KLM dropper tax-free salg om bord

KLM dropper tax-free-salg om bord

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Selv om Tax-free-ordningen stadig benyttes flittig blant reisende, velger stadig færre reisende å gjøre sine innkjøp om bord i flyet. Som et resultat av dette velger flyselskapet KLM nå å droppe tax-free salg om bord.

Fra og med juli 2019 vil KLM Royal Dutch Airlines ikke lenger tilby tax-free-varer om bord på sine europeiske ruter. Fra januar 2020 forsvinner tilbudet også fra interkontinentale ruter. Ifølge flyselskapet skyldes dette blant annet økende netthandel og har konkludert med at tilbudet ikke lenger møter kundenes behov. I stedet vil KLM se på andre muligheter for varehandel.

– Siden den nåværende salgsprosessen ikke lenger møter kundenes behov, har vi etter omfattende overveielse besluttet å ikke videreføre dette tilbudet, sier Miriam Kartman, sjef for ombordservice hos KLM. – Som et resultat av dette vil passasjerer ikke lenger kunne kjøpe tax-free-varer om bord på våre europesike flygninger fra og med juli 2019. Fra januar 2020 forsvinner tilbudet også fra våre interkontinentale ruter.

Økt konkurranse fra netthandel og flyplassbutikker

KLM har gjennom flere tiår tilbudt sine kunder å kjøpe tax-free-varer, både om bord og i senere også på nett. Den rivende utviklingen innen netthandel har den siste tiden gjort at kunder vant til å kunne finne hva som helst av varer til lavest mulig pris på nett. Konkurransen fra varehandel på flyplassen er også økende.

I stedet for tradisjonelt varesalg fra tralle utforsker flyselskapet nå andre muligheter for varesalg til reisende.

– Vi vil i løpet av kort tid lansere flere pilotprosjekter for dette formålet. Her vil et bekvemmelighet og et bredt vareutvalg være sentrale elementer, sier Kartman.

Du finner tester og flere nyheter om flyselskapet KLM i arkivet vårt.

Foto: KLM Royal Dutch Airlines

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *