Le Meridien Montreal

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Oh la la la… Få er så Franske som dem i Montreal og Quebec. Et par Franske gloser fra en utlending smelter ett hvert hjerte her, og intet øye forblir tørt. Så hvor bor man da, når man besøker Montreal. Hilton? Nei. Marriott? Nei. Le Meridien? Oui, monsieur. Bli med Bonusfeber på reise inn de de Franske gemakker.

lemeridienversailleshotel.com
lemeridienversailleshotel.com

Lobbyen er relativt liten. Det er hjørner og trange ganger. Bildene på nettsiden av en åpen og fin lobby må være tatt med tidenes vidvinkel. Men det er koselig. Det er det, og etter å ha liret av meg litt Franske gloser og blunket med øynene er jeg raskt inne i varmen. Om du ikke er stø i Fransk, vil noe så enkelt som et «bonjour» ta deg langt. Jeg lover. Regionen her er ekstremt Fransk og snikamerikanisme sees ikke på med blide øyne.

Jeg fikk rom 456 som er et standardrom. Men et stort sådan. Veldig stort faktisk, og med en enorm seng.

Slumrekasse
Slumrekasse

Ved enden av sengen er det en form for en sittegruppe, TV og arbeidsbenk.

Sittegruppe og arbeidsbord
Sittegruppe og arbeidsbord

Etter å har revet opp alle skuffene i TV-benken og ha begynt å få panikk i letingen etter minibaren må du rett og slett rygge ut til kjøkkenet. Jepp, rommet på Le Meridien har kjøkken med skaper, omkledningsrom, vask og minibar. Flotte greier.

Kjøkken og garderobe
Kjøkken og garderobe

Ok, jeg skal innrømme at det virker litt merkelig. Det var litt merkelig også. Helt ærlig så virket det hele litt «pælmet sammen». Det er ikke så ofte man får den følelsen med ok hoteller, men her tror jeg nok ganske sikkert at jeg fikk det kleineste rommet de hadde å by på. Så om du kommer hit så be om å ikke få rom 456.

Badet er knøttlite, men virker fresht.

Baderom som er smått.
Baderom som er smått.

Det er helt sikkert her jeg får igjen for aldri å samle status i hotellprogrammer. De tenker – «ææææææh, han kommer aldri tilbake uansett» – og da sitter du der med et rom der vasken er større enn badet, og godstogene passerer under senga. Sånn er det bare. Vel, etter en liten ekspedisjon viser det seg at de har gitt meg rommet ved siden av alle tredemøllene og det bråker VELDIG. Ikke noe pluss i boka til SPG, og ikke noe pluss i boka til deg som måtte løpe ved midnatt.

Da jeg sjekket inn spurte jeg også om mat, og de har en restaurant/bar i første etg. Jeg gikk ganske raskt ned dit, og da jeg kom inn kl 21 var det åpenbart at personalet var rimelig skuffet over at det kom gjester. De var usannsynlig klare for å dra hjem og lot det virkelig skinne igjennom. I tillegg lot de klomsetheten nærmest utviklet seg til kunst, der de subbet (!) rundt på gulvet. Jeg skvatt i taket da de mistet det store glassfatet med brød i bordplaten min, mens jeg leste. Før de sølte ut hele skålen med parmesan og knuste det ene vinglasset etter det andre, mens de ryddet av alle nabobordene en time før stengetid. Risottoen var i og for seg god, men hvordan klarte dere lage en glovarm risotto på under 4 minutter, folkens?

Uansett så løste maten problemet. Men jeg hadde nok i det minste styrt unna restauranten selv med mindre jeg, som meg, ankom sent og trengte en matbit. Maten er rimelig god. Servicen under en hver kritikk.

Restaurant som faktisk hadde nokså god mat.
Restaurant som faktisk hadde nokså god mat.

Konklusjon:

Jeg har jo ikke vært nådig ovenfor. Hver gang journalister skriver om «mine» produkter føler jeg også at de har fokusert alt for mye på det negative. Det er nok også tilfellet her, men jeg synes ikke man kan unngå og nevne det. Trikset er å be om rom høyt oppe, og spise ute. Be gjerne også om et fresht rom (jeg tror de har det, i flg nettsider, men på mine to opphold her har jeg ikke fått det).  Men i alle tilfeller er det et kvalitetshotell og et rimelig sådan. Sengen er god, restauranten har god mat og det meste er således i orden. For 1000 kroner natta tviler jeg på at du kan få det veldig mye bedre.

Terningkast 6 av 10

[box style=’info’]
Quickfacts: Lokasjon: 
Montreal, downtown
Rompris: 
Fra 1038,- NOK en tilfeldig natt i desember
Bonuspoeng opptjent / program: 
Starwood Prefered Guest

Hjemmeside: Le Meridien Versailles

Fordeler: Sentral plassering, god seng, god «gammel-luksuriøs» følelse.
Ulemper: Ganske slitt i kantene, katastrofal service i restaurant, noe «nonchalant utruga» – som Prøysen ville ha sagt.

[/box]

[box style=’note’] Les mer om Le Meridien og andres erfaringer. Klikk her[/box]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *