom

Det var ikke kjøleskap på rommet, og internet kostet. Det var litt nedtur. Særlig kjøleskapet, ettersom det virkelig er noe du ønsker i tropeland. Det de derimot hadde satset tungt på var kaffemaskinen. Den laget glitrende kaffe.

Illy kaffe med kaffekoppvarmer på toppen!
Illy kaffe med kaffekoppvarmer på toppen!

Men selvfølgelig reiser du ikke 23 timer med fly for å koke kaffe. Det du reiser for er å kunne vokne, gni deg i øynene, brette vekk gardina med stortåa og se dette…

Utsikt fra sengen.
Utsikt fra sengen.

Eller sitte i frokostpaviljongen og nyte kaffekoppen din med denne utsikten

Breakfast in Papeete
Breakfast in Papeete

Det er dette du er ute etter når du reiser til Tahiti. Det er dette flyvertinnene tar på seg blomsterkjoler for, straks du forlater Los Angeles. Det er dette som gjør at du ikke klarer å tørke bort smilet før du er hjemme igjen. Le Meridien leverer varene.

Konklusjon:

Nå vil jeg ikke anbefale deg å legge hele ferien til Papeete og Tahiti. Du må ut på småøyene, men som en start, eller slutt, på turen er Le Meridien akkurat det du trenger.

Terningkast 8 av 10

[box style=’info’]
Quickfacts: Lokasjon: 
Papeete, Tahiti (ca 15 min i taxi fra flyplassen)
Rompris:
Fra USD 251 pr.natt (ca 1500,- NOK).
Bonuspoeng opptjent / program:
506 poeng i Starwood programmet

Hjemmeside:  Le Meridien Tahiti

Fordeler: Eksotisk, rent, stilig og morderne design, fantastisk destinasjon, god kaffemaskin, flott bad.
Ulemper: Ikke kjøleskap og band som spilte kleine pop ballader under frokosten.

[/box]

[box style=’note’]Del dine egne og les om andres erfaringer med Le Meridien. Klikk her[/box]

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *