Slutt på gratis mat og drikke hos BA langdistanse?

Triple Avios tøffelhelt

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

British Airways vurderer å slutte med gratis mat og drikke på interkontinentale flyvninger.

Bare dager etter at British Airways (BA) introduserte First Wing på Heathrow avslører Alex Cruz, styreformann og CEO at de vurderer “Buy on Board” også på deres interkontinentale flyvninger.

Det er vår søsterside Insideflyer.co.uk som har fanget opp sitatene fra Sunday Times (betalingsmur). Det var i januar at BA sluttet med gratis sandwich på rutene innen Europa. Nå ser det ut til at flyselskapet forsetter utrullingen av “forbedringer” også til langrutene.

— Etter en litt “røff start” ønsker våre kunder betaling for Mark & Spencer servering velkommen på våre europeiske flyvninger. Flyselskapets kjøp-om-bord, som erstattet gratis mat på på kortere flygninger i januar er en utmerket avgjørelse, forteller Cruz.

— Nå sier kundene til oss at “Endelig har jeg valget. Ikke mer kylling eller biff. Denne services kan bli utvidet også til økonomiklasse også på interkontinentale flyvninger. Vi vil kanskje gjøre det, sier Cruz uten å bekrefte dette helt ut.

Flere nedskjæringer siste året.

BA har allerede gjort flere nedskjæringer. I desember avsluttet BA ordningen hvor passasjerer på økonomiklasse kunne spørre om gratis snacks mellom måltidene. Nå tilbys Pringles og Maltesers kun mot betaling. Sommeren 2016 reduserte BA antall måltider for flyvninger under åtte og en halv time. På ruter som London til New York serveres det nå kun et måltid for de som sitter bakerst i flyet.

Sitatene om kundenes valgfrihet kjenner man lett igjen fra markedssjefene til andre selskaper som sliter med konkurransen fra lavpris-selskapene. Med Norwegian som en av mange aktører som nå konkurrerer aktivt om lavpris-segmentet, kan dette være starten for full betaling på økonomiklasse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *