Singapore Airlines: masseoppsigelser og slutt for Stockholm-ruten

Singapore Airlines: masseoppsigelser og slutten for Stockholm-ruten

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Singapore Airlines offentliggjorde like før helgen at de vil fjerne rundt 4 300 stillinger på tvers av selskapene i gruppen. Det ble samtidig klart at ruten mellom Stockholm og Singapore også vil stenge for godt.

Hele reiselivsbransjen ruster seg til vedvarende redusert etterspørsel etter reiser. Vi har allerede sett hvordan flere av de store flyselskapene har gjennomført drastiske kostnadskutt, noe som dessverre ofte også omfatter oppsigelser. Dette gjelder også for Singapore Airlines, som like før helgen kunngjorde at de ville fjerne inntil 4 300 stillinger på tvers av selskapene i gruppen. Dette tilsvarer rundt 25% av selskapets medarbeidere. Tar man høyde for ansettelsesstopp, naturlig avgang og frivillige oppsigelser, håper man imidlertid å kunne redusere antall oppsigelser ned mot 2 400.

Singapore Airlines forventer å være på rundt 50% av kapasitet ved utgangen av regnskapsåret 2020/21, sammenlignet med kapasiteten før pandemien. De mest pessimistiske scenariene i bransjen indikerer at trafikken ikke vil nå samme nivå som pandemien før i 2024.

Singapore Airlines kan sies å være i en mer sårbar posisjon enn mange andre nasjonale flyselskaper, da de i praksis ikke har noe hjemmemarked. Ser vi for eksempel på SAS, er etterspørselen etter reiser innenriks i Norge og til en viss grad innen Skandinavia på god vei til å normalisere seg. For et flyselskap som nesten utelukkende driver med interkontinentale reiser er situasjonen derfor ekstra vanskelig.

– Å måtte si opp våre verdsatte og dedikerte ansatte er den vanskeligste avgjørelsen jeg har måttet i mine 30 år med SIA. Dette reflekterer ikke styrkene og evnene til de som berøres, men er et resultat av en enestående global krise som kveler luftfarten, sier konserndirektør i Singapore Airlines, Goh Choon Phong.

Singapore Airlines Airbus A350

Slutt for Stockholm-ruten

Den nordiske delen av Singapore Airlines’ virksomhet får også merke nedskjæringene ved at den relativt nyåpnede Stockholm-ruten med mellomlanding i Moskva lukkes for godt. Disse opplysningene bekreftes av flere an flyselskapets samarbeidspartnere, men er så langt ikke bekreftet av flyselskapet selv. Singapore Airlines har bekreftet ovenfor InsideFlyer at ruten legges ned.

Det er flere sannsynlige årsaker som ligger bak beslutningen om å stenge Stockholm-ruten. Primært skyldes det nok likevel en betydelig redusert etterspørsel etter forretningsreiser, som ikke forventes å ta seg opp igjen før tidligst i andre kvartal 2021. Det faktum at ruten har en transit i Moskva for passasjerer til og fra Stockholm, gjør operasjonen ekstra komplisert i den nåværende situasjonen.

I tillegg er det nok viktigere for Singapore Airlines å beskytte strategisk viktige slottider i det europeiske markedet, som London Heathrow og Frankfurt. Stockholm har ikke noe akutt kapasitetsproblem og det vil være enkelt for flyselskapet å gjenoppta virksomheten, dersom behovet skulle komme tilbake i fremtiden.

– De neste ukene vil være noen av de tøffeste i SIA-gruppens historie, når flere av våre venner og kolleger må forlate selskapet. Vi vil gjennomføre denne prosessen på en rettferdig og respektfull måte, og gjøre vårt beste for å sikre at de berørte for all nødvendig støtte i denne krevende perioden, sier Goh Choon Phong.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *