MyDriver: Alternativ til taxi i Tyskland

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber.no har tidligere testet og omtalt sjåførtjenesten Uber, og vi følger her opp med å teste den tilsvarende tjenesten MyDriver.

MyDriver har visse likheter med Uber, men det er også markante forskjeller. Hos MyDriver kan du bestille bil enten fra deres nettside eller gjennom deres mobil-app. Bilen bør bestilles minst to timer i forveien, for å garantere ledig bil. (Hos Uber kan man ikke forhåndsbestille.) MyDriver er også partner med Lufthansa Miles & More, hvilket betyr at du får bonuspoeng for å bruke tjenesten. Send en epost til service@mydriver.com med ditt Miles & More-nummer, så vil du motta 500 miles. Bonusfeber.no har testet MyDriver gjennom deres app. Veiledning om installering finner du på Mydriver.com. Etter at man har registrert seg og lagt inn kredittkortnummeret, er det klart for å bestille bil. Man får opp følgende skjermbilde hvor man kan zoome seg inn der man vil hentes.

MyDriver screenshot

Du kan også skrive inn adresse eller navn på hotell hvor du vil hentes i tillegg til flightnummer og annen informasjon, samt hvor du vil slippes av. Når turen er bestilt, får du en bekreftelse på epost. Denne inneholder et sammendrag av bestillingen, samt sjåførens navn og telefonnummer. Bonusfeber.no testet MyDriver på strekningen Frankfurt sentrum til Frankfurt lufthavn. Alternativene vi kunne velge mellom var disse:

Mydriver price

Siden BMW 5-serie tilsynelatende var det alternativet som ga «mest for penga», falt valget på denne. Et søk på taxipriser på nettet viste at samme tur med vanlig taxi ville komme på omtrent 28 Euro. Dette samsvarte ganske godt med MyDrivers egne påstander i denne tabellen:

Mydriver comparison

15 minutter før avtalt tid poppet det opp en melding i MyDriver-appen som informerte om at sjåføren var ankommet. Dette er en nyttig funksjon, men det krever også at man er tilkoblet internett, noe man ikke alltid er i utlandet. Jeg beveget meg ned til hotellresepsjonen og fant sjåføren som holdt en iPad med mitt navn på skjermen. Han hjalp meg med bagasjen, og geleidet meg ut til bilen som for anledningen var en Lancia Thema. De er tilsynelatende ikke konsekvente på biltype, men bilen var ihvertfall i tilsvarende kategori.

Lancia Thema
Lancia Thema

Det ble ikke tilbudt vann eller noe ekstra, men bilen var komfortabel og romslig.

Grei benplass
Grei benplass
Fint interiør
Fint interiør

MyDriver eies av leiebilfirmaet Sixt, og finnes for tiden kun i Tyskland. Tjenesten er dog i ferd med å ekspandere til Zürich, Wien, Paris og Amsterdam, uten at tidspunkter for dette er spesifisert.

Konklusjon

MyDriver er definitivt et godt alternativ til taxi, så lenge du kan planlegge turene dine god tid i forveien. Det er praktisk  å kunne betale gjennom appen, og slippe å bekymre seg for hvorvidt taxien du sitter i tar kredittkort eller kun kontanter. Du er også sikret et kjøretøy av god kvalitet, og du får god oversikt over reisene dine i din brukerprofil.

Har du prøvd MyDriver? Del gjerne dine erfaringer med oss i vårt forum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *