Qantas åpner ny First Class-lounge i Singapore

Qantas First Class Lounge

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Qantas har i dag offisielt åpnet dørene til sin nyeste First Class-lounge på Changi-flyplassen i Singapore. Her skal reisende kunne oppleve en autentisk singaporsk mat og kultur, uten å forlate flyplassen.

Det australske flyselskapet annonserte for et drøyt år siden planene om å bygge en helt ny First Class-lounge og utvide business-loungen på flyplassen i Singapore. Arbeidet har vært omfattende og har tatt tid, men i dag hadde den nye loungen offisiell åpning.

Qantas First Class Lounge

I motsetning til i Star Alliance er first class-loungene i Oneworld-alliansen, med noen unntak, også åpne for reisende med toppstatus i Oneworld. Har du status i et Oneworld-selskap tilsvarende Emerald-nivå har du med andre ord tilgang til first class-lounge uansett hvilken klasse du flyr i.

Flere besøkende med Airbus A380

Den nye loungen er designet av den australske designeren David Caon, i samarbeid med Kelvin Ho i artkitektur- og designselskapet Akin Atelie. Både designet og serveringstilbudet innehar en rekke elementer fra singaporsk kultur og tradisjon.

– Siden vi gjenopptok flygninger til Singapore med Airbus A380 har vi opplevd økt etterspørsel etter premiumreiser, noe som også gir flere passasjerer i loungene våre, sier konsernsjef i Qantas, Alan Joyce. – Dette er Qantas’ fjerde first class-lounge, og hver gang vi bygger en helt ny lounge fra bunnen har vi alltid snakket med våre beste kunder for å få en bedre forståelse av hva slags loungetilbud de vil ha.

Qantas er et av selskapene som har valgt å satse videre på superjumboen Airbus A380. Tidligere i år startet flyselskapet på en omfattende modernisering av hele A380-flåten.

Qantas First Airbus A380
Qantas har ingen planer om å kutte ut hverken Airbus A380 eller first class-tilbudet. Her fra nye Airbus A380 First Class.

Mat og drikke

Fra et åpent kjøkken serveres en Rockpool a la carte-meny basert på Singapores matkultur. Lokale delikatesser som røkt andebryst, laksa med kreps og salt og pepper-blekksprut er blant rettene vi kan finne på menyen.

Loungen har også en cocktailbarbar som serverer Champagne, unike Singapore-inspirerte coktails og et bredt utvalg av australsk øl og vin.

– Matkulturen i Singapore er av mine favoritter i verden. De ikoniske hawkermarkedene og finere restaurantene har inspirert til å sette sammen en meny som gir kundene en autentisk smak av Singapore uten å forlate flyplassen, sier Neil Perry, som er ansvarlig for serivce, mat og drikke i Qantas. – Singapores kjøkken har en utrolig balanse av smakfulle ingredienser som har inspirert nye singaturretter som grillet skate i brunet sambalsmør med kapers.

Grøntområder og dagslys

Velvære har vært et nøkkelelement i utformingen av den nye loungen. Designet bygger på naturlige materialer og fargepaletter som skal hjelpe gjestene å slappe av. Store dagslysflater og takvinduer i dusjsuitene sørger også for å gjøre mest mulig nytte av naturlig dagslys og hjelpe passasjerene å justere den biologiske klokken når man reiser på tvers av tidssoner.

Dusjsuite med takvindu
En førsteklases toalettopplevelse.

Forretningsreisende som vil bruke flyplassoppholdet til å jobbe, kan gjøre dette både i et åpent miljø eller i skjermede avlukket. USB- og strømuttak er tilgjengelig overalt, og loungen tilbyr selvfølgelig også WiFi og trådløs utskriftsmulighet.

Qantas First Class Lounge

Den nye loungen er flyselskapets fjerde First Class-lounge, og tilbudet finnes også på flyplassene i Sydney, Melbourne og Los Angeles. Åpningen er en del av større investering flyselskapet nå gjør for reisende til og fra Singapore. Sammen med den utvidede business class-delen har selskapet nå lounge-kapasitet til rundt 800 gjester.

Foto: Qantas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *