SkyTeam lanserer ny plattform for å hjelpe strandede passasjerer videre

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SkyTeam vil ha slutt på de lange køene som oppstår ved forsinkelser og kanselleringer. Dette skal alliansen løse med et nytt ombookingssystem de kaller «SkyTeam Rebooking».

SkyTeam-alliansen har nettopp lansert en ny plattform som vil gjøre det mulig å ombooke strandede eller forsinkede passasjerer på en brøkdel av tiden man tidligere har brukt på å booke om passasjerer.

SkyTeam erkjenner at forsinkelser og kanselleringen er uunngåelig innen luftfart. Det er derfor stort behov for en plattform som gjør det mulig for bookingagenter å hjelpe passasjerer på få minutter. Den nye plattformen som heter «SkyTeam Rebooking» er en løsning som gir alle alliansen flyselskaper tilgang til hverandres bookingsystemer. Dette gjør det enkelt å finne den beste alternative flyvningen og utstede ny billett på kort tid.

Eksempel fra virkeligheten

I et eksempel fra testingen av programmet hjalp SkyTeam en passasjer på en kombinert KLM– og Deltabillett, hvor den opprinnelige flyvningen ble kansellert. Tidligere måtte KLMs bookingagenter ringe til Delta eller KLMs kundesenter for å få utstedt ny billett. Ved hjelp av SkyTeam Rebooking kunne ny billett utstedes direkte på bare tre minutter.

Dette er en klar forbedring som uten tvil vil hjelpe til med å komme timelang køer til livs. Spesielt i situasjoner hvor streik eller værforhold gjør at mange avganger kanselleres og hundrevis av passasjerer må bookes om.

SkyTeam Rebooking på norke flyplasser

Systemet er foreløpig implementert på SkyTeams 21 hub-flyplasser, samt 22 flyplasser som ikke er huber. Vi må imidlertid vente litt enda før noen av de norske flyplassene får ta del i systemet da det fortsatt er i en innkjøringsfase.

– Forsinkelser og kanselleringer er en uunngåelig del av hverdagen i luftfarten, men med SkyTeam Rebooking kan vi takle disse utfordringene på en bedre måte og gi en bedre kundepplevelse når reisen ikke går som planlagt, sier Perry Cantarutti, administrerende direktør i SkyTeam. – Irregulariteter er et sannhetens øyeblikk for flyselskaper og en kritisk mulighet til å demonstrere kundefokus. Siden utrullingen av SkyTeam Rebooking begynte har våre medlemmer hjulpet tusenvis av passasjerer, takket være det nye systemet.

Disse flyplassene har allerede SkyTeam rebooking på plass:

21 Hubs 22 Non-Hubs
AMS MEX AEP HAM
BEY NBO BCN LHR
CAN OTP BRE LIN
CDG PEK CUN MED
CGK PRG DMM MTY
EZE PVG DPS MUC
FCO SGN DRS MXP
HAN SVO DUS NUE
ICN TPE FRA RUH
JED XMN GRU STR
MAD HAJ TXL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *