Reiseapper – Tripadvisor

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber vil i artikkelserien om «reiseapper» teste forskjellige apper (applikasjoner/programmer) til smarttelefoner og nettbrett som er rettet mot reising og feriering. I denne artikkelen tester vi appen: Tripadvisor!

Quickfacts
Navn: Tripadvisor
Versjon: 8.0.2
Pris: Gratis
Fungerer offline: Nei
Tilgjengelig til: iOS, Android, Windows  Phone, Nokia
Testet på modell/OS: iPhone 5 / iOS7 (7.0.3)

Tripadvisors formål ligger ganske greit forklart i navnet; den ønsker å gi deg gode råd når du er på reise. Merkenavnet Tripadvisor burde være kjent for mange fra tidligere, også før de lanserte egne apper til smartelefoner og nettbrett, ettersom de lenge har vært en av verdens ledende nettsider med reiseråd og anmeldelser. Appen gir deg enkelt mulighet til å søke blant anmeldelser innen flere kategorier: Hoteller, Restauranter og Attraksjoner. I siste utgave av appen har det også kommet med mulighet for å søke på flyreiser.
spacer

ta1
Tripadvisor er bygd opp som en tjeneste hvor du og jeg som brukere legger inn våre anmeldelser og erfaringer med steder vi besøker. Det utarbeides dermed en rangering av kategoriene på de forskjellige stedene i verden. På denne måten kan man finne anbefalte steder i nærheten av hvor du er eller på et angitt sted. Tripadvisor er også koblet videre til reisebyråer, slik at man f.eks kan bestille hotell eller flyreiser med link direkte fra appen. Når man søker på flyreiser har man den hendige muligheten å legge inn ønsket reiseklasse (økonomi, business eller første). Det er en god egenskap som svært mange søkemotorer for flyreiser mangler (mange regner bare med at vi kun ønsker å reise billigst mulig).

Jeg har selv benyttet Tripadvisor mye når jeg har vært på ferie. Spesielt på steder hvor jeg har vært ukjent eller ikke hatt noen anbefalinger fra andre har jeg benyttet den for å finne restauranter og/eller hoteller. Ettersom man har relativt gode muligheter til å sortere på forskjellige kriterier (restauranter etter kjøkken, hoteller etter stjerner og fasiliteter etc), kan man få gode råd rett på mobilen. Det å kunne være på et ukjent sted, men likevel på en såpass rask måte finne et utvalg av f.eks restauranter er en mulighet jeg setter stor pris på. Ved å lese anmeldelser og enkelt se på kart hvor man finner de forskjellige stedene, gjør det lettvint å få gode råd når man er ute og reiser.
spacer
ta2
Når man f.eks. søker etter restauranter eller hoteller, vil man få opp treff etter rangering innenfor den kategorien man har valgt. Herfra kan man igjen gå inn for en mer detaljert beskrivelse av stedet med informasjon som adresse, telefonnummer, prisklasse, bilder og selvsagt anmeldelser fra brukere. Basert på anmeldelsene dannes det en karakter som gjør det raskt å se hvilke tilbakemeldinger som er gitt. På noen restauranter vil man også få opp link for å reservere bord. Man kan enkelt lagre favorittsteder direkte i appen for å enkelt finne de igjen senere.

Appen gjør det også enkelt og selv skrive en anmeldelse når man har besøkt en ny plass. Her kan man gi sin oppriktige mening og sette karakterer på opplevelsen. Tripadvisor har et imponerende antall steder lagt inn i sin database, men skulle man finne steder som ikke ligger der, kan man selv legge disse til på en ganske enkel måte.
spacer

ta3
Det har vært enkelte nyhetsoppslag rundt falske anmeldelser via Tripadvisors sider. Det vil si at ansatte eller andre har lagt igjen spesielt positive tilbakemeldinger for å høyne karakteren til det aktuelle stedet. Dette er nok likevel ikke noe man bør bekymre seg så voldsomt mye over, men man må vise en vanlig og normal skepsis til denne appen i likhet med de fleste andre.

Appen fungerer ikke offline. Det er naturlig ettersom det meste handler om søk i sanntid, men det hadde f.eks. vært OK om dine favorittsteder hadde fått lagret en profil slik at du enkelt kunne finne kontaktinformasjon og lignende. Et tips er derfor å benytte seg av søkene på hotellet eller andre steder med Wifi/internett om roaming-kostnadene i landet du besøker er høye. Heldigvis er jo prisene på internettbruk i utlandet på vei nedover mange steder.

Tripadvisor har også flere andre apper, men disse vil bli omhandlet i egne artikler!

Konklusjon
Tripadvisor er en app du absolutt bør ha på mobilen når du skal ut å reise. Den er gratis og alt i alt et meget godt hjelpemiddel når du er på farten!

9av10

(Det gjøres oppmerksom på at Bonusfeber.no på ingen måte er tilknyttet utgiverne av applikasjonene vi skriver om. Anmeldelser og tester er kun basert på egne brukererfaringer).

Diskuter denne og andre reiseapper i forumet. Klikk her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *