SAS kutter ruter og dropper Hongkong på grunn av Coronaviruset

SAS kutter i rutene og dropper Hongkong på grunn av Coronaviruset

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Coronaviruset har hatt en dramatisk effekt på etterspørselen etter flyreiser og det er ingen tegn på at dette vil endre seg i nærmeste fremtid. Flere flyselskap har tatt grep og nå gjennomfører også SAS ytterligere rutekutt.

Etterspørselen etter flyreiser er rekordlav som følge av spredningen av Coronaviruset. Som vi skrev for noen dager siden estimerer IATA at bransjen vil tape nærmer 30 milliarder dollar på verdensbasis, men det kan faktisk se ut som denne prognosen er for optimistisk. De fleste flyselskap har for lengst kuttet i rutetilbudet til Kina og Hongkong, men nå står også europeiske ruter i fare på grunn av sviktende etterspørsel. Nå varsler også SAS ytterligere rutekutt.

Hongkong, Kina
SAS forlenger kanselleringene til Kina, som nå også omfatter ruten til Hongkong. Foto: raulplatino / Pixabay

Forlenger stans til Fastlandskina – dropper Hongkong

SAS har i dag varslet at de forlenger kanselleringen av rutene til Shanghai og Beijing fram til 30. april. I tillegg vil innstillingene også omfatte Hongkong fra og med 5. mars. Flyselskapet varsler i tillegg til at de vil gjøre kutt i rutetilbudet til Europa og Skandinavia på grunn av sviktende etterspørsel. Lufthansagruppen varslet i går at også de ville gjøre det samme.

Må kutte kostnader

Inntektstapet flyselskaper verden over nå opplever er mildt sagt dramatisk og flere selskapet gjør drastiske grep for å kutte kostnader. Blant annet har ansatte hos Singapore Airlines og Cathay Pacific blitt oppfordret til å ta ut ulønnet ferie. Hos Singapore Airlines har selskapets ledelse også gjennomført lønnskutt på 10-15%.

SAS Airbus A350

SAS sier i en pressemelding at også de vil gjennomføre kostnadskutt for å dempe konsekvensene av sviktende omsetning. På kort sikt vil selskapets avgifter og kostnader direkte knyttet til drivstoff og flygninger reduseres. På lengre sikt ser selskapet også for seg å kutte i administrasjons- og lønnskostnader. Det er blant annet innført ansettelsesstopp, og markedsaktiviteter og prosjekter som ikke er driftskritiske er satt på vent. Andre tiltak som kan bli iverksatt er permitteringer, ferieavvikling og førtidspensjon for ansatte.

Forsidefoto: freakwave / Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *