SAS dropper tax-free-salg om bord

SAS Airbus A320

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I takt med sviktende etterspørsel og endrede handlemønster har SAS besluttet å droppe tax-free-salg om bord på alle sine ruter. Ifølge SAS er dette også et av flere tiltak som er iverksatt for å flyselskapets bærekraftmål.

Luftfarten er under hardt press fra mange kanter for å redusere sitt miljømessige fotavtrykk. Mange flyselskaper, har derfor gjort flere tiltak de siste årene for å drive mer miljøvennlig. For eksempel utgjør moderne og mer miljøvennlig fly en stadig større del av flåten hos mange flyselskaper, blant annet SAS.

Et annet virkemiddel SAS nå tar i bruk er å kutte tax-free-salget fra sine utenlandsruter. På den måten reduseres flyets vekt og bruker mindre drivstoff. Hvor mye dette tiltaket utgjør praksis finnes det ikke tall på, men alle monner drar.

– SAS har som mål å redusere miljøutslipp med 25% innen 2030. Alle steg på veien til bærekraftig reiseliv er viktig. Alle tiltak som reduserer vekten og dermed også drivstofforbruket hjelper, sier Karl Sandlund i SAS.

tax-free-salg på flyplassen
Med store duty free-butikker på alle verdens flyplasser er det ikke lenger behov for tax-free-salg om bord. Foto: Gebr. Heinemann

Ikke først ut

Foruten ambisjoner om en mer bærekraftig luftfart, ligger det nok også kommersielle hensyn bak avgjørelsen. Dette er heller ikke noe SAS selv legger skjul på. Selv om tilbudet lenge var populært blant reisende, har endrede handlemønster gjort at etterspørselen ikke lenger er der. Selv kan jeg ikke huske sist jeg handlet tax-free om bord i fly, eller når jeg sist så noen andre gjøre det for den saks skyld. Dette på tross av at prisene svært ofte er lavere om bord enn de er på flyplassen.

For kort tid siden annonserte KLM at også de ville droppe tax-free-salg. Selskapet begrunnet avgjørelsen med at netthandel og salg på flyplassen hadde tatt over markedet. Kundene hadde rett og slett ikke behov for tilbudet lenger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *