Rica Dyreparken Hotel, barnefamilienes førstevalg ?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Rica Dyreparken Hotel ligger i umiddelbar nærhet til Kristiansand dyrepark omkring 12 kilometer øst for Kristiansand sentrum. Hotellet er utformet etter tema fra «Noas Ark» og har en unik beliggenhet helt nede i «grashavet». Både rom og fellesarealer er gjennomført preget av motiver og effekter fra dyrenes rike.
Hotellet består av rom i kategoriene dobbeltrom, familierom og suiter. Rommene er fordelt i tre etasjer hvor hver etasje har et tema: Jungel, Savanne og Nordisk Villmark. Alle rommene har dyrenavn som gir ekstra nærhet til oppholdet for gjestene. Dyrenavnene er ordnet etter tema og innenfor hver etasje etter kontinent.
Fra juni til august er hotellet i sin helhet tilrettelagt for de minste. Hotellet har gode konferanse fasiliteter og meget gode parkeringsmuligheter.

For barn må det oppleves som magisk å ankomme hotellet, fra resepsjonen ser du ut over sjøen mot dyreparken og det første dine barn vil skue etter er skuta til Kaptein sabeltann.

Utsikt mot dyreparken fra resepsjonen
Utsikt mot dyreparken fra resepsjonen

 

Resepsjonsområdet er kjempeflott og som hele hotellet – inspirert av dyrenes rike, her står en gedigen sjiraff å tar i mot dere og på gulvet ligger det to hunnløver å sover. Innsjekk var raskt og greit ordnet av et meget hyggelig og hjelpsomt personale.

Resepsjonsområdet
Resepsjonsområdet

 

Når det vanlige er ordnet i resepsjonen bærer det av sted mot rommet, ferden dit vil jeg tro er meget spennende for de minste. Teppet har spor av forskjellige dyr og junior vil sikkert forsøke å følge etter sporene for å se om han finner noen dyr, så da er jo han sysselsatt for en stund 😉

Spor av dyr på gulvteppet i gangen
Spor av dyr på gulvteppet i gangen

 

Rommet jeg hadde denne gangen hadde navnet Afrikansk elefant, det betød at rommets utsmykning som bilder er relatert til nettopp Afrikansk elefant, videre har rommet en fakta plakat med diverse informasjon om akkurat denne elefanten.

Elefant rom
Elefant rom

 

Dette rommet er et standard dobbeltrom med en meget behagelig dobbelt seng og en sofa som kan gjøres om til sovesofa, noe som betyr at det er sengeplass til 4 personer her. Hotellet har andre rom hvor det er ferdig oppredde køyesenger for barna.

Meget behagelig seng
Meget behagelig seng

 

Rommet er litt lite, men er lunt og koselig innredet, her finnes vegghengt flatskjerms TV, minibar og arbeidsbord. Videre finner du vannkoker, gratis te og kaffe på rommet.

Koselig innredet rom
Koselig innredet rom

 

Gratis te og kaffe på rommet
Gratis te og kaffe på rommet

 

Også badet er litt lite, men det er lyst og moderne med fliser på både gulv og vegger og spotter i tak. Veggflisene har spor av dyrepoter på så det burde ikke by på problemer å få barna i dusjen.
Her er ikke badekar, men det er jeg meget fornøyd med.

Dyre spor på vegg flisene
Dyre spor på vegg flisene

 

Bad
Bad

 

Frokost servers i restauranten Safari som ligger i nederste etasje med utsikt ut over «sjøen» som skiller dyreparken fra hotellet. På en stille dag påstås det at du kan høre Sjimpansene brøle og Ulvene hyle.
Det som er uomtvistelig er at omgivelsene er kjempefine og frokosten her er meget bra og det ble servert fersk kaffe på bordet i en slik presskanne, noe jeg virkelig satte pris på.

Spisesal
Spisesal

I samme etasje finner du også lekerom for de minste og like utenfor et sitte område hvor du kan slappe av å nyte en flott utsikt.

Sittegrupper
Sittegrupper

 

Oppe ved inngangen var disse to Giraffene i bruk som sittegruppe, fantastisk flott.

Sjiraff stoler
Sjiraff stoler

 

 

Foto: R Lygren

 

Konklusjon:

[box style=’info’] Lokasjon: Kristiansand
Rom type: Standard dobbeltrom
Rompris:
890,-
Bonus program benyttetSAS Eurobonus
Hjemmeside: Rica Dyreparken Hotel
Fordeler: Nært dyreparken, spennende både for barn og voksne, meget barnevennlig.
Ulemper: Litt små rom.

[/box]

[box style=’note’]  Erfaringer med Rica hoteller i Norge kan du dele og diskutere her [/box]

 

Oversikt

Fordeler

Et moderne hotell sentralt beliggende i forhold til Kristiansand dyrepark. Korridorer og rom er preget med motiver og effekter fra dyrenes rike. Fantastisk god frokost.

Ulemper

Usentralt i forhold til sentrum av Kristiansand.

KOMFORT/VÆRELSE

FASILITETER

SERVICE

Overall Rating

Konklusjon

Et moderne hotell beliggende sentralt i forhold til Kristiansand Dyrepark, men usentralt dersom du ønsker å benytte mer tid i Kristiansand sentrum. Hotellet framstår som moderne og må kunne sies å være helt magisk for de minste i familien. Dersom du kjører bil finner du en stor parkeringsplass rett utenfor døren.
Hotellet mangler basseng, men tiltros for dette må hotellet kunne sies å være barnefamilienes førstevalg i denne regionen.

4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *