Malaysia har ikke gitt opp håpet om å finne MH370

Malaysia

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Myndighetene i Malaysia sa tirsdag at det ikke har gitt opp håpet om å finne det savnede Malaysia Airlines MH370. De avventer en ny rapport fra etterforskerne som skal kunne hjelpe dem med å lokalisere flyet.

Etterforskerne som søker etter det savnede flyet anbefalte tirsdag at søkeområdet utvides med 25 000 kvadratkilometer (9,650 kvadrat miles). Australia – et av tre landene som samarbeider om søket sammen med Malaysia og Kina – forkastet anbefalingen, og hevder det er mangel på «troverdig bevis» for å utvide søket.

Ny rapport

I en offisiell uttalelse sa myndighetene at det gjenstår å se hvordan rapporten fra det australske Transport Safety Bureau kan brukes til å lokalisere flyet til et bestemt sted.

«Jeg ønsker å presisere at ønsket om å finne MH370 fortsatt er tilstede, og alle avgjørelser vil alltid være med samarbeidsånd mellom de tre nasjonene»

Liow Tiong Lai, Samferdselsmininister, Malaysia

 

Bakgrunn – Malaysia Airlines 370

Malaysia Airlines Flight 370 (MH370/MAS370), også kjent under codeshare-betegnelsen China Southern Airlines Flight 748 (CZ748/CSN748). En internasjonal passasjerflyvning fra Kuala Lumpur til Beijing i Kina. Den 8. mars 2014 forsvant flyet som opererte på ruten, en Boeing 777-200ER-maskin tilhørende Malaysia Airlines. Ombord var det  227 passasjerer fordelt på 15 nasjonaliteter, de fleste av dem kinesere, og 12 besetningsmedlemmer om bord. Flyet hadde sin siste kontakt med flykontrollen i Malaysisk luftrom under en time etter takeoff. Årsaken til at flyet plutselig forsvant fra radarskjermene er foreløpig ukjent og under etterforskning.

Flyet tok av fra Kuala Lumpur internasjonale lufthavn 8. mars 2014 klokken 00.41 lokal tid (UTC+08.00) på en flyvning til Kinas Beijing internasjonale lufthavn, som normalt tar rundt seks timer. Flyet skulle etter planen vært fremme i Beijing klokken 06.30 kinesisk standard tid(UTC+8). Subang lufttrafikkontrollsenter mistet radarkontakt med flyet rundt klokken 01.22 mens det var over Thailand-bukten, og klokken 02.40 ble flyet meldt savnet.

Kilde: Reuters

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *