Radisson BLU Scandinavia Hotell – Gøteborg

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Desember og førjulstid førte meg til Gøteborg sammen med den nærmeste familien! Årets siste fritidstur tok sikte på å få litt etterlengtet julestemning inn i familien med besøk på blant annet julemarkedet på Liseberg. Jeg hadde i ganske god tid før turen bestilt et familierom på Radisson BLU Scandinavia Hotell. Jeg har gullkort hos Club Carlson og tenkte at det var greit å samle noen poeng også til neste års hotellopphold. Noen dager før avreise valgte jeg å «melde meg på» muligheten for å oppgradere rommet til en Executive Suite til redusert pris, forutsatt ledighet ved innsjekk.

IMG_1730


Beliggenhet
Det er svært lite å utsette på beliggenheten når det gjelder dette hotellet. Stort nærmere sentrum av byen kommer du ikke, og hotellet ligger rett ved «Centralstationen». Det er dermed gangavstand til det meste som finnes i sentrum.

En slik sentral beliggenhet gir likevel visse «logistikkmessige» utfordringer; Vi ankom hotellet med egen bil. Allerede her kjente jeg at jeg har svært liten talmodighet når det gjelder hoteller som er plassert slik at av- og pålasting er vanskelig. Radisson BLU Scandinavia er definitivt et hotell i denne kategorien, plassert i en trang «rundkjøring» med liten og ingen kontroll på de få (5-6 plassene) som skal benyttes for hotellets gjester. Jeg forsøkte å få tak i en av hotellets parkeringsansatte, men han nektet å ta i mot nøkkelen før jeg hadde funnet plass utenfor hovedinngangen. Etter litt ulovlig avlasting på en taxiholdeplass forlot det til slutt en bil foran hotellet etter ca. 20 minutter, som førte til at en litt irritert og småstresset undertegnede endelig fikk parkert og levert nøklene til hotellets ansatte. De tok seg forøvrig godt betalt med ca. 300,- pr. natt for parkering i hotellets garasje.

IMG_1607 IMG_1609

Jeg var altså ikke i strålende humør da jeg kom meg fram til resepsjonen. Mottakelsen fra personalet var helt på det jevne og jeg spurte om mulighetene for oppgradering, men det var dessverre ingen ledige Ex. suiter. Jeg ble imidlertid tilbudt en Junior Suite til den nette sum av 400,- ekstra pr. natt som jeg takket ja til. Litt ekstra plass når man er flere personer er noe jeg setter veldig høyt. Forsøkte å høre om CC Gold ikke ga noen oppgradering uten ekstra kostnad, men fikk høre at man kun fikk beste rom i samme kategori, så da ble det slik!

Flere ganger under oppholdet måtte jeg kontakte resepsjonen for diverse småting. Mottakelsen i resepsjonen var stort sett alltid vennlig og høflig, men jeg måtte flere ganger purre for å faktisk få gjennomført det de hadde lovet å fikse (barneseng etc). Jeg satt derfor igjen med et inntrykk av at servicen var litt slett, men det må kanskje unnskyldes litt da hotellet var fullt og dermed mange gjester med mange ønsker.

Interiør og rom
Radisson BLU Scandinavia praktisk talt ropte «90-tallet» mot meg da jeg kom inn. Med fare for å virke kravstor må jeg si at hotellet ga meg en følelse av fordums prakt og et hotell som har blitt forbigått rent interiørmessig de seneste årene. Både fargevalg, materialvalg, konstruksjonsløsninger etc ga meg et inntrykk av dette. Hotellet var imidlertid greit vedlikeholdt og det var ingenting stort å utsette på dette eller rengjøring. Samtidig må man kanskje erkjenne at man raskt blir bortskjemt med gode hoteller i Midt-Østen og Asia, sammenlignet med Europa.

IMG_1611 IMG_1613

Hotellet har et «åpent indre» som gjør at alle (?) rom har utsikt enten ut av hotellet eller inn i hotellets åpne foajé. Her ligger resepsjonen, samt restaurant og bar som man kan titte ned på. Vårt rom hadde utsikt innover i hotellet og selv om en slik åpen løsning absolutt er å foretrekke fremfor ingen utsikt, er jeg personlig mye mer glad i å kunne se ut av bygget. Bare det å kunne se hva man burde iføre seg av yttertøy er en fordel om man faktisk har et vindu å titte ut av på morgenen.

IMG_1590 IMG_1591

Juniorsuiten hadde ganske god plass og var helt greit innredet. Det var de vanlige tingene som TV, telefon etc på rommet og de hadde norske kanaler på skjermen. Det var en sittegruppe og et lite skrivebord for hhv. avslapping og litt kontorarbeid. Rommet hadde en minibar med relativt labert utvalg, samt kaffemaskin med tre kapsler tilgjengelig.

IMG_1600 IMG_1601 IMG_1603

En liten gang separerte badet fra selve rommet og her fant man både morgenkåper, strykejern og buksepresse. Sengen var av god størrelse og selve rammemadrassen var levert av Hästens (!), mens overmadrassen dessverre ikke var fra samme produsent. Ettersom vi hadde med flere av de yngste i familien måtte noen tilbringe natten på sovesofaen. Denne var direkte forferdelig å ligge på og et ønske i resepsjonen om en ekstra overmadrass ble avslått da hotellet var fullt og det ikke fantes å oppdrive.

IMG_1593 IMG_1594

Badet var ganske stort og hadde både badekar og eget dusjavlukke. Alt var rent og pent, men også badet bar preg av at det er noen år siden sist oppussing. Amenities var standard Radisson. Et pluss her var at varmtvann og skikkelig trykk i dusjen fungerte skikkelig. Lite er verre enn når de tingene ikke fungerer! Også internett via Wi-Fi var velfungerende og gratis. Nok et klart pluss for meg.

IMG_1592 IMG_1597 IMG_1598

Restaurant og fasiliteter
I hotellets «åpne indre» finner man både bar og restaurant. Frokostbuffeen ble servert i restauranten og var av god kvalitet. Både mat og service var på et godt nivå her under våre frokoster. Vi spiste aldri i restauranten på kveldstid, men jeg registrerte at de hadde både stående buffet og a la carté muligheter. Prisene virket å være relativt stive (ca. 800,- pr. voksen for buffet).

IMG_1621

Hotellet har også treningsrom og basseng i underetasjen. Dette fikk jeg ikke testet ut og kan derfor ikke uttale meg om kvaliteten.

Konklusjon:
Radisson BLU Scandinavia Hotel Gøteborg koster litt mer enn det smaker. Litt utdatert interiør og rom, kombinert med litt under pari service, gjør at prisen blir høyere enn man ønsker å betale for et opphold her. Hotellet kan likevel skilte med svært god beliggenhet og en god frokost.

Quickfacts
Lokasjon: Gøteborg sentrum
Rompris: Fra ca. 1300,- pr. natt
Bonusprogram: Club Carlson
Hjemmesidehttp://www.radissonblu.com/hotel-gothenburg

Hvor er det beste Radisson-hotellet? Legg inn ditt bidrag her

Har du Club Carlson-medlemskap? Del dine erfaringer

Oversikt

Fordeler

Meget sentralt
God frokost
Gratis internett

Ulemper

Gamle fasiliteter og rom
Under pari service

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Radisson BLU Scandinavia Hotel Gøteborg koster litt mer enn det smaker. Litt utdatert interiør og rom, kombinert med litt under pari service, gjør at prisen blir høyere enn man ønsker å betale for et opphold her. Hotellet kan likevel skilte med svært god beliggenhet og en god frokost.

3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *