Radisson BLU Hotel – Amsterdam

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I forbindelse med en jobbreise hadde jeg fått booket rom på Radisson BLU Hotel Amsterdam under mitt 2 dager lange opphold i Nord-Europas Venezia. Hotellet ligger relativt sentralt i Amsterdam, kun en 5 minutters spasertur unna Damplassen og Nasjonalmonumentet. Hotellets ytre fasiliteter er ikke noe spesielt å skryte av. Det er delt opp i to bygninger på hver side av gaten og hoveddelen (hvor lobbyen er og mitt rom var) ligger realtivt «inneklemt» i gaten og man vil ikke fra noen av rommene ha noen spesielt pen utsikt over kanaler eller andre omgivelser som er verdt å hvile øynene på. Fra rommene i den andre delen (som man ser på hovedbildet) vil man ha noe utsikt over kanalen fra enkelte rom, men her fikk jeg ikke sett meg nok rundt til at jeg med sikkerhet kan fastslå graden av utsikt.

IMG_1574
IMG_1577

Hotellets lobby og resepsjonsområde derimot møter deg på en innbydende måte. Her er det i tillegg til resepsjonen også restaurant og bar, samt en liten gavebutikk. Det er også noen PC’er og flere sittegrupper for de som ønsker å arbeide litt eller bare slappe av. Lobbyen er åpen helt til toppen av bygningen og dermed svært  luftig og det er anlagt et lite vannfall som dekorasjon. Lobbyen og hotellets utforming gjør derfor at også mange de rommene som ikke ligger ut mot gaten får en slags utsikt ned mot lobbyområdet. Baren (Pastore Bar) var helt etter min smak og et av hotellets høydepunkter. Mørk og «britisk» i utformingen med et greit utvalg i øl og andre drikkevarer.

IMG_1587 IMG_1582

Rommet var bestilt av min arbeidsgiver og «standard room» var valgt. Jeg hadde kontaktet hotellet på forhånd for å få de til å legge inn mitt Club Carlson Gold medlemskort, noe jeg raskt fikk en bekreftelse på via epost. Da jeg skulle sjekke inn ble jeg forklart av mannen i resepsjonen at rommet mitt var oppgradert til et «Business Class»-rom ettersom de var utsolgt for vanlige rom. Hvorvidt personen ikke visste eller forstod at jeg var oppgradert i systemet eller om dette faktisk medførte riktighet vites ikke. Jeg la frem medlemskortet sammen med passet og han bekreftet at medlemsnummeret allerede lå registrert.

IMG_1573

Jeg fikk rom 507 som, naturlig nok, ligger i 5. etasje. Hotellet har totalt 6 etasjer, samt en underetasje, så rommet lå nesten på toppen. Som nevnt tidligere er likevel ikke utsikten noe å skrive hjem om. Rommet var relativt stort med god plass både i gangen og på selve rommet. Det var skrivepult og to gode stoler for hhv. arbeid og avslapping i tillegg til to senger av normal størrelse. Rommet hadde kaffemaskin og en grei minibar (automatisk) i tillegg til vannkoker. Jeg setter personlig pris på å ha slikt tilgjengelig. Det var satt frem en liten flaske med vann som var gratis, men den ble dessverre ikke erstattet når rommet ble rengjort etter første natten. Badet var pent og relativt moderne, men ganske lite sammenlignet med resten av rommet. De vanlige amenities fra Radisson var på plass i tillegg til to sett med morgenkåper og tilhørende sandaler.

IMG_1581

IMG_1580

Som nevnt var det to senger på rommet. Jeg skulle ønsket at de var en tanke større, men den sengen jeg benyttet meg av var god å ligge i. Hotellet hadde trådløst internett som var gratis. Dette fungerte stort sett bra, men på mitt rom var det til tider litt vanskelig å få inn gode signaler, noe som irriterer meg når jeg skal jobbe eller bare slå i hjel tid med å lese på Bonusfeber.no. PC’ene som stod i lobbyen kunne man beytte fritt, men disse var av en litt eldre type og bar dessverre litt preg av det.

IMG_1576 IMG_1575

I hotellets underetasje var det et lite treningsrom. Treningsrommet hadde ikke veldig mange apparater, men det meste man trenger for en liten treningsøkt var på plass og apparatene var velholdte og fungerende.

bilde 2

I hotellets hovedbygning ligger også restauranten «De Palmboom» som er frokostsal på morgenen og pen restaurant utover kvelden. Jeg fikk dessverre ikke muligheten til å spise her, så kan ikke uttale meg om kvaliteten på maten, men restauranten var innbydende og pen både som sted for penere middager og som frokostbuffet. Frokosten og utvalget som ble servert så ut til å være helt på høyden med hva man forventer.

IMG_1584 IMG_1586

Konklusjon:
Radisson BLU Hotel Amsterdam er et pent hotell som ligger fint og sentralt til. Enkelte deler av hotellet virker litt «slitt» i kantene, men langt fra dårlig vedlikeholdt. Enda litt finere omgivelser hadde trekt ytterligere opp, men service og totalopplevelse er likevel god.

7av10


Quickfacts
Lokasjon: Amsterdam sentrum
Rompris: Fra ca. 1650,- pr. natt
Bonuspoeng opptjent / program: Ca. 15000 / Club Carlson
Hjemmeside: http://www.radissonblu.com/hotel-amsterdam

Hvor er det beste Radisson-hotellet? Legg inn ditt bidrag her

Har du Club Carlson-medlemskap? Del dine erfaringer

Oversikt

Fordeler

- Bra beliggenhet
- Bra fasiliteter
- God service
- Meget bra bar i lobbyen

Ulemper

- Litt slitt i kantene
- Dårlig utsikt fra mange rom

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Radisson BLU Hotel Amsterdam er et pent hotell som ligger fint og sentralt til. Enkelte deler av hotellet virker litt "slitt" i kantene, men langt fra dårlig vedlikeholdt. Enda litt finere omgivelser hadde trekt ytterligere opp, men service og totalopplevelse er likevel god.

3.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *