Norwegian med passasjerrekord og høy fyllingsgrad i juli

Norwegian lanserer fire nye transatlantiske ruter

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian satte ny passasjerrekord i juli. Totalt valgte nesten 3,8 millioner passasjer å reise med selskapet denne måneden, en økning på 13 prosent fra samme periode i fjor. Dette er det høyeste antall passasjerer i en enkeltmåned. Fyllingsgraden var på 93 prosent.

Totalt 3 796 283 passasjerer reiste med Norwegian i juli, 437 718 (13 prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 33 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 35 prosent. Fyllingsgraden i juli var på 93 prosent, ned fra 94,3 prosent i fjor.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer i Europa, USA, Midtøsten, Sør-Amerika og Asia velger Norwegian når de skal ut og reise. Det er også positivt at selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt i hele rutenettet. Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien er den nå i ferd med å avta noe sammenliknet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juli. Punktligheten var på 67,9 prosent og ble kraftig påvirket av omfattende flygelederstreiker i Europa.

Norwegian ble i juli for fjerde året på rad kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter og til Europas beste lavprisselskap sjette året på rad av anerkjente SkyTrax.

Kommentar

Norwegian leverte imponerende tall i juli måned, men dette var også en ventet rekord. Norwegian har ekspandert mye det siste året og de har en større operasjon en for et år siden. Kabinfaktoren har gått noe ned, noe som kan vere naturlig med tanke på kapasitetsveksten. 67,9 prosent punktlighet er ikke særlig bra, men vi ser også at de andre norske selskapene har slitt i sommer.

Har du fått med deg at du kan fly i ein suite fra London til New York? Dette kan du nå få for under 5000 kroner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *