SAS tar hjem sin første Airbus A350 i dag

SAS første Airbus A350 XWB ved Airbus Delivery Center i Toulouse

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I går ble SAS sin første Airbus A350 offisielt overlevert og i dag kommer Ingegerd Viking, også kjent som SE-RSA, hjem til København.

SAS har de siste årene jobbet med en omfattende modernisering av flåten. De gamle Boeing 737-flyene er på vei ut og erstattes med splitter nye A320neo. De aldrende og kostnadskrevende A340-flyene skal også ut etter hvert og erstattes blant annet med A350. I årene som kommer vil SAS ta levering av ytterligere 54 fly i A320neo-familien og syv A350 fra Airbus.

Airbus A350 er kanskje verdens mest moderne passasjerfly med det siste innen aerodynamisk design, moderne materialteknologi og nye drivstofføkonomiske motorer fra Rolls Royce. Dette skal til sammen gi en reduksjon i drivstofforbruk og utslipp på 25%.

SAS Airbus A350 XWB
Foto: SAS

Viderefører dagens kabininnredning

På innsiden skiller ikke de nye flyene seg nevneverdig fra A330- og A340-flyene SAS Bruker på langdistanserutene sine i dag. Vi regner med det vil komme noen små justeringer på interiøret, men i all hovedsak vil det være det samme som i dag. A350 er imidlertid bredere enn sine forgjengere og vi kan derfor regne med at det blir litt høyere under taket, og bedre klima og lufttrykk i kabinen.

Dette og flere andre detaljer rundt de nye flyene regner vi med å få vite mer om når flyet skal vises fram for pressen om knappe to uker.

Ingegerd Viking har forventet avgang fra Toulouse kl. 12:00 og ankommer København ca. kl. 14:30.

Vi gleder oss allerede til første tur!

Følg SAS på Instagram eller Facebook for en sniktitt på det nye flyet, eller følg diskusjonstråden på forumet vårt.

Forsidefoto: Airbus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *