Tier points run til USA, del 8: New York JFK Concorde Room

Concorde Room JFK

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Etter å ha besøkt den flotte Concorde Room-loungen på London Heathrow for bare to dager siden regnet jeg med mer eller mindre samme opplevelse på Concorde Room JFK.

Kanskje litt mindre egentlig, det er jo ingen grunn til at British Airways skulle ha en bedre First Class-lounge et annet sted enn på hjemmebasen sin? Med bedre service og bedre mat? Større, romsligere og mer luksuriøs? (Spoiler: det har de.)

Komme seg dit

På JFK bruker British Airways terminal 7, som er som en byggeplass fram til de pågående oppussingsarbeidene er ferdig. Du kommer deg til og fra de ulike terminalene med Air Train JFK.

British Airways First Class check-in finner du bak de ordinære innsjekkingsskrankene. Det var tre innsjekkingsskranker fordelt på svært få passasjerer. Alt fungerte som det skulle og jeg fikk all informasjonen jeg trengte for å finne fram i terminalen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det var egen sikkerhetskontroll for First Class og OneWorld Emerald, hvor det ikke var kø i det hele tatt. Etter sikkerhetskontrollen tar man til venstre for å komme til Concorde Room og til høyre for den «vanlige» loungen. Siden det ikke er dusjfasiliteter i Concorde Room benyttet jeg muligheten til å prøve spa og dusj i British Airways Galleries-loungen.

Førsteinntrykk

Inngangen til Concorde Room JFK terminal 7
Inngangen til Concorde Room JFK terminal 7

Førsteinntrykket tok nesten pusten fra meg. Loungen er rett og slett enorm, flott designet med massevis av detaljer, god belysning og flott utsikt over flyplassen. Loungen var inndelt i flere området med massevis av plass til å jobbe og slappe av.

Jeg bestilte et glass Champagne i baren og fant meg en plass med utsikt mot en Boeing 777-200ER.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Baren hadde en liten buffet og det var enda en buffet rett etter inngangen. Utvalget var ikke spesielt bra, men det er veldig greit å ha muligheten til å spise noe uten å bestille a la carte. Utvalget i baren var langt bedre enn Concorde Room i London, med et bredt utvalg av vin, brennevin og coktails.

Bar-buffeten
Bar-buffeten

Mat og drikke

Champagnen som serveres i Concorde Room er fantastisk og etter en liten stund begynte jeg å føle meg litt småsulten. Concorde Room JFK har også et «Concord Dining»-område som er mer åpent, romslig og praktisk enn i London.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Menyen er ikke like omfattende som i Lufthansas First Class-lounger, men det var ikke vanskelig å la seg friste.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Jeg gikk for en argentinsk rødvin, blekksprut, filet mignon og hvit sjokolademarquis, akkompagnert av portvin og kaffe. Det visste seg å være gode valg.

Konklusjon

Concorde Room JFK var med god margin turens absolutte høydepunkt. Jeg gleder meg virkelig til neste besøk. Servicen, maten, men mest av alt totalopplevelsen var rett og slett fantastisk.

Concorde Room JFK

Foto: Bernd Moeske

Naviger i artikkelserien «Tier points run til USA»
< Del 7: American Airlines First Class Del 9: En snartur innom Galleries Lounge  >

 

Oversikt

Fordeler

For en fantastisk lounge! Etter min mening er British Airways Concorde Room JFK på høyde med Lufthansa First Class Terminal i Frankfurt og Lufthansa First Class Lounge i München. Det som mangler i utvalg av mat veies mer enn opp for av eksepsjonelt god service og behagelig atmosfære. Lounge er i seg en god nok grunn til å fly tilbake til London via JFK

Ulemper

Jeg finner egentlig veldig lite å pirke på her. Joda, buffeten kunne kanskje hatt litt bedre utvalg, men det er nesten ikke verdt å nevne.

Mat og drikke

Fasiliteter

Komfort

Plass

Overall Rating

Konklusjon

Concorde Room JFK var med god margin turens absolutte høydepunkt. Jeg gleder meg virkelig til neste besøk. Servicen, maten, men mest av alt totalopplevelsen var rett og slett fantastisk.

4.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *