NorgesGruppen med pressemelding om mulig kortgebyr

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som vi her på Bonusfeber kunne avsløre den 25. februar, vurderer NorgesGruppen å innføre gebyr på betalinger med kredittkort og kontaktløse betalingsløsninger. Det er tydelig at denne saken skapte engasjement hos mange og saken ble hyppig delt på sosiale medier. Også Aftenposten omtalte saken og NorgesGruppen har nå sendt ut en pressemelding om det mulige gebyret.

Innholdet i pressemeldingen bringer imidlertid ikke spesielt mye ny informasjon utover det vi allerede fant i det interne notatet vi fikk tilgang til i forbindelse med den første saken vi skrev. NorgesGruppen presierer også her at betaling med norske bankkort som støtter BankAxept fortsatt vil være fritatt for gebyr, men at kredittkort og kontaktløse betalingsmetoder vil kunne få påslag av et slikt kortgebyr.

Det er også verdt å merke seg at kontantuttak i butikkene vil kunne ilegges gebyr. Dette har til nå vært gratis for oss som kunder og vært en meget god løsning fremfor å måtte finne en minibank hver gang man ønsket å ta ut kontanter.

NorgesGruppen viser til at slike betalingsløsninger medfører en merkostnad for butikkene, da det er dyrere for de å godta kredittkort fremfor norske «vanlige» bankkort. Dette fordi man benytter seg av infrastrukturen til internasjonale selskaper som VISA og MasterCard. Samtidig virker det som flere og flere av oss forbrukere foretrekker bruk av kredittkort pga. de fordelene det gir med betalingsutsettelse, mulighet for opptjening av cashback og andre kundefordeler, samt sikkerheten man får ved bruk av kredittkort fremfor et vanlig debetkort.

Det fremgår ikke om NorgesGruppens eget Trumf VISA vil bli fritatt for et eventuelt gebyr!

Det fremgår ingen steder i pressemeldingen om NorgesGruppen vil frita sitt eget «Trumf VISA» fra et slikt gebyr.

NorgesGruppen sier ingenting i pressemeldingen om hvor mye man som kunde kan forvente å måtte betale i gebyr, men Aftenposten skriver i sin artikkel at «så vidt Aftenposten kjenner til vil ikke et slikt gebyr overstige 2 kroner».

I pressemeldingen skriver NorgesGruppen nok en gang at det ikke er endelig besluttet når og om man vil lansere dette kortgebyret for kundene sine, men som det interne notatet viser har nok planen vært å innføre dette ila. inneværende år.

Vi på Bonusfeber håper at NorgesGruppen snur og dropper innføringen av slike gebyrer og heller legger press på kortutstederne og bankene om å senke kostnaden for å kunne godta nye betalingsløsninger som f.eks. kontaktløs betaling.

Du kan lese hele pressemeldingen her.

Les de tidligere artiklene våre om denne saken: NorgesGruppen innfører gebyr for kortbetaling? – Internt notat bekrefter: NorgesGruppen vurderer kortgebyr!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *