Norwegian skrev historie – og InsideFlyer var med til Argentina

Norwegians første tur til Argentina

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Onsdag hadde Norwegian første avgang på sin første rute fra Europa til Syd-Amerika som landet i Buenos Aires i Argentina torsdag formiddag.

InsideFlyer var med på Norwegians første tur fra London Gatwick til Argentina som eneste skandinaviske mediet. Turen ble tilbakelagt på rundt 14 timer og er dermed Norwegians absolutt lengste flyrute.

Denne turen var også verdenspremiere for Norwegians nye Premium Class. Det var en splitter ny Boeing 787-9 Dreamliner som hadde sin første tur på akkurat denne ruten. Det var derfor helt på sin plass å feire avgangen med kaker og Champagne i gaten før avgang. Det ble også holdt taler og en tangooppvisning før passasjerene fikk lov til å gå om bord.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Fullbooket fly

Denne første avgangen til Argentina var fullbooket og i følge Norwegian selv går billettsalget svært bra. Kanskje får vi se flere ruter mellom Europa og Syd-Amerika med Norwegian? Ruter til São Paulo, Fortaleza og Cuzco er i så fall opplagte kandidater etter vår mening. Uansett tegner dette godt for Norwegians fremtid i Argentina. Selskapet starter opp innenriksflyvninger i november med en flåte bestående av seks Boeing 737-800-maskiner, og det første flyet er allerede levert i Buenos Aires.

Rutekart
Ruten ble tilbakelagt på rundt 14 timer (kilde: FlightRadar24)

Ruten på 11 374 km ble tilbakelagt under fine flyforhold, og passasjerene virket fornøyde da de forlot flyet, noe som tyder på at de hadde hatt en flott tur. Også kabinpersonalet virket ovenpå den lange turen til tross, og pilotene annonserte før landing at vi kunne forvente vannsalutt ved ankomst.

Og vannsalutt fikk vi. Med sangen «Something just like this» av Coldplay dundrende over flyets høyttalere ble vi ønsket velkommen til Argentina på aller beste måte med en vannbue fra to brannbiler.

Kommentar

 1. Kjell Potetskrell sier

  Regner med den gikk fra London? Det står det ingen ting om?
  Når dere forteller at den har Norwegians nye premium-class, vil det ikke også være greit å gi oss en kjapp fortelling om hva det er for noe, eller en link til en artikkel om det?
  Bare litt vennlige tips på veien mot et enda bedre nettsted.

  • Martin sier

   Hei Kjell! Takk for gode tilbakemeldinger. Du har helt rett, turen gikk fra London Gatwick og dette burde selvfølgelig stått i artikkelen. Jeg har også lagt inn en lenke til en tidligere artikkel vi hadde om Norwegians «nye» premiumkabin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *