SAS endrer poengopptjening på oppgraderte billetter

Devaluering av EuroBonus

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Oppgraderer du flybilletten din hos SAS gjennom Plusgrade-systemet har du alltid fått poengopptjening etter ny billettklasse. Dette ser imidlertid ut til å bli annerledes i framtid, i alle fall om du oppgraderer med poeng.

Hos SAS har du mulighet til å by på oppgraderinger av dine SAS Go og SAS Plus billetter til SAS Plus og SAS Business. Du kan legge inn bud både i kroner og bonuspoeng, og er du så heldig at budet aksepteres vanker det både mer komfort og flere bonuspoeng. Nå ser det imidlertid ut til at det vil endres.

SAS Business class sete lagt halvveis bakover (Foto: SAS)
SAS Business Class. Foto: SAS

Poengoppgradering gir opptjening i opprinnelig klasse

Vår søsterside InsideFlyer.dk kunne i går fortelle at SAS i det stille hadde oppdatert vilkårene sine for PlusGrade-tjenesten. Endringen gikk ut på at oppgraderinger gjort med bonuspoeng ikke lenger vil gi opptjening til ny billettklasse. Oppgraderinger med penger vil imidlertid fortsatt gi opptjening iht. ny billettklasse.

Det er også mulig å oppgradere rene bonusbilletter, men dette har aldri gitt høyere opptjening.

Etter at artikkelen ble publisert kunne imidlertid SAS opplyse at de nye vilkårene hadde blitt publisert ved en feil, og har senere fjernet disse fra nettsiden sin. De bekreftet likevel langt på vei at dette er en endring som kommer i løpet av året.

Devaluering av EuroBonus-poeng

Det er på sett og vis forståelig at SAS gjør denne endringen, men det er likevel dårlig nytt for oss EuroBonus-medlemmer. For mange har dette vært en gunstig måte å «konvertere» ekstrapoeng til grunnpoeng for å nå gull- eller diamantstatus. Endringen gjør dessuten at oppgraderingen i praksis blir dyrere, siden man ikke lenger får tilbake noen av poengene man brukte på oppgraderingen.

Poeng og penger gjenstår dermed som den eneste muligheten til å tjene grunnpoeng ved å bruke ekstrapoeng.

Nye betingelser

Dette er de nye betingelsene som ble lagt ut på SAS sine sider tidligere i dag, men som nå er trukket tilbake:

  • Bud evalueres to ganger. Den første evalueringen skjer 25 timer før avgang og den andre 18 timer før avgang.
  • Du får umiddelbart beskjed dersom budet aksepteres. Du får beskjed senest 16 timer før avgang dersom budet ikke aksepteres.
  • Bud på oppgraderinger kan kanselleres eller endres så lenge budet ikke er behandlet.
  • Hvis du kansellerer eller endrer bestillingen din før budet ditt er behandlet, vil du ikke bli belastet for kredittkort eller poeng.
  • Kredittkortet eller EuroBonus-kontoen blir belastet med en gang ved umiddelbare oppgraderinger.
  • Du kan ikke kansellere et bud er at det er behandlet.
  • Du opptjener alltid EuroBonus-poeng basert på din opprinnelige bookingklasse. Du vil imidlertid opptjene poeng basert på oppgradert bookingklasse hvis du oppgraderer en vanlig billett og oppgraderingen er betalt med et betalingskort.

Diskuter gjerne saken i forumet vårt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *