Lufthansa pensjonerer 15 av sine eldste Airbus A320

Lufthansa Airbus A320

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Lufthansa skal i nærmeste framtid ta farvel med 15 av sine eldste Airbus A320. Flyene vil bli tatt hånd om av det belgiske selskapet Aerocircular, som tidligere har resirkulert flere av Lufthansas Airbus A340-fly.

Samtidig som Lufthansa fornyer kort- og mellomdistanseflåten sin med nye fly i Airbus A320neo-familien, begynner noen av selskapets eldste A320-fly og få et langt liv bak seg. Det første A320-flyet som ble sendt til Oostende-Brugge-flyplassen i Belgia er nesten 30 år gammelt og har mer enn 50 000 timer i luften bak seg. Flyet som har registreringsnummer D-AIPW har flydd for både Germanwings og Lufthansa.

Aerocircular forventer å motta neste fly fra Lufthansa i løpet av oktober. Selskapet er allerede i gang med demontering av flere andre fly på forskjellige tyske flyplasser.

Demontering av Lufthansa Airbus A320
Slik demonteres en Airbus A320. Foto: Lufthansa Group

Høy gjenbruksverdi

Noen av flyene har deler som kan gjenbrukes til å vedlikeholde andre fly. I tillegg forsøker man å gjenbruke så mye som mulig av materialene for å lage nye produkter. Alt som ikke kan gjenbrukes vil bli tatt hånd om på en forsvarlig måte.

Lufthansa prøver også «oppsirkulere» noen av materialene fra de demonterte flyene. Materialene vil bli brukt til å lage mange forskjellige nyttige produkter som bager, vesker og til og med møbler. Du kan for eksempel sikre deg et kaffebord laget av vingen fra en Airbus A340 for bare 1 399 Euro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *